torsdag 29 september 2016

Luleås segersiffror i underkant - Hedman, Emanuelsson, Schira och Jaros stack ut mest

Det faktum att Luleå vann kvällens match med 5-1 får utan tvivel betraktas som segersiffror i underkant.

LHF - som var relativt ineffektiva - hade sammanfattningsvis ett enormt stort chansövertag och var det spelförande laget i större delen av matchen.

Därmed inte sagt att Luleå gjorde någon "supermatch". Leksands defensiv var dels stundtals fullständigt bedrövlig, samtidigt som LHF visade prov på en oroväckande låg försvarsmässig lägstanivå emellanåt.

***

Joel Lassinantti ska inte lastas för det insläppta målet och gjorde det riktigt bra när Leksand blixtrade till och skapade en del vassa målchanser emellanåt.

***

Craig Schira nätade inte bara, utan var även riktigt het rent spelmässigt och väldigt nyttig för laget med sin skridskosnabbhet och alla uppåkningar.

Christian Jaros stack också ut lite extra på backsidan med en stark tvåvägsprestation.

***

Anton Hedman bevisade att han är så mycket mer än en "tacklingsmaskin" och har en hel del hockey i sig - inte minst i samband med 3-1-målet. Hedmans bästa SHL-match på väldigt länge.

Hela kedjan med Andreas Falk och Petter Emanuelsson i övrigt var tämligen klockren. Det var inte minst den sistnämnde som övertygade i form av det kyliga 5-1-målet. Snacka om att visa prov på snajperkvaliteter med ett rappt skott från dålig vinkel.

***

Fjärdekedjan med Karl Fabricius, Christopher Mastomäki och Johan Forsberg ska också berömmas en hel del. Den trion gjorde mycket bra defensivt och tog dessutom flera gedigna offensiva initiativ.

***

Atte Engren kämpade tappert mellan Leksandsstolparna och höll nere Luleås segersiffror. LIF:s bäste spelare.

***

Eric Castonguay gjorde ett snyggt mål och en del bra i övrigt. En av få utespelare som förtjänar ett bra betyg i Leksandslägret.

Matchfakta

Luleå - Leksand 5-1 (3-1, 2-0, 0-0)

Första perioden:
1-0 Craig Schira (Johan Harju, Jacob Lagacé), 2-0 Anton Hedman (Ilari Melart), 2-1 Eric Castonguay (Martin Grönberg, Jesper Ollas), 3-1 (17.41) Anton Hedman (Christian Jaros, Petter Emanuelsson).

Andra perioden:
4-1 Kael Mouillierat, 5-1 Petter Emanuelsson (Andreas Falk, Anton Hedman),

Skott: 38-15 (9-4, 12-5, 16-7).
Utvisningar: Luleå 4 minuter. Leksand 8 minuter.
Domare: Mikael Holm och Mikael Sjöqvist.
Publik: 4.468.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Skellefteå - Växjö

Matchtips: 1.
Två av SHL:s bästa lag möts. Skellefteå är favoriter. Det faktum att SKE vann båda matcherna mot Luleå imponerar. Växjö blir ett kraftprov. Lakers har tagit tre vinster i följd. Skellefteås hemmaplansfördel betyder dock mycket och SKE har ett bättre lag. Tipset utgörs av att västerbottningarna drar det längsta strået.

***

Örebro - Brynäs

Matchtips: X.
En väldigt svårtippad match. Örebro har två förluster i följd under ordinarie speltid. Brynäs har varit ojämna hittills. ÖHK har ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Känslan är trots allt att Gävle-gänget får med sig minst en pinne från den här tillställningen. Delvis till följd av Örebros defensiva brister.

***

Luleå - Leksand

Matchtips: 1.
En sammandrabbning med "måste-karaktär" för Luleås del. Det här är en match som LHF ska vinna under normala omständigheter. Luleå har förvisso förlorat två av tre matcher, men spelschemat har varit sanslöst tufft och det har sett bra ut rent spelmässigt. Leksand har fortfarande inte tagit en enda poäng och lär inte bryta trenden i kväll.

