torsdag 25 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

14. Västervik (7/15)

Målvakter: +++

Jonas Fransson och Ludvig Engsund.
Målvaktsbesättningen är Västerviks största hopp. Rutinerade Jonas Fransson tillför stabilitet mellan stolparna och Ludvig Engsund - som har ganska mycket potential - lär inte göra bort sig på den här nivån.

***

Backar: ++

Andreas Frisk, Joakim Englund, Jens Andersson, Erik Gustafsson, Oscar Karlsson, Victor Lindman och Emil Wahlberg.
En tämligen tveksam lagdel. Tvåvägspjäsen Andreas Frisk är visserligen ett starkt kort och exempelvis spelskicklige Victor Lindman kan möjligen leverera även på den här nivån, men det finns alltför många frågetecken när det gäller backbesättningen. VIK har utan tvivel en av seriens sämsta backsidor som läget är nu.

***

Forwards: ++

Conny Strömberg, Emil Georgsson, Mats Fröshaug, Joacim Hedblad, Olle Liss, Nicolai Meyer, Dan Pettersson, Victor Öhman, Pierre Gustavsson, Viktor Lindell, Jörgen Karterud, Alexander Pettersson och Fredrik Asplund.
Spelmotorn Conny Strömberg får dra ett oerhört tungt lass i offensiven. Västerviks forwardsbesättning är skrämmande tunn, trots att spelare i stil med till exempel Olle Liss, Joacim Hedblad och Dan Pettersson har goda möjligheter att leverera även i allsvenska sammanhang. Ytterligare en lagdel som - sett till det helhetsmässiga - tillhör HockeyAllsvenskans bottenskikt på förhand.

Allsvenskt spel - inget större ekonomiskt lyft för Södertälje

Det faktum att Södertälje tog steget upp till HockeyAllsvenskan tidigare i år innebär inget större ekonomiskt lyft för SSK.

Vissa intäkter ökar, men det innebär även kostnadsökningar.
- Det går jämnt upp. I division 1 hade vi inte så dyra resekostnader, i hockeyallsvenskan får vi centrala intäkter men har större resekostnader. Skillnaden blir inte direkt gigantisk. Man kan per automatik tro att alla delar blir bättre av att ta klivet upp men så är det inte, säger klubbdirektören Mats Pernhem till LT.

Lägg därtill att Södertälje drog in rätt så mycket pengar på att sälja webbsändningar från matcherna i fjol. Nu är det C More som har rättigheterna. 

Södertälje får visserligen cirka 1,5 miljoner kronor i tv-pengar, samtidigt som det finns en rörlig intäktsdel baserad på tittarintresset, men nettoeffekten blir liten för klubben, berättar Mats Pernhem i intervjun med LT.

Daniel Hermansson kan bli kvar i HockeyAllsvenskan

Rutinerade Daniel Hermansson har förhandlat med Mora en längre tid, utan att komma överens med klubben om ett kontrakt.

Den SHL-meriterade forwarden är alltjämt klubblös och siktar på att spela hockey i minst några år till.

Brynäs-bekantingen utesluter inte en fortsättning i HockeyAllsvenskan, men kan även tänka sig spel utomlands.
- Det skulle vara en rolig utmaning med spel utomlands. Jag kollar runt överallt. Men, det finns ingenting konkret att ta ställning till nu, säger 34-åringen till Dalarnas Tidningar.

Hermansson mäktade med 42 poäng på 57 matcher och blev Moras poängbäste spelare förra säsongen.

Den poängstarke forwarden får chansen i Hockeyettan-laget

Åker/Strängnäs har gjort klart med ett nyförvärv från Division 2. Det handlar om poängstarke Carl Broberg.

Den 21-årige forwarden kommer närmast från spel i Spaif, där han mäktade med hela 29 poäng på lika många matcher förra säsongen.

"Vi är glada att ha en ung hungrig forward till i truppen", skriver klubbens hemsida om Södertälje-produkten.

Kristianstadsnyförvärvet Daniel Andersson: "Jag gillar verkligen satsningen som Kristianstad gör"

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Marcus Karlström: "Jag gillar att ha puck"