måndag 12 september 2016

Kallinge/Ronneby-fansen bojkottar seriepremiären

Kallinge/Ronneby-supporterklubben White Angels har tagit beslut om att nobba söndagens seriepremiär borta mot Vimmerby.

Olika anledningar har gett upphov till det kontroversiella beslutet.

White Angels hänvisar bland annat till Vimmerby-fansens och sportchefen Daniel Stolts påstådda "smutskastning":

"Det har under silly season och under försäsongen skrivits väldigt mycket skit om KRIF Hockey på bland annat Twitter från Vimmerbys supportrar och från folk inom klubben. Ja, till och med sportchefen har uttryckt sig olämpligt på Twitter. Oftast helt utan belägg för sina inlägg och påståenden", skriver White Angels på hemsidan.

En konflikt med Vimmerby om sändningsrättigheterna har också spelat in i beslutet:

"Vid andra stora matcher har KRIF Hockey vid ett flertal tillfällen sänt matchen på någon samlingspunkt, tex Bergslagskrogen, för de som inte kunnat följa matchen på plats. Det har aldrig tidigare varit några problem att komma överens med berörda föreningar om ett avtal om att få sända matchen i ett slutet sällskap. Förutom nu. Vimmerby vägrar låta KRIF sända matchen och hänvisar till att det strider mot Solidtangos regler. Enligt Hockeyettan så äger varje förening sina egna ljud och bildrättigheter. KRIF har tidigare visat matcher publikt via Solidtango utan problem", skriver White Angels.

White Angels vill dessutom ta tillfället i akt att visa sitt missnöje mot Svenska Ishockeyförbundet på grund av spelprogrammets upplägg.

Luleås glädjebesked

Luleå har haft stora avbräcksbesvär den senaste tiden. Ett antal viktiga spelare - däribland exempelvis Julius Juntilla, Craig Schira och Daine Todd - saknades nu senast i vinstmatchen mot Modo.

Läget är dock betydligt bättre inför SHL-premiären mot Linköping.

Tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson om det faktum att alla spelare väntas vara tillgängliga redan i morgon.
- Ja, så är det. Vi har alla tillgängliga och då brukar det bli bra tryck på träningarna. Självklart känns det bra, säger Luleå-tränaren till NSD.

Det är för närvarande oklart hur Luleå kommer formera backparen och kedjorna i premiären mot LHC.

Skellefteå-nyförvärvet lyfter fram Tim Söderlund och Linus Lindström

Skellefteå är guldfavoriter av många välinitierade och det kryllar av högintressanta spelare i laget.

Nyförvärvet Henrik Hetta vill bland annat lyfta fram två ungtuppar.
- Det finns många men jag tänker väl att man får välja nån dark horse, för ni har ju koll på alla de här Lindström och Möller. De är så klart fantastiska spelare men jag kulle faktiskt säga Tim Söderlund. Han har imponerat. En ganska liten spelare men han har väldig potential. En yngre kille som jag tror kan bli riktigt bra. Sen Linus Lindström också. Båda har imponerat. Man märker att det är hög kvalitet på killarna som kommer underifrån här och de två tror jag kan bli riktigt, riktigt bra hockeyspelare, säger Henrik Hetta till NSD.

U18-landslagsmeriterade Tim Söderlund bokfördes bara för åtta SHL-matcher i fjol och spenderade större delen av säsongen i J20-laget.

Linus Lindström - tillika en annan U18-landslagsmeriterad forward - spelade också bara i A-laget sporadiskt (fyra SHL-bataljer) och huserade mestadels på J20-nivå.

Åker/Strängnäs förstärker målvaktsbesättningen

Tanken var inledningsvis att Jesper Krigholm - som sajnade med Varberg i juni - skulle representera västkustgänget den här säsongen.

Klubbens ekonomiska besvär har dock resulterat i att den 22-årige målvakten har beslutat sig för att återvända till Åker/Strängnäs.

Noterbart är att Krigholm har representerat Åker/Strängnäs sedan säsongen 2013/2014.

IFK Mariefred-produkten har även ett förflutet i Södertälje (juniornivå).

Erik Hanses är aktuell för allsvenskt spel

Skellefteå skeppade som bekant nyligen Erik Hanses, vilket har försatt masen i en mycket tuff situation med tanke på vilken tid på året det är.

Nu är Leksandsbekantingen på god väg att hitta en ny klubbadress. Modo är nämligen väldigt intresserade av att värva 26-åringen, avslöjar MrMadhawk.se.

Modo har för närvarande bara Jonathan Bjurö att tillgå på målvaktsfronten till följd av Markus Olssons skadebesvär.

Hanses spelade i HockeyAllsvenskan så sent som säsongen 2013/2014 och har varit relativt framträdande på den nivån i Leksands- och Almtuna-tröjan.

Södertälje-forwarden Lucas Carlsson: "Vi har inget att förlora"