söndag 11 september 2016

Pantern siktar på ett fyrsiffrigt publiksnitt

Panterns publiksnitt landade på endast 625 åskådare förra säsongen, vilket var överlägset sämst i HockeyAllsvenskan.

Nu är siktet inställd på ett rejält publiklyft för Malmö-klubben, som har ett intressant lagbygge på gång.

"IK Pantern satsar hårt på att höja publiksnittet till över 1 000 och kör en drive inför premiären. Hela helgen står supporterklubben Black Panter utanför flera av de stora matvaruaffärerna i Malmö och delar ut kuponger med erbjudandet gå två personer och betala för en", skriver Skånesport.

Södertälje-stjärnan: "Jag tar tipset som tolva med glädje"

Många rankar Södertälje relativt lågt inför återkomsten i HockeyAllsvenskan. Det gäller inte minst Mittmedias hockeypanel, som rankar SSK:s som tolva.

Nyckelliraren Jonas Westerling ser fördelar med att Södertälje rankas så lågt av många välinitierade.
- Det är helt perfekt. Det lägger ingen extra press på oss, det är mycket bättre än om vi tippats att komma topp fem, säger 33-åringen till LT och fortsätter:
- Vi är nykomlingar och har i stort sett samma lag som i division 1 så det viktiga för oss är att ha två lag bakom oss. Men får vi en boost kan det bli bättre. Men jag tar tipset som tolva med glädje.

Westerling är en av relativt få SSK-spelare som har bevisat något extra på en högre nivå än HockeyAllsvenskan. Den tekniske masen har varit framträdande i andraligan i flera säsonger - bland annat i moderklubben Mora, där han lirade innan han värvades till Södertälje förra året.

Södertälje-bekantingen förstärker Hockeyettan-nykomlingarna

Tanken var inledningsvis att Pontus Engström skulle representera Varberg den här säsongen, men västkustklubbens ekonomiska besvär resulterade i att så inte blev fallet.

Nu har den före detta Södertälje-forwarden hittat en ny klubbadress på Hockeyettan-nivå. Det handlar om nykomlingarna Hanhals.

Den 22-årige forwarden noterades för sju poäng på 46 matcher i SSK-dressen i fjol och var utlånad i en match till Division 2-laget Spaif.

Sportchefen Björn Erlandsson om nyförvärvet.
- Han har varit med och tränat med oss ett tag och verkligen gjort ett gott intryck. Bra egenskaper på isen, men också en toppenkille vid sidan av. Pontus kommer bli en viktig del i vårt lag i år, säger Hanhals sportchef till klubbens hemsida.

Forward med allsvenska meriter till Väsby

Väsby har gjort klart med ett spännande nyförvärv i jakten på en plats i AllEttan. Det rör sig om AIK-bekantingen Martin Lundberg.

Den 26-årige forwarden har fått chansen på allsvensk nivå och varit en mycket framträdande spelare i Hockeyettan-sammanhang. Hela 166 poäng på 169 matcher talar sitt tydliga språk.

Sportchefen Tom Tärnström är mycket nöjd med värvningen.
- Väldigt kul att Martin väljer att återvända till Hockeyettan och självfallet extra kul att det blir i Vilda Väsbys vackra färger. Martin är en spelare Väsby jagat i flera år och nu föll äntligen allt på plats. Han är en duktig målskytt med en otroligt bra blick för spelet och han har för vana att allt som oftast ställa till det för motståndarna i powerplay. Detta var sista pusselbiten inför seriestarten och jag anser att vi nu förfogar över ett slagkraftigt lag inför det som komma skall, säger Väsbys sportchef till klubbens hemsida.

Ett ekonomiskt lyft för Division 3-klubben

Division 3-klubben Alfta fick besök av Leksand och Timrå i fredags. Matchen lockade cirka 900 åskådare och inbringade en rejäl slant till hälsingeklubben.

Sportansvarige Lars-Åke Jonsson om matchens betydelse.
- Det är viktigt, det är en del av vår ekonomi. Jag skulle säga att det är ungefär fem procent av vår säsongsbudget, säger Alfta-eldsjälen till Sundsvalls Tidning.

Sammandrabbningen var inte bara betydelsefull rent ekonomiskt, utan även rent PR-mässigt.
- Jag tror att det är viktigt att vi får visa upp elithockey här i bygden för hockeyn är inte direkt prioriterad här. Därför känns det kul att Timrå och Leksand kommer hit, säger Lars-Åke Jonsson.

Hudiksvallscentern Marcus Åkerlund om lagbygget: "Spännande satsning - en nystart"