måndag 29 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 10

10. Västerås (8/15)

Målvakter: +++

Marcus Dahlbom, Henrik Lundberg och Daniel Wahlberg.
En lagdel utan genuin spetskompetens, men Västerås har utan tvivel två bra målvakter (Marcus Dahlbom och Henrik Lundberg). Konkurrenssituationen är angenäm.

***

Backar: ++

Jimmie Jansson, Johan Jonsson, Hampus Larsson, Anton Mylläri, Anton Lindgren, Rasmus Edström, Alexander Nilsson Lindelöf, Hercules Ölander Horn och Douglas Alenbring.
Ytterligare en lagdel utan "stjärnor". Västerås har dock ett antal kvalitetsbackar - till exempel Anton Mylläri, Johan Jonsson och Rasmus Edström. Bredden är dock inte nog bra för att den här lagdelen ska förtjäna något bättre än en stark tvåa.

***

Forwards: +++

Markus Persson, Stefan Gråhns, Fredrik Johansson, Jesper Andersson, Jonte Berg, Eddie Davidsson, Christopher Fish, Mikael Frycklund, Niklas Lihagen, Eric Berkerud, Adam Lidström, Linus Svedlund, Lukas Zetterberg och Linus Rosdahl.
Västerås har en ganska spännande forwardsbesättning. Prestigenyförvärvet Markus Persson lär bli en rejäl offensiv tillgång och VIK har kvar ett antal viktiga spelare sedan tidigare. Inte minst i form av allroundpjäserna Stefan Gråhns, Niklas Lihagen och Fredrik Johansson. Lägg därtill att VIK har en del högintressanta ungtuppar som kan bli utropstecken. Bredden är hyfsad och den här lagdelen förtjänar en svag trea.

Läs även:

Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Olofström kan hamna i Hockeyettan redan den här säsongen

Varberg är som bekant mycket illa ute och mycket talar för att västkustklubben kommer spela Division 2-hockey den här säsongen.

Det kan öppna dörren för Olofström.

OIK-ordföranden Patrik Olsson om det aktuella läget.
- Vi har personer i klubben som har kollat upp det och vi står näst på tur om de drar sig ur, eftersom vi kom trea i kvalserien, men sedan vet vi inte hur förbundet tänker, säger Blekinge-klubbens ordförande till 24Blekinge.

Patrik Olsson vet för närvarande inte om Olofström kommer tacka ja om klubben får chansen till Hockeyettan-spel, berättar han för 24Blekinge.

OIK:s ordförande tror för övrigt att det kommer krävas förändringar i spelartruppen vid spel i Hockeyettan.

Michael Schumacher vill tysta kritikerna

Michael Schumacher har fått mycket negativ kritik för det fula tilltaget som resulterade i fem matchers avstängning.

Södertälje-nyförvärvet anser dock inte att han har en ful spelstil i vanliga fall.

Den AHL-meriterade 23-åringen om situationen.
- Det ska bli skönt när det här är över och att då få visa alla vilken spelare jag är. Jag är ingen person som skadar andra med flit. Jag vet vilken sorts spelare jag är och det ska jag visa för alla, säger Michael Schumacher till LT.

SSK-forwarden kommer närmast från spel i AHL, där han noterades för 109 utvisningsminuter på 175 matcher.

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Tobias Strandberg: "Är jobbig att möta"