lördag 17 september 2016

Hårdsatsande Kristianstad övertygade i premiären

"Real Kristianstad" hade pressen på sig i dagens seriepremiär borta mot Nybro - en press som skåningarna hanterade på ett utmärkt sätt.

Segersiffrorna skrevs till komfortabla 5-1 efter att laget "gått på knock" genom att vinna inledningsronden med hela 3-0 inför 1.126 åskådare.

Viktor Holmqvist gjorde inte bara det matchvinnande målet, utan grundlade segern med en 2+1-meny.

Joel Persson (tre assist), Peter Rooth (1+1), Pantern-lånet Victor Öhman (1+1) och Fredrik Hansson (två assist) var också heta på poängfronten.

Joel Gistedt räddade för övrigt 14 skott i en batalj där Kristianstad vann skottstatistiken med förkrossande 33-14.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


Timrå - Mora

Matchtips: 1.
En väldigt svårtippad match mellan två lag som vann i premiären. Timrå är favoriter med liten marginal. Tik har ett bättre lag än Mora och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att medelpadingarna vinner igen. Delvis tack vare det stabila målvaktsspelet.

***

Modo - Pantern

Matchtips: 1.
En tämligen enkeltippad match. Modo gjorde det bra som bortabetvingade Västerås i premiären och Pantern - som föll hemma mot Vita Hästen - hade enorma offensiva besvär. Modo har ett mycket bättre lag på alla fronter och ett poängtapp mot skåningarna vore en skräll.

***

Södertälje - AIK

Matchtips: 2.
Derbydags i Scaniarinken. En mycket oviss tillställning. Södertälje gjorde det bra som bortabesegrade Tingsryd och det spelmässiga var dessutom riktigt bra. AIK - som tog en väntad hemmavinst mot Västervik - är favoriter. Gnaget har i grunden ett bättre lag och känslan är att stockholmarna drar det längsta strået.

***

Vita Hästen - Oskarshamn

Matchtips: 2.
Vita Hästen jagar ytterligare en trepoängare. Namnkunniga Oskarshamn - som svarade för en magnifik vändning hemma mot Björklöven - blir ett stort kraftprov. IKO har ett bättre lag och ett övertag vad beträffar samtliga lagdelar. Tipset är att smålänningarna styr upp det här - delvis tack vare lagets spetskompetens på forwardssidan.

***

Västervik - Almtuna

Matchtips: 1.
Västervik är ute efter revansch och har goda möjligheter. Almtuna hade stora offensiva problem nu senast hemma mot Timrå och VIK:s hemmaplansfördel betyder oerhört mycket. Västervik har ingen press på sig och är ett lag med relativt mycket potential. Tipset utgörs av att VIK studsar tillbaka direkt genom att vinna redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Malmö - Frölunda

Matchtips: 2.
Svenska mästarna har pressen på sig i dag. Malmö har visserligen förstärkt i jämförelse med förra säsongen, men Frölunda kan alltjämt ståta med ett bättre lag. Redhawks hemmaplansfördel betyder mycket, men känslan är att göteborgarna blir för svåra i dag. Det är upplagt för att offensivt spetsiga Frölunda vinner redan under ordinarie speltid.

***

Färjestad - Örebro

Matchtips: X.
Prestigematch i Löfbergs Arena. En tämligen svårtippad sammandrabbning. Det skiljer ytterst lite mellan lagen. Örebro har ett övertag på målvaktsfronten och känslan är att det starka målvaktsspelet räcker till minst en poäng i dagens match.

***

Luleå - Linköping

Matchtips: 1.
Två guldkandidater drabbar samman. Linköping har ett spetsigare lag sett till forwardsbesättningen, men Luleå kan stoltsera med ett bättre lag sett till det helhetsmässiga. Tipset utgörs av att LHF drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet och hemmaplansfördelen.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


HC Dalen - Tranås

Matchtips: X.
Derbydags i Jönköping. Två AllEttan-kandidater drabbar samman. HC Dalen har gjort en intressant satsning och det är upplagt för en riktig rysare i dag. Hemmaplansfördelen väger tungt och känslan är att Dalen får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Halmstad - Tyringe

Matchtips: X.
Ytterligare en mycket oviss tillställning. Halmstad har ett sämre lag än Tyringe, men hemmaplansfördelen betyder mycket. Skåningarna lär dock - delvis med tanke på den starka målvaktsbesättningen - inte bli poänglösa i dag. Tipset utgörs av att matchen inte avgörs förrän på övertid/straffar.

***

Nybro - Kristianstad

Matchtips: 2.
Det råder inga tvivel om att hårdsatsande Kristianstad är favoriter i dag. KIK har ett bättre lag sett till samtliga lagdelar och betydligt högre ambitioner än Nybro. Vikings är rätt så svårbedömda, men har relativt mycket potential och lär stå upp någorlunda i dagens batalj. Tipset är dock att skåningarna blir för svåra i slutändan. Det är upplagt för tre KIK-poäng.

Mycket publik att vänta på Södertäljes hemmapremiär

Södertälje svarade som bekant för en succéartad seriepremiär genom att bortabetvinga Tingsryd.

Den starka serieinledningen, i kombination med att det är ett derby, har bidragit starkt till det stora publikintresset inför hemmapremiären mot AIK.

Christer Kronblad (en del av SSK:s marknadsavdelning) om det stora intresset.
- Det är ju en premiärmatch på hemmaplan och då brukar det ofta vara en hel del försäljning sista dygnet och i dörren. Indikationerna pekar på cirka 4 500, men sen kan det barka iväg åt vilket håll som helst, säger Christer Kronblad till LT.

Det faktum att Södertälje har sålt fler säsongskort än någonsin i HockeyAllsvenskan har också bidragit till att ge bra förutsättningar när det handlar om en hög publiksiffra i premiären.

Södertälje-stjärnan drömmer om att spela ner Leksand i HockeyAllsvenskan

Rutinerade Jonas Westerling är inne på sin andra säsong i Södertälje och har - enligt Dalarnas Tidningars uppgifter - ett optionsår för den nästkommande säsongen.

Därefter lär det vara färdigspelat i det svenska seriesystemet.
- Det blir ju ingen annanstans i Sverige. Det är jag helt övertygad om. Om jag slutar eller kanske gör något år i utlandet kan jag inte säga, säger 34-åringen till Dalarnas Tidningar.

Westerling har rötterna i Mora och inte mycket till övers för Leksand. 

Drömmen är att få vara med om att spela ner LIF i HockeyAllsvenskan.
- Jag skulle vilja spela en "bäst av sju"-serie med Södertälje mot Leksand, gå upp och de åker ur. Då lägger jag av direkt. Jag lovar, säger Jonas Westerling.

Östersundsnyförvärvet Sebastian Fakt om succéstarten: "Kul att det trillar in någon pinne lite då och då"

Hudiksvallsnyförvärvet Markus Västilä: "Hudik Hockey har som mål att spela i Allsvenskan"