lördag 24 september 2016

Asplöven vann prestigemötet - ett av två lag i norrserien som inte har tappat en enda poäng

Namnkunniga Asplöven utmålades som en av de främsta kandidaterna i jakten på seriesegern i den stentuffa norrettan inför säsongen. Tornedalingarna har sannerligen levt upp till de höga förväntningarna hittills.

Den komfortabla hemmasegern (6-2) mot namnkunniga Östersund innebär att AHC kan stoltsera med nio poäng på tre matcher och har hela 13-4 i målskillnad.

Det är bara Sundsvall i övrigt som har sopat rent poängmässigt i norrettan så här långt.

Anthon Eriksson - som även noterades för en assist - blev matchvinnare med sitt 3-2-mål drygt sju minuter in i den tredje perioden inför 487 åskådare i ICA Arena.

Henri Snäll (1+2) och Johan Ceder (tre assist) blev poängbäst med tre pinnar var.

Roman Semjonovs (1+1), Hampus Forsling (1+1) och Niko Saarenpää (1+1) var också heta på poängfronten.

"Real Kristianstad" fortsätter att sopa rent i Hockeyettan Södra

Storsatsande Kristianstad fortsätter att ånga på i Hockeyettan Södra. Dagens 3-1-seger borta mot Halmstad innebär att KIK kan ståta med nio poäng på de tre första matcherna och är det enda troliga topplaget (läs: Hanhals har inte heller tappat poäng, men lär inte bli ett topplag i det långa loppet) i serien som alltjämt inte har tappat en enda pinne.

Det är för närvarande mycket som talar för att poängtrenden kommer utökas i minst ytterligare några omgångar och Kristianstad ser alltmer ut som ett tämligen givet AllEttan-lag.

Noterbart är att Amil Krupic blev matchvinnare med sitt 2-0-mål i slutet av den första perioden.

Fredrik Hansson och Markus Palmberg - som noterades för två assistpinnar var - blev matchens poängbästa spelare.

En annan intressant notering är att Joel Gistedt räddade 22 av 23 skott i Kristianstadskassen.

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Karlskrona - Leksand

Matchtips: X.
Två bottentippade lag möts. Båda lagen förlorade i premiären. Karlskrona har ett bättre lag med relativt liten marginal och hemmaplansfördelen väger tungt. Känslan är dock att KHK tappar minst en poäng i kväll. Delvis med tanke på att Leksand kan spela utan press.

***

Djurgården - Malmö

Matchtips: 1.
En mycket oviss match. Djurgården inledde serien med en vinst och är favoriter. Malmö blir ett riktigt kraftprov. Redhawks har håvat in två segrar i följd och är bättre än förra säsongen. Dif har dock en mycket hög kapacitet och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset utgörs av att stockholmarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Frölunda - Brynäs

Matchtips: 1.
Frölunda jagar revansch efter två raka nederlag. Insatsen i gårdagens match mot Brynäs var bedrövlig och västkustgänget är sannerligen i gungning. Frölunda har emellertid i grunden ett bättre lag än BIF och tipset är att göteborgarna - som bara spelat på bortaplan hittills - studsar tillbaka redan i dag inför hemmapubliken.

***

Växjö - HV71

Matchtips: X.
Hett derby i Vida Arena. Båda lagen vann i premiären och det här är en tämligen svårtippad sammandrabbning. Växjö har ett bättre lag och är favoriter, men HV71 har inte minst en hög kapacitet på målvaktsfronten och känslan är att Jönköpingsgänget får med sig minst en pinne från Växjö.

***

Skellefteå - Luleå

Matchtips: X.
Den andra matchen i dubbelmötet. Gårdagens batalj var oerhört jämn och det finns inget som talar för att dagens derby kommer bli annorlunda. Skellefteå är favoriter till följd av hemmaplansfördelen, men lär inte ta full pott. Det är upplagt för ytterligare ett avgörande efter ordinarie speltid.

***

Örebro - Rögle

Matchtips: 1.
Två lag som jagar revansch drabbar samman. Örebro är favoriter. ÖHK har dels ett bättre lag, samtidigt som hemmaplansfördelen är mycket betydelsefull. Rögle har inte minst brister på backsidan. Tipset utgörs av att Närke-gänget vinner redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar lördagens match i HockeyAllsvenskan


Almtuna - Västerås

Matchtips: 1.
Två lag som inte direkt har övertygat i serieinledningen drabbar samman. Almtuna är emellertid på rätt väg i och med bortasegern mot Mora. Västerås har bara tagit en enda poäng på tre matcher och Ais kan ståta med ett bättre lag i allmänhet. Hemmaplansfördelen betyder dessutom mycket. Tipset är att Almtuna tar tre poäng.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


Halmstad - Kristianstad

Matchtips: 2.
En tämligen enkeltippad match. Halmstad har förlorat två matcher i följd. Kristianstad har sopat rent inledningsvis och 10-3 i målskillnad inger respekt. KIK har ett mycket bättre lag över hela rinken och lär inte tappa en enda poäng i dagens sammandrabbning.

***

Troja/Ljungby - Vimmerby

Matchtips: 1.
Två av Hockeyettan Södras bästa lag möts. Troja/Ljungby är favoriter. Pelle Svenssons gäng har tagit två raka trepoängare och 11-3 i målskillnad är klass. Vimmerby har visserligen två vinster i följd, men poängtappet mot Varberg nu senast inger inte direkt respekt. Tipset är att Troja utökar sviten genom att återigen vinna redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets urstarka forwardssida.

Dragskott.nu tippar lördagens prestigemöte i Hockeyettan Norra


Asplöven - Östersund

Matchtips: 1.
Två av norrettans bästa lag drabbar samman. Asplöven är favoriter. AHC har sopat rent i serieinledningen och kan ståta med ett bättre lag än Östersund. ÖIK har dessutom varit väldigt ojämna inledningsvis. Tipset är att tornedalingarna vinner redan under ordinarie speltid.

Troja/Ljungbys tränare inför prestigematchen mot Vimmerby: "Vi vill föra matchen"

Södertälje-backen Jonas Vidlund om segern mot Björklöven: "Det var väl inte vår bästa match"