tisdag 27 september 2016

Dragskott.nu avslöjar: Haninge-forwarden tar steget ner i Division 2

Haninge-forwarden Jens Berg beslutade sig nyligen för att lämna Hockeyettan Östra-klubben på grund av jobbsituationen.

Nu står det klart var 19-åringen hamnar.

Det blir nämligen spel i Division 2-laget Trångsund, enligt Dragskotts källa.

Berg representerade Huddinge i fjol och noterades för 34 poäng på 43 J20-matcher.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Växjö - Leksand

Matchtips: 1.
En minst sagt enkeltippad match. Växjö har inlett SHL med två vinster i följd och kan ståta med ett betydligt bättre lag än Leksand på alla fronter. LIF är dessutom alltjämt poänglösa. Allt annat än tre Lakers-poäng vore tämligen oväntat.

Ett stort orosmoln för det allsvenska laget

Mora har åkt på en tung skadesmäll. AHL-meriterade Nathan Deck har ådragit sig en hjärnskakning och det är oklart om 26-åringen överhuvudtaget kan fortsätta spela hockey med tanke på det faktum att han haft besvär med hjärnskakningar tidigare.

Tränaren Jeremy Collition om MIK-backens situation.
- Det är såklart en stor besvikelse. Det var en av våra bästa spelare under försäsongen men vi får ge honom tid och förhoppningsvis kommer han tillbaka. Samtidigt vet vi om hans skadehistoria så det finns kanske en risk att han inte gör det också. Han kommer att saknas men samtidigt har vi flera unga spelare som vill ha en större roll, som vill ha mer istid och nu har de chansen att visa det, säger Moras tränare till klubbens hemsida.

Nathan Deck har inlett säsongen med två poäng på tre matcher och har en suverän plus/minus-statistik (+2).

Percy Nilsson är inte oroad över den nya jättearenan i Köpenhamn

Jättearenan i Köpenhamn - som invigs om några månader - ses av många som en konkurrent till Malmö Arena när det handlar om de stora arrangemangen.

Arenaägaren Percy Nilsson är dock inte alltför orolig som läget är nu.
- De har det nog inte så lätt, men är det byggt så är det byggt. De har kostnader som ligger långt över våra. De pratar om att göra 60 till 80 evenemang per år. Räknar man räntekostnaden kan det vara svårt att få ihop ekvationen. Vi gör 130 evenemang per år. Vi känner oss ganska lugna. De får göra sitt och ha sina bekymmer. Och vi gör vårt, säger Percy Nilsson till Sydsvenskan.

Percy Nilsson påpekar att Malmö Arena visserligen mycket väl kan missa någon stor artistbokning, men att det inte är något som arenan står och faller med, berättar han för Sydsvenskan.

Noterbart är att Royal Arena kommer ha en publikkapacitet på 16.000 åskådare när det gäller konserter och 13.000 för sportarrangemang.

Pierre-Edouard Bellemare öppnar dörren för en comeback i Leksand

Pierre-Edouard Bellemare representerade Leksand 2006-2009, varpå han hamnade i Skellefteå där han var en stor profil innan flytten till Nordamerika för ett par år sedan.

Fransmannen har fortfarande starka känslor för LIF - inte minst med tanke på fansens engagemang.
- Jag är så otroligt tacksam till alla på norra stå. De sponsrade mitt kontrakt sista säsongen och det var därför jag var kvar. Att jag sedan var kvar i Leksand ett år till var anledningen till att jag hamnade i Skellefteå. Många små detaljer gav allt det här. Att jag sitter där jag sitter i dag beror mycket på klacken i Leksand och jag är så extremt tacksam mot dem, säger 31-åringen till Dalarnas Tidningar.

Bellemare har förvisso kvar huset i Skellefteå och ser SKE som ett hett alternativ vid en eventuell comeback i svensk hockey någon gång i framtiden, men utesluter inte spel i Leksand istället.

Philadelphia Flyers-forwarden lyfter fram att han har ytterligare en stark koppling till masarna.
- Jag träffade min fru sista året i Leksand. Det är omöjligt att inte tycka om Leksand och Dalarna. Min fru är från Dalarna, Borlänge och Leksand är som sagt alltid Leksand för mig, säger Pierre-Edouard Bellemare till tidningen.

Marcus Sörensens hälsning till Djurgårdsfansen