onsdag 5 oktober 2016

Hårdsatsande Kristianstad vann derbyrysaren - fem trepoängare i följd inger respekt

Kristianstad fortsätter att sopa rent i Hockeyettan Södra. Kvällens 3-2-vinst borta mot ärkerivalerna Tyringe innebär att KIK kan stoltsera med fem trepoängare i följd och toppar serien med tre pinnars marginal till Troja/Ljungby.

Tyringe, som pressade ärkerivalerna rejält i kväll, förtjänar en stor eloge för att stå emot så här pass bra mot namnkunniga Kristianstad - en klubb som har betydligt större ekonomiska resurser att röra sig med.

Noterbart är att KIK grundlade vinsten redan i inledningsronden, som vanns med hela 3-0.

En annan intressant notering är att Fredrik Hansson höll hov genom att mäkta med tre assistpoäng - och med andra ord vara inblandad i samtliga Kristianstadsmål - inför 1.407 åskådare i Tyrs Hov.

Tyringe-forwarden: "Har svårt att tänka mig att de skulle håna mig. Jag har aldrig gjort dem någonting"

Simon Stark lirade i Kristianstad så sent som förra säsongen. Nu är den HA-meriterade forwarden en av ärkerivalerna Tyringes främsta nyckelspelare.

Den 27-årige smålänningen tror dock inte att han kommer få ett dåligt bemötande av KIK-fansen i kvällens "hatderby".
- Jag har svårt att tänka mig att de skulle håna mig. Jag har aldrig gjort dem någonting. Sedan är det derby, och det är klart att det är känslor. Men jag hoppas att fansen är större än så. Jag gjorde allt vad jag kunde när jag var på isen i KIK-tröjan, säger Simon Stark till Kristianstadsbladet.

Stark har fyra säsonger i följd bakom sig i Kristianstadströjan och har inlett säsongen i Tyringe med att mäkta med tre poäng på fyra matcher i Hockeyettan Södra.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Hanhals - Helsingborg

Matchtips: 1.
Succénykomlingarna Hanhals är favoriter i kväll. Västkustgänget stod emot riktigt bra borta mot serieledande Kristianstad i söndags och nio poäng på fyra matcher inger respekt. Helsingborg har bara håvat in tre pinnar på fyra bataljer och Hanhals har ett bättre lag. Tipset är att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Halmstad - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 2.
Kallinge/Ronneby har visserligen förlorat tre av fyra matcher, men är ändå favoriter i kväll. Krif är onekligen på gång till följd av storsegern hemma mot HC Dalen och har ett bättre lag än Halmstad. Hammers är dock på rätt väg i och med bortavinsten mot Helsingborg och har ett bra läge. Tipset är trots allt att Kallinge/Ronneby drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets starka forwardssida.

***

HC Dalen - Vimmerby

Matchtips: 2.
En oerhört viktig match i AllEttan-kampen. HC Dalen har mycket att jobba på efter två förluster på tre matcher. Vimmerby har varit ojämna på sistone och får det tufft i kväll. VH har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att bortalaget styr upp det här till slut.

***

Nybro - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.
Smålandsderby i Liljas Arena. Nybro har två vinster i följd och ett bra läge. Troja/Ljungby är dock favoriter. Troja har inkasserat nio poäng på fyra matcher och kan stoltsera med ett bättre lag. Känslan är att gästerna blir för svåra för Vikings i kväll.

***

Tranås - Varberg

Matchtips: 1.
Det här är en match som Tranås ska vinna. Taif svarade för en heroisk vändning nu senast hemma mot Tyringe och har ett bättre lag på alla fronter. Varberg har dessutom fyra raka nederlag. Tipset är att Tranås gör sin plikt och vinner under ordinarie speltid.

***

Tyringe - Kristianstad

Matchtips: 2.
Glödhett Skåne-derby i Tyrs Hov. Tyringe spelar utan press och har allt att vinna. Kristianstad har sopat rent i serieinledningen och kan ståta med ett mycket bättre lag sett till samtliga lagdelar. Tipset är att KIK utökar segersviten och återigen vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Tingsryd - Almtuna

Matchtips: 1.
Tingsryd jagar revansch efter nederlaget i Timrå. En bortaförlust mot Tik är inget att skämmas över och smålänningarna - som gjort det bra rent helhetsmässigt hittills - ska betraktas som favoriter i kväll. Almtuna har två nederlag i följd och är en besvikelse så här långt. Tingsryd har ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Taif drar det längsta strået.

