lördag 10 september 2016

Joakim Tillgrens Pantern har oerhört mycket potential i en urvattnad allsvenska

Det faktum att Lars Bryggman - som är en gedigen grovjobbare och ganska bra offensiv kraft i samma paket - och spetsforwarden Mattias Persson (fyra veckor, tills vidare) ansluter till Pantern betyder extremt mycket för Malmö-laget.

Lägg därtill att mycket talar för att Frölunda-liraren Erik Nyström ansluter i ett senare skede av säsongen, enligt uppgifter till MrMadhawk.se.

Det lär givetvis inte stanna där, utan Pantern kommer med allra största sannolikhet få fler SHL-lån (framför allt från Malmö) - förutsatt att Redhawks inte får enorma skadebesvär.

Pantern rankades visserligen näst sist i HockeyAllsvenskan här på Dragskott.nu (vilket resulterade i att sportchefen Joakim Tillgren gick i taket - med glimten i ögat, såklart), men det var utan Lars Bryggman och Mattias Persson, plus eventuella framtida SHL-lån.

En ranking av den karaktären (som inte är att förväxla med ett "tabelltips") kan naturligtvis inte byggas på hypotetiska spelarförstärkningar i ett senare skede av säsongen, utan bygger på trupperna som det ser ut då.

Malmö-laget drar bland annat vinning av att HockeyAllsvenskan är oerhört urvattnad. Man ska ha klart för sig att det skiljer oerhört lite mellan flera allsvenska lag. Det är egentligen bara exempelvis AIK som sticker ut på allvar i en relativt "trubbig" andraliga.

IKP har redan nu ett lag som kan blanda sig in i mittenstriden med lite flyt och fler SHL-lån kan mycket väl göra att Malmö-gänget kan utmana topp fem-skiktet om allt klaffar. Så små är marginalerna i den här serien.

Örebro-liraren tror stenhårt på Michael Haga

Rutinerade Marcus Weinstock - som behärskar både back- och forwardspositionen på ett utmärkt sätt - är inne på sin sjunde säsong i följd i Örebro-tröjan.

ÖHK var en besvikelse i fjol, men har något riktigt bra på gång den här säsongen.
- Vi siktar på topp sex, det finns inte så mycket annat att snacka om. Vi vill ta nästa steg nu, både resultatmässigt och som förening, säger Marcus Weinstock till NSD.

Närke-klubben har värvat många spännande spelare. Marcus Weinstock om vilken Örebro-spelare som man ska hålla ögonen på.
- Ja, förutom våra så kallade etablerade värvningar med Joakim Andersson och Tom Wandell, som ändå har varit i NHL och landslagsspelare, så tycker jag en sån som Michael Haga från Almtuna ser väldigt vass ut i skridskoåkning, spelsinne och allting sånt. Han tror jag kan bli en rolig person att följa i den offensiva hockeyn, säger Örebro-liraren.

Erik Hanses agent är kritisk mot Skellefteå: "Det finns en humanistisk sida i det här"

Beskedet att Skellefteå valde att skeppa Erik Hanses med endast ett par veckor kvar till SHL-starten kom som en chock för många.

Agenten Walter Olsson är mycket kritisk till SKE:s agerande.
- Det finns en humanistisk sida i det här och jag tycker att det här är jävligt olyckligt agerat. Det vill jag påstå med tanke på att det är så pass nära inpå seriestarten. Erik har varit inställd på att spela i Skellefteå och lagt hela sitt fokus där, säger Erik Hanses agent till Hockeysverige.se.

Det blir minst sagt tufft att hitta en ny klubb till Hanses i ett skede av säsongen när i princip alla lag har spikat målvaktsbesättningarna. 

Walter Olssons svar på frågan om om det finns lag som skriker efter burväktare.
- Nej, vilket också är problemet. Alla klubbar är fullsatta på sin målvaktsbesättning. Den positionen försöker klubbarna sätta så fort som möjligt eftersom det är en liten nyckel för lagen att veta vilka målvakter man har att spela med, säger Walter Olsson.

Noterbart är att Erik Hanses - som anslöt till klubben i början av 2014 - förlängde kontraktet med Skellefteå så sent som i maj tidigare i år.

Ytterligare en Kristianstadsspelare till Tyringe

Dragskott.nu avslöjade redan den 2 september att Viktor Sundström skulle hamna i Tyringe om det inte blev någon fortsättning i Kristianstad.

Nu är det officiellt att Malmö-bekantingen med två allsvenska matcher på meritlistan hamnar i KIK:s ärkerivaler.

Sundström hade en riktigt bra säsong på Hockeyettan-nivå så sent som 2014/2015 när han var med om Panterns avancemang till HockeyAllsvenskan.

"Viktor är en rutinerad forward som har spelat över 300 matcher i Hockeyettan", skriver Tyringe på klubbens hemsida om nyförvärvet.

Östersundsnyförvärvet Henrik Andersén: "Lite mer tuta och köra i Frankrike"

Lars Lundin om beslutet att återvända till Hudiksvall: "Hade ett bra snack med Lillis"

Välmeriterade Teemu Elomo om vad han kan tillföra Olofström: "Älskar att passa"