onsdag 31 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

8. Södertälje (8/15)

Målvakter: ++

Alexander Sahlin och Mathias Dahlström.
En lagdel som är ett frågetecken. Målvaktsbesättningen förtjänar inte något bättre än en stark tvåa. Alexander Sahlin är visserligen underskattad, men inte direkt någon toppmålvakt och doldisen Mathias Dahlström får ses som ett osäkert kort.

***

Backar: +++

Simon Karlsson, Petter Lindberg, Adam Hansen, Marcus Lissäng, Robin Nilsson, Jonas Vidlund, William Kaijser, Olov Lundqvist och Marcus Bohman.
Backbesättningen är relativt spännande. Simon Karlsson är en klassvärvning under förutsättning att han får vara frisk. Södertälje har i övrigt ett antal back av god allsvensk klass och flera spelare med mycket potential. En lagdel som förtjänar en trea.

***

Forwards: +++

Henrik Thegel, Michael Schumacher, Fredric Weigel, Anton Holm, Sebastian Höglund, Lucas Carlsson, Felix Maegaard Scheel, Måns Lindbäck, Patrik Kallmert, Henrik Nyberg, Karl Olovsson, Johan Skinnars och Jonas Westerling.
Ytterligare en lagdel som ser ganska intressant ut. Här finns det både offensiv spets, defensivt skickliga spelare och många karaktärspjäser. Södertälje har en bra mix på forwardsfronten och många underskattade spelare. Det faktum att spelaromsättningen har varit låg med en bra kontinuitet som följd är ett plus i kanten. En lagdel som förtjänar en trea - bland annat tack vare att bredden är någorlunda bra.

Läs även:

Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

HockeyAllsvenskans vd: "Det är fler tittare på våra matcher än vad Roma-Lazio i Serie A har"

Många är kritiska till HockeyAllsvenskans slagkraft och publikintresset har minskat, men vd:n Stephan Guiance ser positivt på framtiden.

Stephan Guiance anser att varumärket fortfarande är oerhört starkt.
- Helt klart. Vi har en otroligt stark produkt. Det är bara att titta på den spänning och dramatik som vi bjöds på förra året. Leksand som låg sist i november går hela vägen upp till SHL. Det är fler tittare på våra matcher än vad Roma-Lazio i Serie A har, så HockeyAllsvenskan är en liga som har lag som engagerar och attraherar, säger han till Hockeyallsvenskan.se.

HockeyAllsvenskans vd är även positiv när det handlar om möjligheterna att vända publiktrenden - trots att publiklaget Leksand numera har SHL-status.
- Vi har ju märkt att vi har tappat besökare på våra matcher i samband med att Malmö och Rögle lämnade oss förra säsongen och i år tappar vi ju Leksand. Vi tror dock och hoppas att Södertälje och MODO kan göra att det går uppåt igen, men det är oerhört viktigt för oss att vi möter publiken med respekt, säger Stephan Guiance.

Piteås stjärnforward utlånad i en månad

Arboga är skadedrabbade. Nu står det klart att Piteå-forwarden Tomas Wallgren ansluter till laget på lån.

Det handlar om ett lån som sträcker sig över en månad.

Den SHL-meriterade Luleå-bekantingen har lirat i Piteå de två senaste åren och mäktade med hela 51 poäng på 42 Hockeyettan-matcher förra säsongen.

Kalix-sonen har i övrigt bland annat ett förflutet i Malmö på allsvensk nivå.

En hård smäll för Skellefteå

Skellefteå har åkt på ett mycket tungt avbräck. Oscar Möller - som, enligt många, är en av SHL:s vassaste forwards - blir borta i några veckor på grund av en mjukdelsskada.

SKE-liraren, med två raka säsonger i KHL i följd bakom sig, missar därmed seriepremiären.

Läkaren Karin Rundblad om avsikten med att operera Möller i det här skedet.
- Det här innebär också att Oscar inte riskerar att vara borta när det är dags för slutspel och annat som bedöms som viktigt rent sportsligt, säger hon till Norran.

Oscar Möller har mäktat med 145 poäng - varav 76 mål - på 176 grundserie- och SM-slutspelsmatcher i Skellefteå-tröjan.

Ett stort orosmoln för Södertälje

Olov Lundqvist tvingades utgå i matchen mot Vita Hästen på grund av en armskada.

Nu är det en hel del som talar för att Södertäljes nyckelback - som har varit väldigt bra på försäsongen - blir borta ett bra tag.

Tränaren Mats Waltin befarar att det kan handla om en skada som håller borta SSK-backen från spel i någon månad, berättar han i en intervju med LT.

Västerbottningen anslöt från Mora i ett sent skede av förra säsongen och var en av lagets bärande spelare i jakten på det allsvenska avancemanget.

Huddinge jagar en spetsback

Huddinge har ett flertal try out-spelare och det har - när det varit som mest - handlat om 19 (!) forwards.

Det återstår att se hur många forwards som blir kvar när seriespelet drar igång.
- Jag gillar egentligen att inte ha för bred trupp, men det gör inget om vi har en, två forwardsplatser för många i den här situationen i och med att det kommer komma sjukdomar och skador. Så länge det går att bedriva bra träningar är det okej, säger tränaren Fredrik Mälberg till Hockeyettan.se.

Tanken är för övrigt att backbesättningen ska spetsas till.
- Just nu har vi åtta backar, men jag jobbar på att hitta någon form av spets. Det är inte jättelätt med backar och många är ute efter dem som blir lediga. Det vore bra för konkurrenssituationen, någonstans ska vi nog lyckas hitta någon. Men det är ingen större panik, vi klarar oss en bra bit på det vi har, säger Huddinges tränare.

Hockeyettan-målvakten tränade med Skellefteå

Gustaf Lindvall var indisponibel i måndags och juniorerna var inte heller tillgängliga. Det resulterade i att SK Lejon-målvakten Julius Toivola fick träna med Skellefteå.

Den 23-årige burväktaren om att få chansen i SKE-kassen i träningssammanhang.
- Helt otroligt roligt med den här chansen. Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle få träna med Sveriges bästa ishockeylag, säger Julius Toivola till Norran.

Ormsta HC-produkten tillhörde Hockeyettan-laget Tierp förra säsongen och har i övrigt bland annat representerat IFK Österåker.

SDHL:s ordförande: "Det är jätteroligt att titta på damhockey"