fredag 7 oktober 2016

Visby/Roma - ett av tre Hockeyettan-lag som fortfarande inte har tappat en enda poäng

Kristianstad, Mariestad och Visby/Roma utgör Hockeyettan-lagen som alltjämt inte har tappat en enda poäng.

Visby kan stoltsera med fem raka vinster efter kvällens 4-1-seger hemma mot Huddinge, tilika laget som hade fyra trepoängare i följd dessförinnan.

Mikael Adamsson blev matchvinnare med sitt 2-0-mål tidigt i den andra perioden inför 874 åskådare i Visby Ishall.

Andreas Gröndahl - som noterades för 1+2 - hade också stor del i vinsten.

En annan intressant notering är att Sammy Gustafsson räddade hela 43 av 44 skott i Visby-kassen.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Mora - Tingsryd

Matchtips: X.
Mora jagar revansch efter bortaförlusten mot Oskarshamn. Topplaget Tingsryd blir en tuff utmaning. Fem vinster på sex matcher inger respekt. Taif är ett riktigt bra bortalag och ska ses som favoriter i kväll. MIK är dock rätt så hemmastarka och har en hög kapacitet. Tipset utgörs av att masarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Västervik - Pantern

Matchtips: 1.
Överraskningslaget Västervik är utan tvivel favoriter i kväll. Sex vinster i följd inger respekt. Pantern har dessutom förlorat tre av de fyra senaste matcherna. VIK har inte tappat en enda poäng på hemmaplan och IKP är ett halvdant bortagäng. Offensivt urstarka Västervik lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Vita Hästen - Modo

Matchtips: 2.
Modo har onekligen prickat in formen. Tre vinster i följd talar sitt tydliga språk. Det är inget snack om att Öviksgänget är favoriter i kväll. Vita Hästen har två nederlag i följd och gjorde en usel match mot Västervik nu senast. Modo är bättre på alla fronter och lär inkassera tre pinnar.

***

Västerås - Oskarshamn

Matchtips: 2.
Västerås slår ur underläge - trots att laget är på gång till följd av bortavinsten mot Pantern. Oskarshamn har gjort en betydligt bättre säsong hittills och kan ståta med två vinster i rad. IKO har visserligen inte övertygat i bortaplanssammanhang, men VIK är ett uselt hemmalag. Tipset är att Oskarshamn tar tre poäng. Mycket tack vare det offensiva övertaget.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Karlskrona - Rögle

Matchtips: 1.
En väldigt svårtippad match. Karlskrona - som har håvat in nio poäng på fyra matcher - är en positiv överraskning hittills. Rögle blir en tuff utmaning. RBK har visserligen varit ojämna inledningsvis, men besitter en ganska hög kapacitet som är högre än KHK:s. Hemmaplansfördelen betyder dock mycket och känslan är att Karlskrona vinner igen. Mycket tack vare lagets starka defensiv.

***

Malmö - Örebro

Matchtips: 1.
Malmö jagar lagets sjunde (!) trepoängare i följd. Möjligheterna är mycket goda. Örebro vann förvisso nu senast, men en seger mot Leksand säger inte så mycket. ÖHK har varit oerhört tveksamma i serieinledningen och haft brister över hela banan. Malmö lär bli för svåra i kväll. Det är upplagt för tre Redhawks-poäng.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Östra


Visby/Roma - Huddinge

Matchtips: 1.
Seriefinal i Visby Ishall. En mycket oviss sammandrabbning. Båda lagen har inkasserat fyra trepoängare i följd. Huddinge har en mäktig offensiv. Visby har å andra sidan en suverän defensiv. Hemmaplansfördelen väger dessutom mycket tungt. Tipset är att gotlänningarna drar det längsta strået.

Tyringes sportchef och tränare om Kristianstad: "Ska KIK ta sig till allsvenskan så får de nog öppna plånboken ännu mer"

Kristianstad vann som bekant Skåne-derbyt mot ärkerivalerna Tyringe i onsdags.

Magnus Rahm - som är sportchef och tränare i Tyringe - är dock inte alltför imponerad av KIK sett till klubbens mycket höga målsättning.

Rahm anser att Kristianstad behöver förstärka laget för att ta sig hela vägen till HockeyAllsvenskan.
- Ska KIK ta sig till allsvenskan så får de nog öppna plånboken ännu mer, säger Tyringes tränare till Norra Skåne.

Kristianstadsstjärnan väntas bli borta i uppemot fem veckor

Joakim Strandberg blir borta en längre tid på grund av en fingerskada. Kristianstadsmålvakten väntas närmare bestämt vara indisponibel från spel i uppemot fem veckor.

Mörrum-bekantingen Dennis Karlsson kommer ta Strandbergs plats den kommande tiden, uppger Kristianstadsbladet.

Målvaktssituationen är dock alltjämt relativt stabil för KIK med tanke på att Joel Gistedt - som är en av Hockeyettans vassaste burväktare - är tillgänglig för spel.

Jeremy Boyce hyllar Timrås offensiv