lördag 20 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 5

5. Linköping (10/15)

Målvakter: +++

Marcus Högberg och Jacob Johansson.
Linköpings målvaktsbesättning ser intressant ut, men det är tveksamt om LHC:s målvaktssida är vad laget behöver för att gå hela vägen. Ingen av målvakterna har någon rutin att tala om på den här nivån. Det krävs att minst en av burväktarna tar ett enormt kliv framåt i utvecklingen för att det ska bli något riktigt, riktigt bra av östgötarnas målvaktsspel.

***

Backar: +++

Eddie Larsson, Kristian Näkyvä, Gustav Forsling, Gabriel Carlsson, Anton Karlsson, Petter Hansson, Emil Kristensen och Niclas Lundgren.
En lagdel som har drabbas oerhört hårt av tunga avbräck. Kristian Näkyvä får dra ett tungt lass. Här finns det visserligen defensiva kvaliteter av rätt så bra klass, men Linköpings backbesättning sticker inte direkt ut när det gäller offensiva färdigheter. Ytterligare en lagdel som inte förtjänar något bättre än en trea.

***

Forwards: ++++

Niclas Bergfors, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb, Broc Little, Niklas Persson, Andrew Gordon, Niklas Fogström, Sebastian Karlsson, Garrett Roe, Emil Sylvegård, Henrik Törnqvist, Jakob Lilja och Vilmor Gallo. 
Forwarsbesättningen är Linköpings stora hopp. Det här handlar utan tvivel om en lagdel som är topp tre i SHL. Forwardssidan är betydligt bättre än förra säsongen. Nyförvärv i form av exempelvis Niclas Bergfors och Mathis Olimb sticker ut. Här finns det material till tre kedjor som har kapacitet att producera rejält. LHC har dessutom bra defensiv kompetens och ett antal karaktärsspelare. En mycket välbalanserad lagdel.

Läs även:

Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Vita Hästen-forwarden om MrMadhawks tabelltips: "För det första blir jag förvånad"

Expressen-bloggaren Johan "MrMadhawk" Svensson rankar Vita Hästen näst sist i HockeyAllsvenskan.

Tabelltipset har, logiskt nog, gett upphov till starka reaktioner bland fans och spelare i Vita Hästen-lägret.

Hästen-forwarden Henrik Bankelius om tabelltipset.
- För det första blir jag förvånad. Och för det andra tror, eller snarare vet, jag att han underskattar oss. Det klart det är mycket nytt men jag är övertygad om att vi kommer kunna överraska om det är så lågt vi tippas hamna, säger 29-åringen till NT.

En intressant notering är att Vita Hästen blev toksågade av den breda massan så sent som inför säsongen 2014/2015, varpå laget skrällde rejält och tog sig hela vägen till SHL-kvalet mot Modo, där Övikslaget blev för svåra.

Drew Paris anser att Modo har professionella faciliteter av NHL-klass

Modo har gjort en del intressanta nyförvärv. Det gäller inte minst AHL-meriterade Drew Paris, tillika en back som rankas som HockeyAllsvenskans vassaste här på Dragskott.nu.

Den 28-årige tvåvägsbacken har fått ett mycket bra intryck av sin nya klubb så här långt.
- Det är en stor klubb med mycket historia som bevisligen är väldigt inriktade på att återvända till SHL. De har professionella faciliteter av NHL-klass. Det var ett enkelt val, säger Drew Paris till Örnsköldsviks Allehanda.

Paris svarade för 29 poäng på 53 matcher i Tingsrydströjan i fjol och var en av de bärande spelarna i succélaget Taif.

Timrå-profilen: "Det är lite som när vi vann guld med Brynäs 2012"

Timrå har ett relativt orutinerat lag. Sebastian Lauritzen är en av få spelare med någon rutin att tala om.

Den Tre Kronor-meriterade forwarden tycker det är inspirerande att spela i ett lag med så pass många stortalanger.

Lauritzen är i första hand imponerad av Jonathan Dahlén, Elias Pettersson och Jens Lööke.
- Jag har bara sett dem i ett par veckor men det som slår mig är hur snabba de är från tanke till handling, det går på några hundradelar. Det snabba beslutsfattandet brukar känneteckna riktigt bra spelare. De kanske saknar lite rutin, men de har enorm spelglädje, är riktigt skickliga och kan det mesta. De kommer att gå långt, säger 32-åringen till Hockeyallsvenskan.se och fortsätter:
- Det var också lite därför jag ville komma till Timrå, vi har ett ungt och skickligt lag. Jag gillar att spela själv då. Det är lite som när vi vann guld med Brynäs 2012 när vi hade killar som Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Johan Larsson i laget. Det är oerhört inspirerande.

Stortalangen Jesper Bratt om AIK:s målsättning: "Det är klart att vi pratar om SHL"

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Andreas Schumacher: "Har ett bra skott"