lördag 27 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12

12. Björklöven (7/15)

Målvakter: +++

Niklas Lundström och Adam Werner.
Målvaktsbesättningen håller rätt så bra allsvensk klass. Niklas Lundström är en kvalitetsmålvakt med en stor uppsida och talangfulle Adam Werner får betraktas som högintressant.

***

Backar: ++

Stefan Andersson, Christian Bull, Jacob Andersson, Jonas Emmerdahl, Niklas Pavel, Emil Wikström och Lukas Ekeståhl Jonsson.
En lagdel med bra spetskompetens i form av powerplayspecialisten Stefan Andersson. Lägg därtill att pjäser i stil med Jonas Emmerdahl och Jacob Andersson är av god kvalitet. Bredden är dock ytterst tveksam i den här lagdelen. Både när det gäller offensiv och defensiv kompetens.

***

Forwards: ++

Mattias Granlund, Tobias Hage, Fredrik Hetta, Joakim Högberg, Nicklas Johansson, Marcus Jonsson, Kim Karlsson, David Lindquist, Cody Murphy, Isak Stenlund Ädelgran, Axel Ottosson, Lucas Sandström, Jesper Thörnberg och Stefan Öhman.
Ytterligare en lagdel som är ett stort frågetecken. Kuggar som exempelvis Lucas Sandström, Jesper Thörnberg och Stefan Öhman får dra ett oerhört tungt lass. Det finns bra "gnuggare" i form av till exempel Mattias Granlund och Marcus Jonsson, men alldeles för många osäkra kort på förhand. Björklöven har en tämligen trubbig forwardsbesättning sett till den offensiva kompetensen. Här krävs det att ett antal spelare utvecklas snabbt och överraskar för att det ska bli något riktigt, riktigt bra.

Läs även:

Plats 13
Plats 14

Västerviks tränare om Joakim Englunds blogg: "Han kan uttrycka sig halvkorkat ibland"

Västerviksbacken Joakim Englund har som bekant beslutat sig för att blogga mindre frekvent än tidigare och ha en betydligt mer ödmjuk karaktär på innehållet.

Tränaren Mattias Karlin är positiv till Joakim Englunds beslut.
- Vissa inlägg är bra, medan vissa är lite sämre. Jag gillar inte att man hänger ut andra spelare i en blogg. Om det sker på isen är det en sak, då är det i stridens hetta, men i en blogg är det mer genomtänkt, säger Västerviks tränare till VT och fortsätter:
- Det var redan i maj vi fick direktiv från Hockeyallsvenskan hur man ska bete sig på olika medier. Det var därför jag tog upp det här med Joakim. Han kan uttrycka sig halvkorkat ibland.

En intressant notering i sammanhanget är att Sonny Lundwall (HockeyAllsvenskans ligachef) inte har något att anmärka på när det gäller Joakim Englunds bloggande, berättar han för VT.

Lars Jörbrink (Västerviks ordförande) ser inte heller något problem med saken, utan anser att Joakim Englund har bidragit till att skapa ett större intresse för klubben, uppger han för samma tidning.

Jonas Johnson sågar Varbergs styrelse

Varbergs spelare har fått ett ultimatum. Lämna klubben eller sänk lönen kraftigt.

Jonas Johnson har inte koll på om även tränarna berörs, men har ändå tagit beslut om att lämna klubben.

Den före detta SHL-stjärnan om anledningen.
- Jag har inget förtroende för styrelsen. Det har varit mycket under en längre tid. Först får vi positiva signaler och man tar dit spelare, sen kommer plötsligt ett sådant här besked. Det funkar inte för min del, säger Jonas Johnson till Hallands Nyheter.

Inget beslut har tagits om HC Dalens medverkan i Hockeyettan Södra, men det ser inte alltför ljust ut på förhand med tanke på att mycket talar för att flera spelare kommer lämna och det bara är några veckor kvar till seriepremiären.

Eldsjälen drar igång en insamling till Blekinge-klubben

Mörrum har det tungt både rent sportsligt och ekonomiskt.

Nu har Blekinge-klubben fått hjälp av eldsjälen Bertil "Bebben" Lindberg, som har dragit igång en insamling i syfte att stärka ekonomin.

Responsen har varit mycket god hittills och Jens Bergenström - tillika den före detta Mörrum-liraren med SHL-meriterna - utgör ett exempel på en anhängare som har skänkt en slant, uppger Blekingesport.

Bertil Lindberg tror att Mörrum kommer resa sig på sikt.
- Det har en jobbig resa framför sig. Men kombinationen som finns där nu med unga och gamla i föreningen gör att framtiden ser ljus ut. Det är viktigt att vara ödmjuk och aldrig räkna ut en förening, säger han till tidningen.

Hockeyettan-gurun Mikael Mjörnberg om HC Dalens satsning: "Stora möjligheter att laget tar kliv framåt"