tisdag 23 augusti 2016

Dragskott.nu rankar SHL:s tio bästa backar

1. Ryan Gunderson, Brynäs
SHL:s vassaste backvärvning den här säsongen. Powerplayspecialisten med det eminenta skottet ger Brynäs en ny offensiv dimension på backfronten.

2. Mattias Karlsson, Karlskrona
Karlskronas överlägset viktigaste back. Mattias Karlssons tvåvägsegenskaper och rutin kommer betyda enormt mycket för KHK i jakten på att ta nästa steg.

3. Niclas Burström, Skellefteå
Det faktum att Niclas Burström fortfarande inte har spelat i en bättre liga är förvånande. En av SHL:s främsta allroundspelare.

4. Magnus Nygren, Färjestad
Backen som förmodligen har SHL:s vassaste skott. En av seriens skickligaste backar sett till offensiven.

5. Kyle Cumiskey, Skellefteå
Tim Heeds tilltänkte ersättare. Spelskicklige Kyle Cumiskey har alla förutsättningar att fylla den luckan.

6. Henrik Tömmernes, Frölunda
En av få backar som är kvar från förra säsongens guldlag. Tvåvägsegenskaper av mycket hög klass.

7. Ilari Melart, Luleå
En gigant under den andra säsongshalvan i fjol. Den A-landslagsmeriterade finländaren betyder mycket för Luleås defensiv med sin pondus och tuffhet.

8. Nils Andersson, Malmö
Västerbottningen som fick genombrottet på SHL-nivå i fjol. Kreative Nils Andersson betyder mycket för Malmös offensiv - inte minst i powerplay.

9. Mikael Wikstrand, Färjestad
Färjestads näst starkaste backkort i en backbesättning som är en av SHL:s bästa. Det faktum att Mikael Wikstrand är med redan från start den här säsongen betyder väldigt mycket för Färjestad.

10. Brendan Mikkelson, Luleå
En av många kvalitetsbackar i Luleå. Den NHL-meriterade kanadensaren är en tämligen solid tvåvägsspelare och i första hand en defensiv klippa.

Läs även:

Dragskott.nu rankar SHL:s tio bästa målvakter

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 2


2. Växjö (12/15)

Målvakter: ++++
Joacim Eriksson och Viktor Andrén.
Växjö har en av SHL:s vassaste målvaktsbesättningar. Den här lagdelen är starkare än i fjol. Joacim Eriksson tillför genuin spetskompetens och Viktor Andrén - som gjorde dundersuccé i HockeyAllsvenskan förra säsongen - lär göra bra ifrån sig som en tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Teemu Laakso, Cory Murphy, Calle Rosén, Oliver Bohm, Philip Holm, Arvid Lundberg, Eric Martinsson och Linus Högberg.
En av tre starka lagdelar, trots att backbesättningen inte är på samma nivå som målvakts- och forwardssidan. Bredden är bra och det finns spetskompetens över hela rinken, men inte i den utsträckning som exempelvis Färjestad kan ståta med. En lagdel som förtjänar en svag fyra.

***

Forwards: ++++

Dennis Everberg, Geoff Platt, Josh Hennessy, Joakim Hillding, Erik Josefsson, Tuomas Kiiskinen, Ville Leino, Sam Marklund, Pontus Netterberg, Linus Fröberg, Olli Palola, Liam Reddox, Robert Rosén och Adam Brodecki.
Smålänningarnas bästa lagdel på förhand. Växjö har värvat riktigt bra och forwardssidan besitter en högre kapacitet än i fjol. Det är inte minst offensivt skicklige Geoff Platt som blir högintressant att följa. Växjö har material till tre högkaratiga kedjor och en bredd som imponerar. Det här kan mycket väl visa sig vara seriens vassaste forwardsbesättning.

Läs även:

Plats 3
Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

HockeyAllsvenskans vd om glappet mellan ligorna: "Avståndet har inte ökat men inte heller minskat"

HockeyAllsvenskan börjar bli relativt urvattnad och håller - åtminstone rent "pappersmässigt" - sämre klass än på länge sett till det helhetsmässiga.

Vd:n Stephan Guiance är dock relativt optimistisk vad beträffar andraligans slagkraft.
- Avståndet har inte ökat men inte heller minskat. Men visst finns det klubbar som har det tufft ekonomiskt. Men det går fortfarande att ta sig upp till SHL. Det visade inte minst Leksand förra säsongen, säger Stephan Guiance till LT.

Stephan Guiance betonar att mycket har gått framåt sedan 2007 och lyfter fram det faktum att ligans omsättning har ökat med hela 3.300 procent sedan dess.

Johannes Jönsson om sitt första intryck av Karlskrona: "Verkar vara en väldigt organiserad klubb"

Troja/Ljungby-nyförvärvet Sebastian Benker: "Ska bidra med hårt jobb över hela banan"