torsdag 15 september 2016

Premiär i dur för hårdsatsande Östersund

Namnkunniga Östersund inledde - precis som Dragskott.nu tippade - seriespelet med en tämligen komfortabel derbyseger mot ärkerivalerna Brunflo. Segersiffrorna skrevs till hela 6-0 inför 1.169 åskådare i Östersund Arena.

Det finns visserligen ett antal riktigt bra lag i norrettan, men grundserien lär ändå bara bli en "transportsträcka" vad beträffar att ta sig till AllEttan (topp fem-placering) för hårdsatsande ÖIK.

Sebastian Fakt övertygade mest på poängfronten i form av en 1+2-meny.

Nyförvärvet Henric Andersén och Kenny Källström - som mäktade med två baljor var - tog för sig mest rent målmässigt.

Marcus Björk och Nils Bergström (två assist var) klev också fram rejält på poängfronten.

Den SHL-meriterade centern kan förstärka Västervik

Fredric Andersson har varit på tryout med AIK, utan att få fortsatt förtroende. Det kan dock ändå bli allsvenskt spel den här säsongen.

Linköpingsbekantingen är nämligen ett intressant namn för nykomlingarna Västervik.

Sportchefen Tomas Lind bekräftar ovanstående.
- Vi är tillfrågade och intresserade. Men just exakt nu när du frågar mig har jag fokus på kvällens premiär mot AIK. Vi får ta i det imorgon, och som jag sa, en back är prioritet för oss, säger VIK:s sportchef till MrMadhawk.se.

Den 27-årige centern tillhörde Linköping i fjol och noterades för tre poäng på 33 SHL- och SM-slutspelsmatcher.

Dragskotts avslöjande bekräftat: Huddinge värvar från Pantern

Dragskott.nu avslöjade som bekant - redan den 28 augusti - att Fabian Lundh var på gång till Huddinge.

Nu är det officiellt att den före detta Pantern-forwarden - som svarade för 14 poäng på 52 allsvenska matcher förra säsongen - förstärker "Talangfabriken".

Sportchefen Fredrik Mälberg om klassvärvningen.
- Vi är mycket nöjda över att Fabian valde oss framför andra alternativ han hade. Och att han från dag ett tyckte att vi har en proffsig miljö och en riktigt bra verksamhet att utvecklas i. När det väger tyngst och spelare väljer oss för den anledningen vet vi att vi gör rätt och det är extra kul och ännu mer inspirerande att jobba vidare! säger Fredrik Mälberg till Huddinges hemsida.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


AIK - Västervik

Matchtips: 1.
En tämligen enkeltippad match. AIK är seriefavoriter och har ett mycket bättre lag än Västervik sett till samtliga lagdelar. Det är fel att dra några större växlar av VIK:s starka försäsongsinsats och Gnagets hemmaplansfördel betyder mycket. Tipset utgörs av att AIK vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

Almtuna - Timrå

Matchtips: X.
Ovisst var ordet. Två lag som har förstärkt rejält i jämförelse med förra säsongen drabbar samman. Båda lagen har det bra ställt i samtliga lagdelar och det är upplagt för en riktig rysare i Uppsala. Almtuna har en bredare trupp, men Timrå kan stoltsera med mer spets och känslan är att Tik får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

Dragskott.nu tippar kvällens Hockeyettan Norra-match


Östersund - Brunflo

Matchtips: 1.
Derbydags i Östersund Arena. Allvaret drar igång för hårdsatsande Östersund, tillika laget som är rankat som Hockeyettans femte bästa här på Dragskott.nu. Brunflo har betydligt lägre ambitioner och får vara nöjda om Hockeyettan-kontraktet säkras. ÖIK har ett mycket bättre lag på alla fronter och är extremt stora favoriter i kväll. Tipset utgörs av att Östersund vinner med minst två måls marginal.

Moras succéforward hyllar målvaktsdoldisen

Två allsvenska debutanter visade framfötterna rejält när Mora inkasserade en komfortabel vinst mot Bik Karlskoga i den allsvenska premiären.

Dels forwardstalangen Oskar Svanlund, som nätade redan i den första perioden.

Den 19-årige Troja/Ljungby-bekantingen hyllar Mattias Pettersson (den andra allsvenska debutanten i MIK-lägret) efter premiärsuccén.
- Vi har en bra målvakt, vi litar på honom fullt ut. Han håller nollan och det kändes tryggt, det gjorde det, säger Oskar Svanlund till Dalarnas Tidningar.

Pettersson har lirat i Hockeyettan de senaste åren och värvades från Lindlöven, där han hade något av en monstersäsong. Den 25-årige burväktaren hann även med att vara utlånad till Oskarshamn i fjol, men fick inte förtroendet i någon match.

Johan Skinnars om Södertäljes premiärsuccé: "Vi gör en klockren match"

Hudiksvallsnyförvärvet Joonas Sammalmaa: "Jag är snabb och teknisk"

Supportrarna berättar om sina bästa AIK-minnen

Grästorps ordförande: "Vi har stora förväntningar på Carl-Johan"