söndag 21 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 4

4. Skellefteå (11/15)

Målvakter: +++

Erik Hanses och Gustaf Lindvall.
En lagdel som visserligen håller bra SHL-klass på förhand, men utan tvivel är ett frågetecken vad beträffar att kunna utmana de riktigt vassa målvaktsbesättningarna i serien. Skellefteå gamblar friskt på målvaktsfronten.

***

Backar: ++++

Johan Alm, Fredrik Lindgren, Kyle Cumiskey Niclas Burström, Sebastian Aho, Emil Djuse, Anton Öhman, Marcus Pettersson, Anton Danielsson, Hugo Danielsson och Filip Berglund.
Skellefteå har tappat en del tunga namn på backsidan, men ändå fått ihop en bra backsida, som förtjänar en svag fyra. Här finns det både offensiv och defensiv spets. Bredden är dock inte på exempelvis Luleås och Färjestads nivå.

***

Forwards: ++++

Oscar Möller, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Andrew Calof, Jesper Olofsson, Emil Pettersson, Pär Lindholm, Axel Holmström, Pontus Petterström, Tim Söderlund, Henrik Hetta, Simon Krekula, Linus Lindström, Sebastian Olsson, Adam Pettersson och Andreas Wingerli. 
Ytterligare en lagdel som har drabbats av oerhört slagkraftiga avbräck. Den här lagdelen är emellertid ännu starkare än i fjol. Det faktum att både Oscar Möller och Joakim Lindström är tillbaka i laget ger Skellefteås forwardssida en helt ny dimension. SKE har för närvarande en av SHL:s två främsta forwardsbesättningar. En tämligen välbalanserad och spetsig lagdel.

Läs även:

Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Skellefteå-stjärnan hyllar Henrik Hetta

Skellefteå har fått ett antal namnkunniga nytillskott inför den här säsongen.

Henrik Hetta hör till ett av nyförvärven som är ett lite mindre "flashigt" namn på förhand.

Tvåvägscentern har dock något stort på gång och har imponerat i säsongsinledningen.

SKE-stjärnan Oscar Möller är grymt imponerad av jämtlänningen.

Möllers svar på frågan om vilka spelare som har imponerat hittills.
- Emil Pettersson tycker jag har sett riktigt bra ut. Även Henrik Hetta har varit vass. Enligt mig har han Bellemare-stuk i sitt spel. Samt en sådan som Filip Berglund. Han är redan bra, men jag tror han kommer bli riktigt bra. Det finns dock flera i laget som har imponerat på mig, det känns väldigt bra, säger Oscar Möller till Norran.

Hetta kommer närmast från fyra säsonger i Malmö - varav tre på allsvensk nivå - och noterades för tio poäng på 40 SHL-matcher i fjol.

NHL-backen om Modos satsning: "Det ser intressant ut nu med många lokala spelare som är tillbaka"

Victor Hedman har inte bara Modos om moderklubb, utan är även bror med Modo-backen Oscar Hedman.

Degraderingen tog NHL-backen hårt och Tampa Bay Lightning-kuggen är väl medveten om hur tufft det är att ta sig tillbaka till högstaligan.

Hedman har dock goda förhoppningar om en relativt snabb SHL-återkomst.
- Jag hoppas de vänder direkt, men det är svårt att ta sig tillbaka. Serien är ju svår att ta sig ifrån med tanke på kvalspelet, men man tror alltid på Modo. Jag kommer alltid göra det och jag hoppas det blir bara ett år i Allsvenskan. Men jag tror att klubben är inställd på att det kan gå upp och ner nu ett tag framöver. Det gäller att inte förlora framtidstron, återväxten och den lokala touchen blir väldigt viktigt, säger 25-åringen till Örnsköldsviks Allehanda och fortsätter:
- Det ser intressant ut nu med många lokala spelare som är tillbaka, Tommy Enström, Pär Edblom och Jesper Persson som gjorde bra förra året. Tim (Wahlgren), Ståhl-Lyrenäs har lyfts upp och Oscar (Hedman) och Byron (Ritchie) stannar kvar. Sedan har bra hockeyallsvenska spelare plockats in, till exempel Henrik Björklund.

Tvåvägsbacken lämnade Modo 2009 och har - bortsett från en kortare sejour i KHL i samband med NHL-lockouten - lirat i NHL sedan dess.

Linköpingsdoldisen: "Jag har tillräckligt med kvalitet för att spela i SHL"

Emil Kristensen platsade inte ens i Rögle förra säsongen och fick spendera en stor del av säsongen i allsvenska Oskarshamn.

Många blev förvånade när Linköping värvade dansken och 23-åringen med landslagsmeriterna har onekligen mycket att bevisa.

RBK-bekantingen - som har sajnat ett tvåårskontrakt med östgötarna - är övertygad om att han kommer få betydligt mer förtroende i LHC.
- Jag blev jätteglad när LHC hörde av sig. Det var lite snack om ett lån redan runt jul förra året, men då blev det inget. Nu är det upp till mig att ta chansen också. Jag känner att jag har mer att ge och att jag har tillräckligt med kvalitet för att spela i SHL. Jag tror att jag får bättre villkor för att göra det här, säger Emil Kristensen till Corren.

Troja/Ljungby-tränaren Daniel Håkansson om prestigesegern mot Tingsryd: "Påminner om en kvalmatch på alla sätt"