torsdag 18 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan

1. Drew Paris, Modo
En av succélaget Tingsryds viktigaste spelare förra säsongen. Den AHL-meriterade backen tillför spetskompetens i såväl offensiven som defensiven.

2. Jonathan Andersson, AIK
AIK:s poängbäste back i fjol. Den spelskicklige 22-åringen dominerade stundtals i HockeyAllsvenskan förra säsongen och har utvecklats till en klassback som med allra största sannolikhet kommer få fler chanser högre upp i seriesystemet på sikt.

3. Jonas Liwing, Oskarshamn
AIK-bekantingen är tillbaka i svensk hockey efter ett par år i den tyska högstaligan. Den powerplayskicklige 33-åringen får ta ett stort offensivt ansvar bland backarna i Oskarshamn.

4. Marcus Oskarsson, Almtuna
Almtuna har ett högintressant lag och får ses som betydligt bättre än i fjol. Marcus Oskarsson är ett av de mest intressanta nyförvärven. Den SHL-meriterade backen kommer bli viktig över hela rinken.

5. Oscar Hedman, Modo
En av få Modo-spelare som är kvar från förra säsongens SHL-lag. Den rutinerade backen håller fortfarande SHL-klass och blir en av Öviksgängets viktigaste kuggar i jakten på en snabb återkomst till högstaligan.

6. Tom Linder, Oskarshamn
Ytterligare en IKO-back som sticker ut. Den före detta Karlskrona-pjäsen med SHL-meriterna är en av HockeyAllsvenskans vassaste spelare sett till defensiven. Ledaregenskaperna är också betydelsefulla.

7. Jesper Dahlroth, Timrå
En av många högintressanta spelare i ett Timrå som har uppgraderats rejält. Jesper Dahlroth är en av Tik:s viktigaste kuggar i defensiven.

8. Stefan Andersson, Björklöven
Den rutinerade backen med powerplayegenskaperna håller fortfarande hög allsvensk klass. En av få spelare i säsongens upplaga av Björklöven som är att betrakta som toppspelare.

9. Anton Blomqvist, Pantern
Defensiven grundlade Panterns sensationellt starka säsong som nykomlingar i fjol. AHL-meriterade Anton Blomqvist var en av backarna som drog ett tungt lass på den fronten. En spelare som mycket väl kan få fler chanser på en högre nivå.

10. Andreas Frisk, Västervik
Västerviks backsida ser tveksam ut på förhand. Rutinerade Andreas Frisk utgör ett av få säkra kort i den lagdelen. En tämligen solid allroundpjäs.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 7

7. Djurgården

Målvakter: +++

Mikael Tellqvist och Adam Reideborn.
En lagdel som är försvagad i jämförelse med förra säsongen, men ändå håller bra klass. Rutinerade Mikael Tellqvist är fortfarande en kvalitetsmålvakt på SHL-nivå och Adam Reideborn gjorde det stundtals bra i fjol med ett uselt försvar framför sig i Modo.

***

Backar: +++

Ville Varakas, Alexander Urbom, Emil Johansson, Robin Press, David Bernhardt, Alexander Falk, Adam Ollas Mattsson, Wilhelm Westlund och Andreas Röykås Marthinsen.
Djurgården har drabbats hårt av spelaravbräck på backsidan, men ändå fått ihop en backbesättning av god SHL-klass. Nytillskotten Ville Varakas, Alexander Urbom och Emil Johansson får ta ett stort ansvar. Dif har en någorlunda väbalanserad backbesättning, men bredden är inte direkt högklassig, vilket gör att den här lagdelen inte förtjänar något bättre än en trea.

***

Forwards: +++

Jeff Tambellini, Juuso Ikonen, Daniel Brodin, Matt Anderson, Henrik Eriksson, Alexander Fällström, Linus Johansson, Markus Ljungh, Patrik Lundh, Gustav Possler, Calle Ridderwall, Lukas Vejdemo, Daniel Bernhardt, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson och Mikael Ahlén.
Ytterligare en lagdel som har åkt på tämligen tunga avbräck inför den här säsongen, men trots allt har repat sig någorlunda. Djurgårdens starkaste lagdel. Dif har förvisso ingen "superspets", men flera spelare av riktigt bra SHL-klass. Både när det gäller offensiven och defensiven. Bredden är det dessutom inget fel på.

Läs även:

Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Daine Todd hyllas av Luleå-tränaren

Luleå-nyförvärvet Daine Todd har bildat backpar med landsmannen Brendan Mikkelson i säsongsinledningen.

Mycket talar för att backparet får fortsatt förtroende tillsammans.

LHF-tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson hyllar den KHL-meriterade backen med det breda offensiva registret.
- Daine har kommit in väldigt bra i vårt spel och sätt att tänka. Han är precis den spelare vi vill att han ska vara då han är kreativ med pucken och gör det lilla extra och oväntade. Det har han försökt med så jag är väldigt nöjd med det. Han och Brendan känns välkomponerade och bägge vill vara delaktiga i det offensiva spelet, säger "Skuggan" till Norrbottens-Kuriren.

Avtalet uppges ge Tingsryd ett miljonbelopp

Tingsryd har förlängt avtalet med Nelson Garden i två år. Avtalet med arenasponsorn är - enligt Smålandsposten uppgifter - värt ett miljonbelopp för Taif.

Ordföranden Johan Blomster vill inte bekräfta summan, utan konstaterar att Tingsryd är mycket nöjda med avtalet, berättar han för tidningen.

Johan Blomsters svar på frågan om vad avtalet innebär för klubben ur trygghetssynpunkt.
- Jättemycket. Det känns oerhört stabilt att ha Nelson Garden som huvudsponsor och att de fortsatt tror på oss. Vi har haft vissa andra krokar ute men Nelson Garden har hela tiden varit vårt huvudspår. Både vi och Nelson Garden som bolag befinner oss i en intressant fas och vi har stora förhoppningar om att fördjupa vårt samarbete, säger han till Smålandsposten.

Ett ekonomiskt lyft för Hockeyettan-klubben - arenaavtalet är i hamn

Victoriahallen byter namn till Liljas Arena, vilket ger Nybro ett rejält ekonomiskt tillskott i jakten på att få en starkare ekonomi.

Nybro-ordföranden Krister Engdahl är mycket nöjd med avtalet och lyfter fram att ambitionen är att ta sig till AllEttan den här säsongen.

Vikings ordförande om namnbytet och den sportsliga målsättningen.
- Vi hoppas att namnbytet ska lyfta hockeyn i Nybro och föreningens mål är att gå till Allettan efter jul. Liljas Arena ger en positiv bild och speglar också att ishallen numera är en arena efter Nybro kommuns upprustning av den nya vipen, föreningens nya kansli och den nya isplattan, säger Krister Engdahl till klubbens hemsida.

Michael Schumacher om vad han kan tillföra Södertälje: "En kombination av tuffhet och spelskicklighet"

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Mathias Karlsson: "Har höga krav på mig själv"

Kristianstadsforwarden Markus Palmberg om säsongspremiären: "Ganska stabilt bakåt"