tisdag 6 september 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2

2. Modo (12/15)

Målvakter: ++++

Jonathan Bjurö och Markus Olsson.
Målvaktssidan tillhör definitivt HockeyAllsvenskans toppskikt. Jonathan Bjurö är en klassmålvakt i allsvenska sammanhang och talangfulle Markus Olsson är en intressant tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Oscar Hedman, Drew Paris, Tommy Enström, Axel Eidstedt, Jonathan Léman, Jesper Lindgren och Jesper Sellgren.
Backsidan förtjänar också en fyra. Det faktum att Oscar Hedman har stannar kvar betyder mycket och Drew Paris tillför spetskompetens över hela rinken. Modo har material till tre riktigt, riktigt bra backpar och kvaliteter i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards: +++

Pär Edblom, Lars Bryggman, Austin Farley, Kristian Jakobsson, Henrik Björklund, Patrik Karlkvist, Emil Molin, Jesper Persson, Byron Ritchie, David Rundqvist, Oskar Stål Lyrenäs, Andreas Heier och Tim Wahlgren.
Ytterligare en lagdel av hög allsvensk klass. Byron Ritchie är en "superspets" under normala omständigheter och Modo har många kvalitetsforwards. Här finns det offensiv och defensiv klass.

Läs även:

Plats 3
Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Dragskott.nu rankar de fem bästa Hockeyettan-lagen - plats 3

3. Troja/Ljungby (12/15)

Målvakter: ++++

Backar: ++++

Forwards: ++++

***

Troja/Ljungby - som tog sig till Kvalserien i fjol - har mycket goda möjligheter att ta sig dit igen. Smålänningarna är ännu vassare än i fjol och har tre tämligen solida lagdelar.

Ljungby-laget har både spets och bredd i samtliga lagdelar och det är framför allt forwardssidan som sticker ut.

Det faktum att spelaromsättningen har varit relativt låg med en gedigen kontinuitet som följd är ett stort plus i kanten för Pelle Svenssons gäng.

Läs även:

Plats 4
Plats 5

Dragskotts avslöjande bekräftat: Storstjärnan förstärker Huddinge

Dragskott.nu avslöjade som bekant redan i slutet av augusti att Björn Jonason var aktuell för Huddinge.

Nu står det klart att stjärnforwarden förstärker "Talangfabriken".

Det handlar utan tvivel om ett av de vassaste nyförvärven inför Hockeyettan 2016/2017.

Den 28-årige forwarden - som var på tryout med Södertälje tidigare i år - mäktade med hela 59 pinnar på 36 bataljer i Åker/Strängnäs-tröjan förra säsongen.

Sportchefen Fredrik Mälberg om supervärvningen.
- Med Björn i laget får vi ytterligare en spelare med rätt förutsättningar och inställning att ta både sig själv och laget ytterligare en nivå upp! säger han till klubbens hemsida.

Den Tre Kronor-meriterade forwarden väntas bli kvar i Linköping

Sebastian Karlssons kontrakt med Linköping går ut till våren. Nu talar allt för att den 29-årige forwarden blir kvar i LHC längre tid än så.

Intresset är ömsesidigt och parterna har börjat förhandla, uppger Corren.

Grovjobbaren - som kan ståta med sex Tre Kronor-matcher på meritlistan - värvades från Rögle 2009 och har spelat i Linköping sedan dess.

Frölunda-bekantingen ansluter till Hockeyettan-nykomlingarna

Hockeyettan-nykomlingarna har gjort klart med en Varbergsspelare. Det handlar om Jakob Kullberg.

Den 22-årige forwarden noterades för 20 poäng på 42 matcher (inklusive Hockeyettan-kvalet) förra säsongen och har ett förflutet i Frölundas organisation på juniornivå.

Kullberg om beslutet att välja Kungsbacka-klubben.
- Planen var ju att spela med Varberg även i år, men efter turbulensen som nu varit kändes det bäst att söka en ny klubb. Har tidigare haft kontakt med Björn och efter att ha tränat med laget och lärt känna spelare och tränare, kändes valet givet, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:
- Har fått ett riktigt bra intryck av laget och organisationen så här långt och förhoppningsvis kan jag vara med och bidra till att klubben etablerar sig i Hockeyettan.

Hudiksvallsstjärnan Linus Wernersson Libäck: "Har blivit mer explosiv och starkare"

Lars "Mozart" Andersson gör reklam för Gamla Örebro-nätverket