onsdag 21 september 2016

"Real Kristianstad" och Troja/Ljungby ångar på

Hårdsatsande Kristianstad fortsätter att håva in trepoängare och ta ytterligare ett steg mot AllEttan. Segersiffrorna skrevs till 5-2 i dagens hemmamatch mot svårspelade HC Dalen.

Viktor Holmkvist mäktade med det matchvinnande 3-1-målet i mitten av den andra perioden inför 825 åskådare i Kristianstads Ishall.

Fredrik Hansson (1+2) och Victor Öhman (tre assist) klev fram mest på poängfronten.

Notabelt i övrigt är att Tre Kronor-meriterade Joel Gistedt vaktade KIK-kassen och räddade 19 skott i en batalj där skåningarna vann skottstatistiken med 38-21.

***

På tal om hårdsatsande Hockeyettan Södra-klubbar. Troja/Ljungby har också full pott efter två matcher och målskillnaden (11-3) imponerar onekligen.

I kväll blev det vinst med 4-2 borta mot Kallinge/Ronneby inför 975 åskådare i Soft Center Arena.

En intressant notering är att smålänningarna gick på "knock" genom att vinna inledningsronden med hela 4-0.

Sebastian Benker satte inte bara det matchavgörande 3-0-målet, utan noterades även för en assistpoäng.

Niclas Lehmann och Tor Immo stod också för två pinnar var i form av idel assistpoäng.

Robin Johansson vaktade Troja-kassen och tog 21 av 23 skott.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Linköping - HV71

Matchtips: X.
En mycket svårtippad match. Linköping har mycket att jobba på efter den bedrövliga premiären mot Luleå. HV71 blir en tuff utmaning. Inte minst med tanke på att Jönköpingslaget har en bättre målvaktsbesättning. Hemmaplansfördelen väger dock tungt och LHC har i grunden ett bättre lag sett till helheten. Tipset utgörs av att östgötarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Malmö - Karlskrona

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Malmö är favoriter i kväll. Redhawks övertygade i premiären mot självaste Frölunda och har ett bättre lag än Karlskrona sett till samtliga lagdelar. Ett poängtapp i kväll vore tämligen oväntat.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Kallinge/Ronneby - Troja/Ljungby

Matchtips: X.
En mycket oviss match. Två lag med goda möjligheter att ta sig till AllEttan drabbar samman. Kallinge/Ronneby föll i premiären borta mot Vimmerby, medan Troja/Ljungby körde över Helsingborg hemma. Troja har ett bättre lag, men Krif:s hemmaplansfördel väger tungt. Känslan är att Blekinge-gänget får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Kristianstad - HC Dalen

Matchtips: 1.
Det är fel att påstå att det här är en given seger för Kristianstad, men det är inget snack om att KIK ska betraktas som stora favoriter. Skåningarna inkasserade en enkel bortavinst mot Nybro i premiären och har ett bättre lag än HC Dalen. Jönköpingsgänget gjorde det dock bra i premiären och har mycket potential. Tipset är emellertid att Kristianstad blir för svåra den här gången. Mycket till följd av KIK:s starka forwardsbesättning.

***

Tranås - Halmstad

Matchtips: 1.
Tranås jagar revansch efter bortaförlusten mot HC Dalen i premiären. Halmstad föll också (Tyringe hemma) och mycket talar för ytterligare en förlust. Tranås har i grunden ett bättre lag och lär inte tappa en enda poäng i kväll inför hemmapubliken.

***

Tyringe - Hanhals

Matchtips: 1.
En lurig match att tippa. Tyringe gjorde det riktigt bra som bortabesegrade Halmstad i premiären och har ett högintressant lag. Nykomlingarna Hanhals har dock en relativt hög kapacitet. Inte minst med tanke på lagets spetskompetens. Tyringes hemmaplansfördel betyder emellertid mycket och skåningarna har ett bättre lag. Tipset är att Tyringe vinner redan under ordinarie speltid.

***

Varberg - Vimmerby

Matchtips: 2.
Kvällens mest enkeltippade match. Varberg föll i premiären borta mot nykomlingarna Hanhals och har en mycket tunn trupp. Vimmerby gjorde det bra som hemmabetvingade Kallinge/Ronneby i premiären och har ett betydligt bättre lag än Kungsbacka-gänget på alla fronter. Allt annat än tre VH-poäng vore tämligen förvånande.

Luleås spetscenter väntas göra SHL-debut mot Skellefteå

Tim Kennedy spelade som bekant inte i SHL-premiären mot Linköping till följd av att han inte var i matchform.

Nu talar det mesta för en SHL-debut mot ärkerivalerna Skellefteå - antingen på fredag eller lördag.

Stefan "Skuggan" Nilsson om det aktuella läget.
- Vi har en bra dialog med honom. Vi har haft bra träningar där han har svarat väldigt bra på den och han kommer in i det på ett bra sätt hela tiden nu. Jag skulle säga att det finns en stor chans att han spelar något här på fredag eller lördag, säger Luleås tränare till NSD.

NHL-meriterade Kennedy - som troligen kommer hamna i en topp två-kedja - har väldigt höga förväntningar på sig och väntas bli en av lagets viktigaste spelare i jakten på SM-guldet.

HockeyAllsvenskans vd: "Att vi får ett varumärke som Modo innebär ju att vi behåller vår stjärnstatus"

Stephan Guiance (HockeyAllsvenskans vd) anser att Modo betyder väldigt mycket för andraligans status - inte minst nu när publiklaget Leksand är högre upp i seriesystemet.
- Att vi får ett varumärke som Modo innebär ju att vi behåller vår "stjärnstatus", om man säger så. Det gör att auran kring ligan blir kvar och visar att bra lag tävlar här. Sedan är det klart att det har varit chockartat för Modo och svårt att ställa om. Förutom att vi inte levererar så mycket pengar till dem kommer de också att upptäcka att "åh fan, här går det undan", säger Stephan Guiance till LT.

De ekonomiska klyftorna mellan lagen i HockeyAllsvenskan och SHL blir allt större. Många tvivlar på att fler lag från andraligan kommer ta steget upp de kommande åren.

Stephan Guiance är dock optimistisk och har som målsättning att minst ett lag från HockeyAllsvenskan ska ta steget upp varje säsong.
- Vi tävlar inte om SM-guld och jag kan inte brösta upp mig och säga att vi är marknadsledande eller de bästa. Vi är en andraliga. Men vi har som mål att varje år ta en plats i SHL. Det har vi klarat av och det tycker jag är ett bevis på att motivation kan slå pengar. När våra gäng kommer till kval har de allt att vinna. Modo hade däremot allt att förlora i våras, säger han.

Växjö-bekantingen hamnar i Halmstad

Sebastian Nilsson ansluter till Halmstad i form av en try-out.

Den 25-årige backen kommer närmast från spel i Grästorp, där han noterades för 17 poäng på 35 Hockeyettan-matcher förra säsongen.

Kalmar-produkten har i övrigt bland annat ett förflutet i Växjös organisation och är bokförd för två allsvenska matcher i Lakers-tröjan.

Sportchefen Niklas Söderström om det faktum att Sebastian Nilsson får chansen.
- Vi hade Sebastian på radarn redan i somras, men då var han på väg någon annanstans. Sedan fick vi veta att han var kontraktslös och tränade själv. Därför tog vi hit honom, säger Hammers sportchef till Hallandsposten.

Kristianstadsstjärnan Joel Gistedt hyllar defensiven: "Har varit väldigt konsekventa i vårt försvarsspel"

Djurgårdens radioreklam inför hemmapremiären mot Malmö