söndag 2 oktober 2016

Ett styrkebesked av Asplöven - sex raka trepoängare imponerar

Asplöven utmålades - av många välinitierade - som ett av Hockeyettans bästa lag inför seriestarten. Det finns, än så länge, ingen anledning att tvivla på det påståendet.

Det faktum att AHC kan stoltsera med idel trepoängare efter sex matcher och hela 29-11 (!) i målskillnad talar sitt tydliga språk.

Dagens seger smäller dessutom extra högt med tanke på att Sundsvall - som hade sopat rent dessförinnan - bortabetvingades med tre måls marginal.

Vinstsiffrorna skrevs till 5-2 efter att Hampus Forsling gjort det matchavgörande målet tidigt i den tredje ronden.

Jesse Rohtla (två mål), Jesper Ylivainio (1+1), Eetu Heikkinen (två assist) och Anthon Eriksson (två assist) stack ut mest på poängfronten inför 1.032 åskådare i Sundsvall Energi Arena.

Hårdsatsande Kristianstad ångar på - fortsätter att sopa rent

Hårdsatsande Kristianstad fortsätter att övertyga i Hockeyettan Södra.

Dagens 2-1-seger redan under ordinarie speltid hemma mot succélaget Hanhals - som därmed åkte på lagets första förlust - innebär att KIK kan stoltsera med tolv poäng på fyra bataljer och bara har släppt in fem baljor.

Herman Hansson blev matchvinnare med sitt 2-0-mål drygt sex minuter in i den andra perioden inför 956 åskådare i Kristianstads Ishall.

En annan intressant notering är att Joakim Strandberg räddade 23 av 24 skott i Kristianstadskassen.

***

Troja/Ljungby är ny serietvåa efter den tämligen komfortabla (6-0) bortavinsten mot Varberg.

Talangfulle Alfred Andersson visade vägen med att inleda målskyttet och svara för totalt 2+1 i dagens batalj.

Stefan Söder (1+1), Sebastian Benker (1+1) och Alexander Edström (1+1) var också heta på poängfronten.

Robin Johansson vaktade för övrigt Troja-buren och tog 19 skott.

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Vimmerby - Nybro

Matchtips: 1.
Vimmerby har gjort det bra inledningsvis. Åtta poäng på tre matcher talar sitt tydliga språk. Nybro har bara snittat en pinne per match och slår ur underläge i dag. VH är starkare sett till alla lagdelar och lär inkassera tre poäng.

***

Kallinge/Ronneby - HC Dalen

Matchtips: 1.
Kallinge/Ronneby jagar lagets första seger. HC Dalen blir en tuff utmaning. Jönköpingslaget har snittat två poäng per match hittills och besitter en mycket hög kapacitet. Krif har dock i grunden och botten ett riktigt bra lag. Känslan är att Blekinge-gänget vänder trenden och vinner redan under ordinarie speltid.

***

Helsingborg - Halmstad

Matchtips: X.
En väldigt oviss sammandrabbning. Helsingborg har haft det tungt så här långt, men är favoriter i dag. Halmstad har haft det ännu tuffare och bara håvat in en enda poäng på tre matcher. Hammers har dock en hyfsad kapacitet och känslan är att gästerna får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Kristianstad - Hanhals

Matchtips: 1.
Seriefinal i Kristianstads Ishall. Båda lagen har sopat rent hittills. KIK är stora favoriter. Kristianstad har ett mycket bättre lag på alla fronter och hemmaplansfördelen betyder mycket. Allt annat än tre KIK-poäng vore en skräll.

***

Tranås - Tyringe

Matchtips: 1.
En svårtippad match. Tranås har varit ojämna hittills och har mycket att bevisa. Tyringe blir en tuff utmaning. Skåningarna har vunnit två av tre matcher. Taif har dock ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Tranås drar det längsta strået inför hemmapubliken.

***

Varberg - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.
En given bortavinst. Varberg har tre förluster i följd och ska inte ha något att komma med mot ett lag som Troja/Ljungby under normala omständigheter. Troja är visserligen på nedgång, men en förlust mot Vimmerby är inget att haka upp sig på och smålänningarna lär håva in full pott i dag.

Dragskott.nu tippar söndagens SHL-match


Frölunda - Djurgården

Matchtips: 1.
Det här är en match som Frölunda ska vinna under normala omständigheter. Göteborgarna har inkasserat två raka trepoängare och hemmaplansfördelen betyder mycket. Djurgården har dessutom två förluster i följd i bagaget. Lägg därtill att den spelmässiga insatsen var usel nu senast hemma mot Karlskrona. Tipset är att Frölunda - som har ett bättre lag i allmänhet - vinner redan under ordinarie speltid.

Vita Hästens vd sågar Patrik Klüft: "Han var bara omöjlig och kunde ingen hockey"

Vita Hästen-vd:n Fredrik Jensen har varit med om att ta några kontroversiella beslut under sin tid i klubben.

Beslutet att sparka Patrik Klüft för drygt tre år sedan är ett bra exempel i sammanhanget.
- Säg så här: Det är olika orsaker till att personer gått. Patrik Klüft var helt omöjlig att jobba med, säger Fredrik Jensen till Folkbladet.

Fredrik Jensen utvecklar resonemanget.
- Han var bara omöjlig och kunde ingen hockey men det håller han inte med om, säger Vita Hästens vd.

Vita Hästen-bossen påpekar att beslutet att rekrytera Patrik Klüft togs innan hans tid i klubben.

Klüft har hunnit med att vara huvudtränare i Piteå (en säsong) och Djurgårdens J20-lag (två säsonger) samt assisterande tränare i U18-landslaget (en säsong) och AIK (sedan i våras) efter Vita Hästen-sejouren.

Christopher Mastomäki hyllar Joel Lassinantti

Christopher Mastomäki var matchens främste utespelarna när Luleå bortabesegrade guldkandidaten Växjö i prestigemötet i Vida Arena.

Tvåvägscentern - som blixtrade till rejält framåt i samband med det snygga boxplaymålet - är i första hand imponerad av Joel Lassinantti när det gäller individuella spelarinsatser.
- Det är en tuff match att komma hit, men jag tycker vi visar prov på en jäkla laganda. Vi krigar verkligen för varandra nu. Sen är ju "Lassi" i målet i en egen dimension, säger Christopher Mastomäki till Norrbottens-Kuriren.

Luleå-burväktaren toppar för närvarande SHL:s målvaktsliga och har vunnit tre av fyra SHL-matcher den här säsongen. LHF är dessutom obesegrade under ordinarie speltid med Joel Lassinantti i kassen.

Karlskronas stjärnback tackar Mikael Aaro

Karlskronas succéstart har grundlagts av den starka defensiven. Endast sex insläppta mål på fyra matcher imponerar.

Rutinerade Mattias Karlsson är en av backarna som anser att backcoachen Mikael Aaro har relativt stor del i framgångarna.
- När jag skrev på var det inte klart med någon backcoach, men det här har blivit jättebra. Jag tror Aaro är en lyckoträff för KHK, säger 31-åringen till Blekingesport.

Den KHL-meriterade backen är tacksam över all feedback.
- Jag lyssnar och har väl med ålderns rätt kommit till insikt om att jag inte har så många år kvar som spelare och då gäller det att hela tiden försöka lära för att hänga med, säger Mattias Karlsson.

HV71-bekantingen har inlett SHL-säsongen med att mäkta med tre poäng på fyra matcher och kan dessutom ståta med en positiv plus/minus-statistik.