***

Oskarshamn - Mora

Matchtips: 1.
Oskarshamns jakt på att utmana topplagen går vidare. IKO har förvisso två förluster på tre matcher, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Almtuna. Mora blir en tuff utmaning. Masarna har två raka vinster och är svårspelade i allmänhet. Oskarshamn har dock sopat rent på hemmaplan hittills och känslan är att IKO utökar den sviten. Mycket tack vare lagets starka defensiv.

***

Pantern - Västerås

Matchtips: 1.
Pantern har haft det relativt tungt på sistone. Två förluster på tre matcher talar sitt tydliga språk. IKP är dock tveklöst favoriter i kväll. Västerås har sex nederlag i följd och är seriens jumbolag. Pantern är dessutom ett bra hemmalag och har framför allt ett defensivt övertag. Tipset utgörs av att Malmö-gänget vinner redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens Norrbottensderby i Hockeyettan Norra


Kalix - Kiruna

Matchtips: X.
Viktig match i AllEttan-kampen. En tämligen oviss sammandrabbning. Kalix har åkt på två nederlag i följd och bara vunnit en match under ordinarie speltid i serieinledningen. Kiruna är på gång till följd av två raka vinster och har ett bättre lag. Kif har dessutom sopat rent på bortaplan hittills. Känslan är trots allt att Kalix tar minst en poäng i kväll. Delvis tack vare lagets defensiva övertag.

Tyringes tränare om ärkerivalerna Kristianstad: "Vi möter ett lag som ska till Allsvenskan"

Tyringe har ett riktigt kraftprov framför sig i kväll när ärkerivalerna Kristianstad - tillika laget som fortfarande inte har tappat en enda poäng i Hockeyettan Södra den här säsongen - gästar Tyrs Hov.

Tränaren och sportchefen Magnus Rahm gillar läget och anser att Tyringe har allt att vinna mot storsatsande KIK.

Magnus Rahm om sina tankar inför derbyt.
- Derbydags! Härligt. Matcher som detta ser man fram emot. Två lag med bra publik som kommer skapa en grym inramning på Hovet. Vi är laddade och sugna på revansch efter vår katastrofala 3:e period uppe i Tranås. Vi har pratat om den och vad vi gjorde för fel. Derby är derby och heta känslor. Det gäller att vi är på tårna från start. Spelar enkelt och rejält då vi möter ett lag som ska till Allsvenskan. Vi har allt att vinna denna match och kommer gå all in. Vilket jag hoppas att Bluefoxes och övrig publik också gör. För som vanligt så gör vi detta #tillsammans, säger Tyringes tränare till klubbens hemsida.

Två styrelseavhopp i Karlskrona - oroar sig för klubbens ekonomi

Rolf Noresson och Gustav Linge har valt att hoppa av Karlskronas styrelse. Det är klubbens inte alltför starka ekonomiska situationen som ligger bakom beslutet.

Ordföranden Tobias Larsson om avhoppen.
- Noresson och Linge blev invalda som styrelseledamöter på årsmötet och efter årsmötet ägnade de en tid åt att sätta sig in i klubbens ekonomi. Efter detta är min uppfattning att de kände sig osäkra på vår ekonomiska framtid givet de skulder vi hade med oss in i det här året och hur framtida budget såg ut i det läget. De var uppfriskande tydliga med detta och det tackar jag för, några oegentligheter hittade de inte åt utan allt var i ordning om än med svag ekonomi. De valde dock då att inte gå in i styrelsen utan klev ur innan vårt första gemensamma arbetsmöte, säger KHK:s ordförande till Blekingesport.

Tobias Larsson påpekar dock att Karlskrona har de tuffaste månaderna bakom sig och är på rätt väg rent ekonomiskt, berättar han för tidningen.

En nyckelfråga blir att locka nog mycket publik till hemmamatcherna framöver. 

Succélaget KHK har för närvarande ett publiksnitt på 4.548 åskådare.

Södertälje-ikonen Robert Carlsson hyllas i Scaniarinken