måndag 19 september 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 100.
Luleås stjärnmålvakt höll nollan i seriepremiären mot offensivt spetsiga Linköping - både med tur, men framför allt skicklighet.

***

Backar

Magnus Nygren, Färjestad
Mål: 0. Assist: 2.
Hårdskjutande Magnus Nygren var inblandad i båda målen när Färjestad premiärvann mot Örebro i prestigemötet.

Christian Jaros, Luleå
Mål: 1. Assist: 0.
Luleås defensiv höll hög klass i seriepremiären. Stortalangen Christian Jaros var lagets vassaste back och övertygade i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Julius Juntilla, Luleå

Mål: 1. Assist: 0.
Den A-landslagsmeriterade och skridskosnabbe finländaren nätade i SHL-debuten och var riktigt bra rent spelmässigt i övrigt.

Fredrik Händemark, Malmö
Mål: 2. Assist: 0.
Doldisen med grovjobbaregenskaperna blixtrade till rejält i SHL-premiären genom att mäkta med två pytsar och grundlägga segern mot namnkunniga Frölunda.

Kael Mouillieat, Luleå
Mål: 0. Assist: 2.
Den NHL-meriterade kanadensaren visade prov på sina känsliga handleder i matchen mot Linköping och svarade för två fina framspelningar - däribland till det matchvinnande målet.

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Erik Källgren, Oskarshamn
Räddningsprocent: 96,49.
Oskarshamn har en väldigt stark målvaktsbesättning. Erik Källgren är en av två högklassiga målvakter. Den juniorlandsmeriterade burväktaren har varit oerhört stabil inledningsvis och bara släppt in två baljor på lika många matcher.


***

Backar

Carl-Johan Lerby, Pantern
Mål: 1. Assist: 2.
Lånet från Malmö. Segerorganisatören när Pantern - sensationellt nog - bortabesegrade Modo.

Jesper Lindgren, Modo
Mål: 0. Assist: 3.
Ytterligare en ungtupp som har varit lysande inledningsvis och övertygat framåt.

***

Forwards

Jonas Westerling, Södertälje
Mål: 1. Assist: 2.
Segerskytten i derbyt mot AIK. Rutinerade Jonas Westerling har inlett säsongen på ett lysande sätt i allmänhet.

Patrik Karlkvist, Modo
Mål: 2. Assist: 1.
Härföraren när Modo bortabetvingade Västerås. Inblandad i tre av fyra mål.

Nicolas Deschamps, Oskarshamn
Mål: 1. Assist: 2.
Oskarshamns viktigaste utespelare i serieinledningen. Den välmeriterade liraren var bland annat inblandad i det matchvinnande målet i seriepremiären mot Björklöven.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Pantern - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.
En mycket oviss match. Pantern svarade för en bedrift i lördags genom att bortabesegra självaste Modo. Bik Karlskoga är på rätt väg till följd av segern mot Västerås och blir en tuff utmaning för skåningarna. Bik har i grunden ett bättre lag, men IKP:s hemmaplansfördel betyder mycket och tipset utgörs av att Malmö-gänget vinner igen. Den här gången redan under ordinarie speltid.

***

Tingsryd - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Tingsryd jagar lagets andra raka vinst. Insatsen borta mot Björklöven var heroisk och Taif har mycket goda möjligheter i kväll. Vita Hästen - som föll nu senast hemma mot Oskarshamn - är på nedgång och Tingsryd har ett bättre lag. Vita Hästen har visserligen en defensiv av god klass, men känslan är att Taif blir för svåra den här gången.

***

Västerås - Timrå

Matchtips: 1.
Västerås har mycket att jobba på efter två förluster i följd. Timrå blir ett stort kraftprov. Tik har håvat in full pott på två bataljer och är i grunden ett bättre lag än VIK. Västerås har dock relativt mycket potential och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset utgörs av att västmanlänningarna studsar tillbaka och håvar in tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Oskarshamn - Modo

Matchtips: 2.
En mycket svårtippad sammandrabbning. Oskarshamn har håvat in två raka trepoängare och toppar serien. Modo har varit ojämna inledningsvis och får det tufft i kväll. Öviksgänget har emellertid ett bättre lag än IKO och det här är en match som Modo ska vinna under normala omständigheter. Tipset är att Modo drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Mora - Almtuna

Matchtips: 1.
Ytterligare en trolig rysare. Mora har blandat och gett hittills. Almtuna - som fortfarande är poänglösa - får betraktas som en besvikelse med tanke på de höga förväntningarna på laget. Ais har ett bättre lag, men känslan är att Uppsala-gänget förlorar igen.

***

Södertälje - Västervik

Matchtips: 1.
Nykomlingarna drabbar samman i Scaniarinken. Södertälje har inlett lysande och alltjämt inte tappat en enda poäng, trots att spelprogrammet varit väldigt tufft. Västervik är en lurig motståndare. VIK hade inte mycket att hämta mot AIK i premiären, men gjorde det bra nu senast hemma mot Almtuna och har goda möjligheter. SSK har dock ett bättre lag, hemmaplansfördelen väger tungt och tipset utgörs av att Sportklubben inkasserar tre poäng - igen.

Dragskotts avslöjande bekräftat: Nick Hedemyr och Johan Järlefelt förstärker Haninge

Dragskott.nu avslöjade redan den 2 september att Nick Hedemyr och Johan Järlefelt var på ingång till Haninge.

Nu är det officiellt att duon förstärker Hockeyettan Östra-klubben.

Nick Hedemyr - som har ett förflutet i Västervik - kommer närmast från spel i seriekonkurrenten Huddinge, där han noterades för 13 poäng på 30 matcher i fjol.

Johan Järlefelt lirade i Djurgårdens J20-lag och svarade för 27 pinnar på 40 bataljer förra säsongen.