torsdag 1 september 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7

7. Almtuna (9/15)

Målvakter: +++

Jonas Johansson och George Sörensen.
Målvaktsbesättningen är i allra högsta grad stabil, trots att den här lagdelen inte direkt har ett överflöd av rutin. Brynäs-lånet Jonas Johansson håller redan god allsvensk klass och besitter mycket potential. Nyförvärvet George Sörensen är en relativt intressant utmanare i jakten på förstaspaden.

***

Backar: +++

Marcus Oskarsson, Linus Rotbakken, Eric Norin, Fredrik Lovén, Albin Carlson, Adam Deutsch, Per Svensson och Gustav Lindström.
Ytterligare en lagdel som utan tvivel förtjänar en trea. Här finns det mycket bredd och fina kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Nyförvärvet Marcus Oskarsson är extremt spännande.

***

Forwards: +++

Sebastian Hartmann, Victor Ekarv, Emil Larsson, Daniel Ljunggren, Felix Lööv, Oscar Milton, William Quist, Emil Ripstrand, Victor Rollin Carlsson, Albin Lundin, Linus Sandin, Erik Santesson, Sebastian Selin, Mathias Trettenes och Ludwig Blomstrand.
Forwardsbesättningen håller också god allsvensk nivå och är bättre än förra säsongen. Nyförvärv i stil med Victor Ekarv och William Quist är högintressanta. Ytterligare en lagdel där bredden är väldigt bra och Almtuna har en gedigen mix av spelartyper. Det kryllar emellertid inte direkt av genuin spetskompetens och det vore fel att ge den här lagdelen ett högre betyg av en trea som läget är nu.

Läs även:

Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Hockeyettan-klubben bjuder alla under 20 år på fri entré - hela säsongen

Det blir gratis att se på hockey i Ljungby Arena för alla som är yngre än 20 år.

Troja/Ljungby om beslutet:

"Föreningen vill på detta sätt bidra till utbudet av aktiviteter för Ljungby Kommuns ungdomar utan koppling till kostnader. Det är självklart vår förhoppning att detta ska bidra till en ökad publik och stämning i Ljungby arena samt skapa ett livslångt intresse för ishockey i allmänhet och IF Troja Ljungby i synnerhet", skriver klubben på hemsidan.

Luleå-liraren: "Vi kan vara en av toppkedjorna i SHL"

Kedjan med Johan Harju, Jacob Lagacé och Julius Junttila hade stor del i gårdagens prestigeseger mot ärkerivalerna Skellefteå.

Kanadensaren anser att trion har potential att bli mycket framträdande även i SHL den här säsongen.
- Det här var ett bra test för oss eftersom det var vår första match mot ett SHL-lag. Om vi jobbar hårt och fortsätter vara positiva kan vi vara en av toppkedjorna. Men det som spelar mest roll är det arbete man lägger ner och kan ge laget varje kväll. Vissa matcher kommer vi inte göra mål, men så länge vi bidrar till laget är det bra, säger Jacob Lagacé till NSD.

Det spekuleras dock i att stjärnnyförvärvet Tim Kennedy - som fortfarande inte har anslutit av familjeskäl - kommer ta Jacob Lagacés plats i den berörda formationen, samtidigt som den sistnämnde tar plats som ytterforward i tredjekedjan.

Division 3-klubbens supervärvning

Division 3-klubben Virserum har ett mycket intressant lag på gång.

Jim Nordh - som närmast kommer från spel i Vimmerby - utgör det senaste högkaratiga nyförvärvet, uppger Vimmerby Tidning.

Den 29-årige forwarden noterades för 13 poäng på 22 Hockeyettan-matcher i fjol.

Nordh har i övrigt bland annat ett förflutet i Oskarshamn, där han är bokförd för 62 allsvenska bataljer.

Tomas Kempe hyllas av Borlänges tränare

Borlänge - som tog sig hela vägen till det allsvenska kvalet - slog ur underläge i fjol.

Den här säsongen blir det annorlunda för BHF, som betraktas som ett givet AllEttan-lag av många välinitierade.

Tränaren Jeff Jakobs ser dock inte sitt eget lag som seriefavoriter i Hockeyettan Västra.
- Jag ser Mariestad som seriefavoriter, tillsammans med Troja, Västervik och Södertälje tycker jag att de var det bästa laget i Hockeyettan ifjol. De har en klar linje hur de vill spela och en tung trupp med lite rutin. Det känns som att de har styrt upp spelet bra under Karl Helmersson, säger Borlänge-tränaren till Hockeyettan.se.

BHF:s tränare passar på att hylla Karlskrona-bekantingen Tomas Kempe, tillika seriekonkurrenten Skövdes nye tränare.
- Det ska bli kul att coacha mot Tomas Kempe, han har ju varit med på hög nivå och varit lyckosam, han har gjort ett bra jobb där han har varit, det blir en liten utmaning för mig, säger Jeff Jakobs.

Hudiksvallscentern Jonas Lindström: "Vill gå upp i Allsvenskan med den här klubben"

Brynäsgolfen 2016