tisdag 30 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 9

9. Mora (8/15)

Målvakter: +++

Timo Niemi och Mattias Pettersson.
Målvaktsbesättningen är hyfsad. Det handlar om en svag trea. Timo Niemi, med meriter från den finska högstaligan, lär tillföra en hel del och Mattias Pettersson - som gjorde något av en "monstersäsong" i Hockeyettan i fjol - är ett spännande komplement.

***

Backar: +++

Nathan Deck, Patrik Eklund, Erik Flood, Kevin Gagné, Erlend Lesund, Joakim Lilliehöök, William Pethrus och Filip Halvordsson.
Moras starkaste lagdel som läget är nu, trots att backbesättningen inte innehåller genuin spetskompetens. Här finns det ett antal solida kvalitetsbackar i form av exempelvis Nathan Deck, Kevin Gagné och Erlend Lesund. Bredden är hyfsad.

***

Forwards: ++

Alex Aleardi, Emil Aronsson, Emil Bejmo, Mathias Bromé, Ludvig Elvenes, Pierre Engvall, Henrik Eriksson, Kevin Gourmas, Alexander Hilmerson, Fabian Gunnarsson, Mats Hjort, Robin Johansson, Jacob Nilsson, Marcus Sirén och Oskar Svanlund.
En lagdel som förvisso inte är dålig, men är Moras svagaste lagdel på förhand. Forwardsbesättningen är värd en stark trea. Alex Aleardi, Kevin Goumas och Mathias Bromé är riktigt bra nyförvärv som får dra ett tungt lass. MIK har material till två rätt så bra femmor, men saknar bredd och har många frågetecken i den här lagdelen.

Läs även:

Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Kristianstads storsatsning fortsätter - SHL-meriterad forward ansluter

Kristianstads lagbygge blir allt mer intressant. Malte Sjögren - som har fått ett try out-avtal - är den senaste spelaren som ansluter, avslöjar MrMadhawk.se.

Den 20-årige forwarden kommer närmast från en misslyckad try out i allsvenska Pantern och tillhörde Malmö i fjol, där han bokfördes för elva SHL-matcher.

Frosta HC-produkten spenderade större delen av förra säsongen i Malmös J20-lag och svarade för 20 pinnar på 38 matcher (inklusive slutspelet) på den nivån.

Back med allsvenska meriter till Asplöven

Asplövens lagbygge är inne i sitt slutskede. Filip Hedberg utgör den senaste pusselbiten.

Den 19-årige backen kommer närmast från spel i Leksand, där han spelade 13 allsvenska matcher i fjol och var en viktig kugge i klubbens J20-lag.

Sportchefen Per Kenttä om backtalangen.
- Filip är en talangfull spelare som jag hoppas kan blomma ut hos oss säger Asplövens sportchef till klubbens hemsida.

Henrik Hetta är imponerad av Skellefteå: "Här är ett driv varje dag som jag inte sett någon annanstans"

Henrik Hettas flytt från Malmö till Skellefteå innebär att han får betydligt närmare till hemtrakterna i Strömsund, men det var inte huvudanledningen till flytten.

Den främsta anledningen var möjligheten till sportslig utveckling, berättar han i en intervju med MrMadhawk.se.

Den 27-årige jämtlänningen är oerhört imponerad av SKE:s verksamhet och har aldrig varit med om något liknande.
- Jag känner att man inte lämnar en enda grej åt slumpen här. Ingenting ska slarvas bort. Och titta vilka som driver på träningen. Det är det största stjärnorna, säger Henrik Hetta till MrMadhawk.se och fortsätter:
- Om det som är bäst är de som kör hårdast, då gäller det att ligga i. Här är ett driv varje dag som jag inte sett någon annanstans. Och det är skönt att det finns om man exempelvis har en dålig dag.

Hetta har hunnit med att representera fyra klubbar sedan flytten från Östersund 2010 och kommer närmast från en fyra år lång sejour i Malmö.

Peter Forsberg: "Jag kommer inte bli riktigt hel innan Modo är i SHL igen"

Modo-legendaren Peter Forsberg har legat relativt lågt i media med svar angående moderklubbens degradering.

Nu talar han - för andra gången på fem månader - ut om "mardrömmen".
- Det var... jättetråkigt, det går inte att säga något annat. Jag kommer inte bli riktigt hel innan Modo är i SHL igen, säger Peter Forsberg till Örnsköldsviks Allehanda och fortsätter:
- Vi leder med 3-1 och de har inte rört pucken, men ändå vinner dem. Det var bara meningen att vi skulle förlora. Det känns bara otroligt egentligen i efterhand och när man vaknade dagen efter tänkte man bara: "Hände verkligen det där?".

Forsberg har haft åtaganden i Modo de senaste åren, men har numera inga uppdrag i klubben. Han sponsrar dock fortfarande klubben via några av sina företag.

Forwarden lämnar krisdrabbade Varberg

Robin Wengdahl är den förste spelaren som har beslutat sig för att lämna Varberg till följd av klubbens ekonomiska kris.

Seriekonkurrenten Nybro blir nästa anhalt i form av ett try out-avtal.

Den 22-årige forwarden stod för tolv poäng på 46 bataljer (inklusive Hockeyettan-kvalet) förra säsongen och lirade i Vikings så sent som säsongen 2014/2015.

Tränaren Andreas Holfelt om tillskottet.
- När situationen blev som den blev i Varberg så öppnade sig den här möjligheten för Robin att komma hem och konkurrera om en plats. Han känner föreningen väl och kommer att träna och spela matcher med oss fram till seriestart. Sedan får vi se, säger han till klubbens hemsida.

Troja/Ljungby-forwarden Jens Holmström: "Har fått studsa rätt på en gång"

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Felix Heljemo hyllar fansen