måndag 5 september 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 3

Tingsryd (11/15)

Målvakter: +++

Tim Sandberg och Niklas Rubin.
En lagdel som är kraftigt försvagad i jämförelse med förra säsongen, men ändå håller god allsvensk klass. SHL-meriterade Tim Sandberg känns lite "bortglömd" och är en kvalitetsmålvakt. Talangfulle Niklas Rubin är en vettig tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Niklas Enberg, Kevin Ekman Larsson, Måns Hermansson, Robin Olsson, Adam Åkesson, Oskar Carlsson, Carl Dahlin och David Norbe.
Backbesättningen ser stabil ut. Här finns det många defensivt skickliga backar med mycket karaktär. Bredden är bra. Det faktum att Tingsryd saknar genuin offensiv spetskompetens i den här lagdelen är dock ett minus.

***

Forwards: ++++

Emil Forslund, Niklas Johansson, Hannes Johansson, Oscar Holst, Jonathan Johnson, Patrik Nilsson, Filip Owesson, Adam Persson, Zach Phillips, Christopher Bengtsson, Adam Schmidt, Jacob Dahlström och Johan Eriksson.
En av tre lagdelar som åkt på tunga spelaravbräck, men fortfarande håller riktigt bra klass. Pjäser i stil med exempelvis Adam Schmidt och Niklas Johansson är toppspelare på den här nivån. Tingsryd har en bra mix av spelartyper på forwardsfronten och det här lagdelen har en relativt hög lägstanivå.

Läs även:

Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Dragskott.nu rankar de fem bästa Hockeyettan-lagen - plats 4

4. Sundsvall (12/15)

Målvakter: ++++

Backar: ++++

Forwards: ++++

***

Sundsvall tar nya tag efter degraderingen och har en uttalad målsättning att ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan redan i år - trots att ekonomin är mycket bristfällig.

Satsningen är i allra högsta grad trovärdig rent sportsligt och Sundsvall är det näst starkaste laget i den supertuffa norrettan.

Medelpadingarna har sammanfattningsvis fyra starka lagdelar.

Det är framför allt rutinerade Magnus Åkerlund som sticker ut. Klassmålvakten får ta ett stort ansvar i jakten på att i första hand ta sig till Kvalserien.

Läs även:

Plats 5

Kristianstad har bestämt sig - den SHL-meriterade forwarden får fortsatt förtroende

Malte Sjögren har varit på tryout med Kristianstad. Nu står det klart att den SHL-meriterade forwarden får ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

Den 20-årige Frosta-produkten noterades för elva SHL-matcher i Malmö i fjol och representerade mestadels klubbens J20-lag.

Sportchefen Joakim Johansson om beslutet att ge Sjögren fortsatt förtroende.
- Vi är väldigt nöjda med det han har presterat under veckans fyra matcher, säger Kristianstads sportchef till klubbens hemsida.

Beslutet att satsa på Malte Sjögren innebär för övrigt att Viktor Sundström - tillika en annan före detta tryout-spelare - lämnar klubben.

Östersundsnyförvärvet Oskar Brändström: "Östersund vill uppåt - jag vill uppåt"

Hudiksvallsnyförvärvet Anton Åman: "Jag vill ofta spela powerplay"

Bik Karlskoga-kuggen Daniel Wessner: "Vi har ett härligt gäng på gång"