måndag 3 oktober 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 95,24.
Joel Lassinantti har inlett säsongen på ett utmärkt sätt. Luleå-målvakten vaktade kassen i båda matcherna den senaste veckan och var magnifik när LHF bortabesegrade Växjö.

***

Backar

Mattias Karlsson, Karlskrona
Mål: 1. Assist: 2.
En av många formstarka Karlskrona-backar. Nyförvärvet med KHL-meriterna har varit en klippa över hela rinken den senaste tiden.

André Benoit, Malmö
Mål: 1. Assist: 6.
Ett av några tämligen klockrena Malmö-nyförvärv så här långt. Den NHL-meriterade backen har en mäktig vecka bakom sig och var en offensiv gigant i derbyt mot ärkerivalerna Rögle genom att mäkta med fem (!) pinnar.

***

Forwards

Ilari Filppula, Malmö
Mål: 2. Assist: 2.
Den spelskicklige finländaren har stor del i Malmös succéinledning med sitt breda offensiva register. En spelare som varit mycket bättre än väntat hittills.

Martin Thörnberg, HV71
Mål: 3. Assist: 0.
Rutinerade Martin Thörnberg - som "bara" mäktade med elva mål i grundserien förra säsongen - är redan uppe i fem pytsar. Tre av dessa, varav två i storsegern mot Skellefteå, gjordes den senaste veckan.

Joachim Rohdin, Karlskrona
Mål: 3. Assist: 0.
På tal om glödheta forwards sett till målproduktionen. Tre mål på två matcher inger respekt. Två av målen var dessutom matchvinnande.

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Johan Mattsson, Timrå
Räddningsprocent: 100.
Timrå har inte släppt in ett enda mål den senaste veckan. Johan Mattsson har vaktat kassen i båda matcherna.

***

Backar

Mattias Nilsson, Timrå
Mål: 0. Assist: 1.
Timrås försvarsspel har varit eminent på sistone. Mattias Nilsson har tagit ett stort defensivt ansvar och +4 på två matcher imponerar.

Jesper Dahlroth, Timrå
Mål: 0. Assist: 1.
På tal om defensivt heta Timrå-spelare. Den SHL-meriterade backen har också varit suverän den senaste tiden.

***

Forwards

Elias Pettersson, Timrå
Mål: 2. Assist: 1.
En av många högklassiga Timrå-forwards. Stortalangen har varit en offensiv jätte den senaste tiden och var framför allt het i matchen mot Tingsryd.

Austin Farley, Modo
Mål: 2. Assist: 0.
Härföraren när Modo vände på steken borta mot AIK och vann redan under ordinarie speltid. Jänkaren mäktade med det matchvinnande målet och satte ytterligare en pyts.

Jacob Nilsson, Mora
Mål: 4. Assist: 0.
Mora-forwarden - som tidigare varit något av en "doldis" utanför MIK-kretsarna - har fått en flygande start på säsongen. Fyra mål på sina två första matcher sticker sannerligen ut. Ett av målen i hemmamatchen mot Pantern var dessutom matchavgörande.

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Modo - Södertälje

Matchtips: 1.
Modo ska betraktas som favoriter i kväll. Övikslaget har visserligen inlett serien på ett halvdant sätt rent helhetsmässigt, men är på gång till följd av den heroiska insatsen i bortamatchen mot AIK. Södertälje har dessutom förlorat två av de tre senaste matcherna. Modo har ett bättre lag och tipset utgörs av att det blir en hemmaseger redan under ordinarie speltid.

NHL-stjärnan skänker pengar till Division 2-klubben

Division 2-klubben Boro/Vetlanda har fått ett välkommet ekonomisk tillskott av NHL-stjärnan Erik Karlsson. Det handlar om 75.000 kronor, uppger Vetlanda-Posten.

Checken överlämnades - via pappa Jonas - till klubben i samband med seriepremiären mot Jonstorp.

Erik Karlsson har Boro/Vetlanda som moderklubb och representerade senast smålänningarna säsongen 2005/2006.

Henrik Zetterberg hyllar Timrå

Serieledande Timrå - som har håvat in hela 17 poäng på sju matcher - är på stark frammarsch efter några tunga år (både sportsligt och ekonomiskt).

Detroit Red Wings-liraren Henrik Zetterberg gläds med Tik.
- Jag är jätteglad. Det har varit några otroligt jobbiga år. De har slitit och det har tagit hårt på många. Men de har gjort det väldigt bra och framför allt har de fått fart på ungdomsverksamheten och fått upp yngre killar. I svensk hockey måste du få upp spelare ur egna leden om du ska lyckas. Nu ser det bra ut, ekonomin är stabil och nu gäller det vara att prestera på isen, säger Henrik Zetterberg till Expressen.

Den 35-årige Njurunda SK-produkten har representerat Timrå både på junior- och juniornivå. 

Zetterberg lirade senast i Timrå i samband med NHL-lockouten säsongen 2004/2005.