fredag 23 september 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Timrå - Pantern

Matchtips: 1.
Två heta lag möts i NHK Arena. Timrå har inkasserat tre vinster i följd och är favoriter. Tik har dels ett bättre än Pantern, samtidigt som hemmaplansfördelen betyder mycket. IKP ska dock på intet sätt räknas bort. Malmö-gänget har håvar in två raka vinster och är mycket svårspelade. Tipset utgörs emellertid av att Pantern dippar kväll. Delvis till följd av Timrås starka forwardsbesättning.

***

Västervik - Mora

Matchtips: 1.
Nykomlingarna Västervik har prickat in formen. Två trepoängare i följd talar sitt tydliga språk. Mora - som har förlorat de två senaste matcherna - är på stark nedgång. MIK har visserligen ett bättre lag, men VIK:s hemmaplansfördel betyder extremt mycket. Känslan är att Västervik drar det längsta strået igen. Delvis tack vare det stabila målvaktsspelet.

***

Björklöven - Södertälje

Matchtips: 2.
Björklöven har mycket att jobba på efter idel förluster i serieinledningen. Södertälje blir en mycket svår uppgift. SSK är förvisso på nedgång i och med hemmaförlusten mot Västervik, men sex poäng på tre matcher är ett riktigt bra facit. Björklöven har stora defensiva brister och Södertälje kan spela utan press i kväll. Tipset utgörs av att SSK styr upp det här till slut.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Luleå - Skellefteå

Matchtips: X.
Hett norrderby i Coop Norrbotten Arena. Luleå övertygade i premiären mot Linköping och har ett bra läge i kväll. Inte minst med tanke på att Skellefteå har några tunga skadeavbräck. SKE har dock i grund och botten ett bättre lag - framför allt på forwardssidan. Tipset är att västerbottningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Brynäs - Frölunda

Matchtips: 2.
Ytterligare en mycket svårtippad batalj. Frölunda svarade för en tämligen usel insats i premiären borta mot Malmö, men ska ändå ses som favoriter i kväll. Göteborgarna har ett bättre lag än Brynäs och känslan är att västkustgänget studsar tillbaka direkt. Mycket tack vare lagets spetsiga offensiv.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Helsingborg - Nybro

Matchtips: 2.
En mycket oviss match. Helsingborg var chanslösa borta mot Troja/Ljungby i premiären, men har goda möjligheter i kväll. Nybro gjorde en usel match hemma mot Kristianstad och mycket talar för att Vikings hamnar på tabellens nedre halva den här säsongen. Smålänningarna har å andra sidan ett bättre lag än HHC och tipset utgörs av att Nybro tar full pott.

***

Tyringe - Varberg

Matchtips: 1.
Tyringe jagar en snabb revansch efter den tveksamma insatsen hemma mot nykomlingarna Hanhals. Varberg är en lurig motståndare. Västkustgänget har i och för sig två nederlag i följd, men det var starkt att ta poäng hemma mot namnkunniga Vimmerby nu senast. Tyringe har å andra sidan ett bättre lag och publikstödet betyder oerhört mycket. Tipset är att Skåne-laget vinner redan under ordinarie speltid.

North Powers ordförande ifrågasätter Skellefteås spelprogram

Skellefteå möter ärkerivalerna Luleå i ett dubbelmöte redan i serieinledningen, vilket supporterklubben North Powers ordförande är kritisk till.
- Det kommer bli en häftig helg med sen hemmamatch imorgon. Men jag hade hellre sett att man lagt back to back-mötet längre fram på säsongen. Att AIK fick möta något randomlag i första matchen och sen dubbelmötet med Luleå. Premiärmatcherna drar mycket folk som de är, säger Fredrik Rydén till Norran.

North Power kommer med 150 fans till Coop Norrbotten Arena. 

Fredrik Rydén räknar även med många Skellefteå-fans på plats som kommer ta sig dit på egen hand, berättar han för tidningen.

Förbundskaptenen hyllar Luleås damverksamhet

Många är oerhört imponerade av Luleås damverksamhet. Det gäller inte bara i Sverige, utan även utanför landets gränser.

Juuso Toivola (assisterande förbundskapten i Finland) utgör ett exempel i sammanhanget.

Finländaren anser att LHF tillhör Europa-toppen.
- Så vitt jag vet, så vitt jag vet. Åtminstone av det jag har sett i dag och när vi var här med landslaget. Allt verkar jättebra, med de här faciliteterna med omklädningsrum, arena - och sen atmosfären. Det är inget jag bara säger utan jag är verkligen hedrad att jag får vara här och se hur de jobbar, säger Juuso Toivola till NSD.

Huddinge spetsar truppen - den SHL-meriterade forwarden förstärker

"Talangfabrikens" redan urstarka forwardsbesättning är numera ännu starkare. SHL-meriterade William Wallen utgör det senaste tillskottet till Huddinge.

Den 25-årige forwarden kommer närmast från en bra säsong i den franska högstaligan, där han noterades för 17 poäng på 21 matcher.

Wallén har i övrigt bland annat ett förflutet i Frölunda och Almtuna.

Sportchefen Fredrik Mälberg om spetsvärvningen.
- I William får vi en väldigt spelskicklig, smart spelare som kan göra det lilla extra på rinken. Rutinerad men ändå ung nog att vilja fortsätta utvecklas. Ytterligare en spelare som väljer oss i konkurrensen från andra föreningar,i vetskap om att vi kan erbjuda rätt förutsättningar! säger han till Huddinges hemsida.