***

Rögle - Linköping

Matchtips: 2.
Linköping jagar lagets första seger. Rögle är en lurig motståndare. RBK gjorde det riktigt bra som bortabesegrade Örebro nu senast och har ett bättre lag än i fjol. LHC:s grundkapacitet är emellertid högre än Rögles och tipset är att östgötarna vänder trenden. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

Färjestad - Malmö

Matchtips: 1.
Två heta lag drabbar samman. Färjestad har inkasserat två segrar i följd och är favoriter. Malmö kan ståta med tre raka vinster redan under ordinarie speltid och får betraktas som ett stort kraftprov för värmlänningarna. Hemmaplansfördelen betyder mycket och tipset är att FBK styr upp det här till slut. Delvis till följd av lagets starka defensiv.

***

HV71 - Frölunda

Matchtips: 2.
HV71 har gjort det relativt bra inledningsvis och tagit poäng i båda matcherna. Frölunda blir en ordentlig utmaning. Göteborgarna har visserligen torskat två av tre bataljer, men är på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Brynäs. Frölunda har i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att gästerna går segrande ur den här bataljen.

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


AIK - Modo

Matchtips: X.
Två av HockeyAllsvenskans vassaste lag - åtminstone rent "pappersmässigt" - drabbar samman. En tämligen oviss match. AIK har varit ojämna inledningsvis, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot svårspelade Timrå. Modo - som förlorat tre av fyra matcher - är en stor besvikelse hittills. Kapaciteten är emellertid hög och det är upplagt för en rysare på Hovet. Tipset är att Modo får med sig minst en poäng från den här bataljen.

Tex Williamsson om succén i Malmö-laget: "I Tyringe fick jag mycket matcher och det är då man utvecklas"

Pantern studsade tillbaka med besked i går genom att hemmabesegra Almtuna in batalj där storspelande Tex Williamsson räddade 33 av 34 skott.

Den 25-årige målvakten - som spelade Division 2-hockey så sent som säsongen 2014/2015 - anser att åren i Tyringe var väldigt viktiga för sin egen utveckling.
- Jag har alltid känt att jag haft det i mig och jag hade mer än Division 2 i mig. I Tyringe fick jag mycket matcher och det är då man utvecklas. Det gäller att hitta förtroende och en klubb som tror på en, säger Tex Williamsson till 24Malmö.

Williamsson har vaktat kassen i tre allsvenska matcher (varav två segerbataljer) den här säsongen och räddat 92,11 procent av skotten.

Mora-tränaren hyllar doldisen

Jacob Nilsson var tillbaka efter skada i matchen mot Västerås och hade stor del i Moras seger i form av att mäkta med två baljor.

MIK-tränaren Jeremy Colliton hyllar forwarden, som är något av en "doldis" utanför Mora-kretsarna och bland annat gjorde det viktiga 3-3-målet.
- Han är en stor del av vårt lag. Det är viktigt att ha honom skadefri och med i uppställningen. Han har förmågan att ta sig an någon en mot en på det sättet. Han har fart och vi behövde det målet, säger Moras tränare till Dalarnas Tidningar.

Mörrumsprodukten svarade för 20 poäng på 50 tävlingsmatcher i MIK-tröjan förra säsongen och är inne på sin andra säsong i Mora-tröjan.

Björklövens tränare om fiaskot: "Ge inte dem skit, ge mig skit"

Tommy Jonsson var ifrågasatt som Björklöven-tränare redan förra säsongen. Kritikerstormen har inte direkt minskat den här säsongen till följd av lagets sportsliga misär.

Det faktum att Umeå-gänget är sist och har hela -11 (!) på målskillnadsfronten efter fem matcher säger en hel del om fiaskot.

Den före detta Brynäs-tränaren anser inte att det är spelarna som ska sågas i det här läget.
- Jag är medveten om att vi har en uppförsbacke. Samtidigt tycker jag någonstans att kritiken ska riktas mot mig, det är jag som är ytterst ansvarig. Killarna försöker och sliter. De har en härlig attityd trots att det går tungt. Ge inte dem skit, ge mig skit i så fall. Det är jag som ska ha det, för de bjuder till, säger Tommy Jonsson till Gefle Dagblad.

Södertälje-forwarden Henrik Nyberg om förlusten mot Vita Hästen: "Så här dåligt får det inte se ut"