söndag 4 september 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 4

4. Oskarshamn (10/15)

Målvakter: +++

Wictor Ragnewall och Erik Källgren.
Rutinen är inte den bästa, men Oskarshamns målvaktsbesättning håller ändå i allra högsta grad god allsvensk nivå. Prestigevärvningen Wictor Ragnewall är en toppmålvakt och juniorlandslagsmeriterade Erik Källgren får betraktas som en spännande utmanare i jakten på förstaspaden.

***

Backar: +++

Tom Linder, Björn Karlsson, Jonas Liwing, Linus Morin, Daniel Nilsson, Fredrik Styrman och Tobias Ekberg.
Backbesättningen håller också god allsvensk klass. Värvningarna är högintressanta och här finns det gedigna kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. En lagdel som förtjänar en tämligen stark trea.

***

Forwards: ++++

Joakim Hagelin, Nicholas Deschamps, Filiph Engsund, Anton Karlsson, Emil Larsson, Arsi Piispanen, Anders Poulsen, Victor Löfstedt, Jonas Engström, Victor Svensson, Robin Söderqvist, Pontus Widerström, Manuel Ågren och Simon Norberg.
Oskarshamns starkaste lagdel på förhand - med liten marginal. Forwardssidan förtjänar en svag fyra. Bredden är riktigt, riktigt bra och IKO har många kvalitetsspelare. Mixen beträffande spelartyper är dessutom angenäm.

Läs även:

Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Dragskott.nu rankar de fem bästa Hockeyettan-lagen - plats 5

5. Östersund (11/15)

Målvakter: +++

Backar: ++++

Forwards: ++++

***

Östersund tar nya tag efter förra säsongens fiasko (respass redan i Play Off 2, trots att laget siktade på en allsvensk plats) och har något riktigt intressant på gång.

Både back- och forwardsbesättningen håller hög klass. Här har det förstärkts med spetskompetens.

Lägg därtill att ÖIK har gjort en högintressant tränarförstärkning i form av välmeriterade Lars "Molla" Molin.

Orosmolnet utgörs av att målvaktssidan är tämligen orutinerad och har mycket att bevisa.

En AllEttan-plats känns givet, trots att jämtlänningarna spelar i en supertuff serie (som enligt många är den bästa i Hockeyettan), och det här laget har utan tvivel kvalseriepotential.

Hammarby-bekantingen får chansen i Blekinge-laget

Kallinge/Ronneby har beslutat sig för att ge ytterligare en spelare chansen (kommer tills vidare att träna med Krif) att ta en plats i laget.

Det handlar om Pontus Okerblad, uppger Blekingesport.

Den 21-årige forwarden har tränat och spelat med Varberg den senaste tiden, varpå det inte blev någon fortsättning där på grund av klubbens ekonomiska kris.

Stockholmaren har bland annat ett förflutet i Hammarby, där han är bokförd för 14 poäng på 36 Hockeyettan-matcher.

Hockeyettan nästa för den före detta Södertälje-forwarden

Jakob Wallin inledde förra säsongen i Södertälje, lånades ut till Haninge och avslutade säsongen i Division 2-laget Spaif.

Nu står det klart att det blir Hockeyettan-spel för den 22-årige forwarden den här säsongen. Åker/Strängnäs utgör den nya klubbadressen.

SSK-produkten har mäktat med 34 poäng på 64 Hockeyettan-bataljer och hade en riktigt bra säsong i AllEttan-laget Kalix så sent som 2014/2015.

Conny Strömberg om Behrn Arena: "Har alltid trivts i den här arenan"