fredag 2 september 2016

Dragskott.nu avslöjar: Nick Hedemyr och Johan Järlefelt är aktuella för Hockeyettan-laget

Två spelare är aktuella för Hockeyettan Östra-laget Haninge. Det handlar om Nick Hedemyr och Johan Järlefelt, enligt Dragskotts källa.

Duon har tränat med Haninge den senaste tiden och kommer troligtvis även spela minst en träningsmatch framöver.

Västerviksbekantingen Hedemyr representerade Huddinge förra säsongen och noterades för 13 poäng på 30 matcher.

Järlefelt lirade i Djurgårdens J20-lag i fjol och stod för 27 pinnar på 40 bataljer.

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 6

6. Bik Karlskoga (9/15)

Målvakter: +++

Andrew Engelage och Emil Kruse.
Målvaktsbesättningen håller bra allsvensk klass. Den här lagdelen får en stark trea. AHL-meriterade Andrew Engelage kan bli ett utropstecken och möjligen en ny "Justin Pogge". Talangfulle Emil Kruse är ett bra komplement.

***

Backar: +++

Victor Berglind, Ricard Blidstrand, Viktor Lang, Henrik Larsson, Theodor Lennström, Jacob Lundegård och Rasmus Bengtsson.
En lagdel utan riktigt vass spetskompetens. Bredden är dock rätt så bra och här finns det mycket utvecklingspotential. Backbesättningen förtjänar en trea.

***

Forwards: +++

Simon Mattsson, Carl Persson, Julius Persson, Henrik Rommel, Daniel Wessner, Adam Byström Johansson, Filip Lestan, Thomas Valkvae Olsen, Mikael Eriksson, Carl Berglund, Victor Ejdsell, Fredrik Höggren, Jonas Karlsson, Alex Lavoie och Axel Lindström.
Värmlänningarnas starkaste lagdel på förhand - med liten marginal. Bik Karlskoga har många karaktärsspelare som är oerhört jobbiga att möta och här finns det defensiva kvaliteter i stora lass. Bik har dock för närvarande inte nog många offensiva draglok för att ge den här lagdelen en fyra, utan det krävs att några pjäser utvecklas väldigt snabbt för att det ska något riktigt, riktigt vasst av forwardssidan sett till det helhetsmässiga.

Läs även:

Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Luleå-tränaren hyllar fansens engagemang: "I Luleå är det inte bara hockey under hockeysäsongen"

Luleå slog publikrekordet på damhockeyfronten förra säsongen och finalspelet blev enormt uppmärksammat.

Tränaren Fredrik Glader vill poängtera att LHF-fansens engagemang är mycket stort året runt.
- Det var fantastiskt och det är en underbar miljö att leva i. Uppe i Luleå är det inte bara hockey under hockeysäsongen. Det spelar ingen roll om jag i juni månad går och dricker kaffe på stan så är det någon som kommer fram och vill prata hockey men som också är passionerade och intresserade. Hockeyn där uppe är fantastiskt stor oavsett om det är dam eller herr, säger Luleås succétränare till Hockeysverige.se och fortsätter:
- Luleå Hockey betyder mycket för många människor där uppe... jag ryser i kroppen när du ställer den här frågan och jag tänker efter hur det har varit för oss.

Glader är inte orolig över att det stora intresset för damhockeyn är lite av "nyhetens behag".
- Nej, det tror jag inte. Tittar du på sociala medier så är det fortfarande Luleåfans som är otroligt passionerade. Fans som brinner för klubben Luleå Hockey oavsett om det handlar om J20, J18, damlag eller herrlag, säger han och fortsätter:
- Jag ser det absolut inte som ett nyhetens behag utan snarare som att folket där uppe har upptäckt charmen med damhockeyn.

Bik Karlskoga-tränaren: "Ska man tippa så får man tippa efter plånbok för vissa har råd byta ut halva laget under hösten"

Bik Karlskoga har åkt på ett antal tunga spelarförluster och många tvivlar på att laget kommer kunna utmana toppskiktet i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Tränaren Tobias Thermell ger inte mycket för "förhandstipsen".
- Tippar man en tabell vid den här tiden är man dum i huvudet. Trupperna ser aldrig samma ut nu som vid jul, så ska man tippa så får man tippa efter plånbok för vissa har råd byta ut halva laget under hösten om det inte går bra. Men visst, blir du tippad i toppen och inte är i toppen så får du snabbare press på dig så visst påverkar förväntningar, säger Tobias Thermell till Hockeyallsvenskan.se.

Tobias Thermell anser att Bik har potential att utmana de bästa i ligan.
- Vi har inte snackat målsättning ännu men vi har varit ett lag för topp fem de två, tre senaste åren och vi satsar absolut på att vara ett lag som får spela SHL-kval, säger han.

NHL-backen öppnar dörren för SHL-spel den här säsongen

Rutinerade Nickas Grossman är fortfarande kontraktslös och det återstår att se om det blir en fortsättning i världens bästa liga.

Spel i Europa är ett alternativ, men i så fall blir det inte Ryssland. Sverige och Schweiz är ett par exempel på tänkbara alternativ, berättar den 31-årige backen för Expressen-bloggaren Mattias Ek.

Den defensivt inriktade Gnesta-produkten har - bortsett från en kortare sejour i Södertälje i samband med den senaste NHL-lockouten - spelat i Nordamerika sedan 2005.

Kristianstads sportchef inför Jubileumscupen: "Spännande att möta allsvenskt motstånd"

Södertälje-forwarden Patrik Kallmert om matcherna mot de allsvenska lagen: "Vi står upp rätt bra"

Hudiksvallsnyförvärvet Oscar Bergkvist: "Verkar göra en intressant satsning"