fredag 30 september 2016

Leksand siktar på att låna ut spelare

Leksand har - om man räknar med ungtuppen Sebastian Björnstad - tio backar. Nu talar mycket för att det kommer lånas ut spelare redan nästa vecka.

Olle Alsing och Matias Lassen utgör exempel på spelare som är aktuella för utlåningar i det här skedet.

Det kan även bli aktuellt att låna ut forwards framöver.
- Vi vill att alla spelare ska utvecklas och ha istid. Vi måste hålla många igång och man vet aldrig vad som händer med skador och så vidare, som också kan öppna för platser i a-laget. Det här är en win-win-situation för alla parter, säger Mikael Karlberg (en del av sportrådet) till Dalarnas Tidningar.

Några allsvenska klubbar har redan hört av sig angående spelarlån, berättar Mikael Karlberg för tidningen.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Almtuna - Oskarshamn

Matchtips: X.
En väldigt oviss match. Almtuna är visserligen på nedgång till följd av bortaförlusten mot Pantern, men har två vinster på de tre senaste matcherna och en mycket hög kapacitet. Oskarshamn blir ett kraftprov. Nio poäng på fem matcher är ett bra facit. IKO har dessutom ett bättre lag än Ais. Hemmaplansfördelen betyder dock mycket för Uppsala-gänget och tipset är att Almtuna tar minst en poäng.

***

Timrå - Tingsryd

Matchtips: 1.
Toppmatch i NHK Arena. Timrå toppar serien och har - de höga förväntningarna till trots - gjort det ännu bättre än väntat hittills. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif kan stoltsera med fyra vinster i följd och har sopat rent på bortais. Känslan är emellertid att Tik blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på Timrås starka forwardsbesättning.

***

Vita Hästen - Björklöven

Matchtips: 1.
Det här är en match som Vita Hästen ska vinna. Nio poäng på fem matcher är ett bra facit och Björklöven har fem raka nederlag. Förändringen i båset lär inte ge någon kortsiktig effekt i positiv riktning. Västerbottningarnas defensiv är dessutom under all kritik och Vita Hästen lär vinna redan under ordinarie speltid i kväll.

Anton Hedman hyllas efter 2+1-menyn

Anton Hedman var som bekant lysande i segermatchen mot Leksand i form av att mäkta med hela 2+1 och är redan uppe i fem poäng på fyra SHL-matcher den här säsongen - trots att han i vanliga fall inte är någon vass poängplockare.

Stefan "Skuggan" Nilsson om Hedmans succéstart.
- Jättekul. Anton har jobbat stenhårt under sommaren för att komma in i säsongen med piggare ben och orkar åka. Vi gjorde den utvärderingen efter försäsongen att vi skulle jobba på det. Han har gjort det på ett fantastiskt bra sätt, säger Luleå-tränaren till NSD.

Noterbart är att den 30-årige forwarden som mest har gjort 21 poäng under en enskild grundseriesäsong i SHL.

Karlskronas klubbdirektör: "Vi har en ekonomisk ryggsäck som vi behöver jobba bort för att säkerställa likviditeten framöver"

Karlskrona drog in ett miljonbelopp i samband med hemmapremiären mot Leksand som lockade 5.050 åskådare till ABB Arena - det vill säga ett nytt publikrekord för KHK.

Blekinge-klubben hade dock budgeterat med den publiknivån och Karlskrona har en tuff ekonomisk utmaning framför sig.

Klubbdirektören Rolf Lindberg om KHK:s situation.
- Som läget är nu håller vi budget. Men vi måste ha en bra publiktillströmning den närmsta månaden där naturligtvis de sportsliga resultaten är viktiga för oss. Vi har en ekonomisk ryggsäck som vi behöver jobba bort för att säkerställa likviditeten framöver, säger Rolf Lindberg till Blekingesport.

En intressant notering är att knappt 3.000 biljetter var sålda - så sent som i torsdags - till lördagens hemmamatch mot Färjestad.

Västerviks ordförande: "Experter får gärna kalla oss värdelösa"

Många välinitierade var övertygade om att Västervik skulle bli ett bottenlag i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

VIK har - än så länge - varit motsatsen och krigar, sensationellt nog, i toppskiktet med hela tolv poäng på fem matcher.

Ordföranden Lars Jörbrink ser gärna att "experterna" fortsätter tvivla på laget även fortsättningsvis.
- Experter får gärna kalla oss värdelösa, säger Västerviks ordförande till Sportbladet.

Kristianstads reklamfilm för seriefinalen mot Hanhals

Patrik Klüft om AIK:s förlust: "Som helhet gör vi en väldigt bra match"