onsdag 17 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan

1. Jonathan Bjurö, Modo
En av relativt få Modo-spelare som är kvar från förra säsongens SHL-lag. Jonathan Bjurö - som hade en otacksam uppgift i fjol till följd av lagets usla defensiv - var en toppmålvakt i HockeyAllsvenskan så sent som säsongen 2014/2015. Modos trolige förstemålvakt.

2. Robin Rahm, AIK
AIK har ett mycket intressant lag - inte minst med tanke på att Gnaget har fått behålla stommen. SHL-meriterade Robin Rahm, tillika en av spelarna som var med i förra säsongens framgångsrika gäng, tillför stabilitet mellan stolparna.

3. Niklas Lundström, Björklöven
Björklövens AHL-meriterade målvaktstillskott. Västerbottningarna har förbättrat målvaktssidan. AIK-bekantingen lär inte ha gjort sin sista match på en högre nivå än HockeyAllsvenskan.

4. Andrew Engelage, Bik Karlskoga
Bik Karlskoga har varit lyckosamma tidigare med kanadensiska målvakter från den italienska högstaligan. Justin Pogge är ett bra exempel i sammanhanget. Mycket talar för att AHL-meriterade Andre Engelage också blir en hit.

5. Johan Mattsson, Timrå
Timrås viktigaste spelare förra säsongen. Johan Mattsson fick det riktigt stora genombrottet på allsvensk nivå i fjol och är en av många högklassiga spelare i ett lag som har potential att utmana toppskiktet i HockeyAllsvenskan.

6. Jonas Fransson, Västervik
En av få Västerviksspelare som har bevisat en hel del i en serie som i sämsta fall håller allsvensk klass. Jonas Fransson får ta ett enormt stort ansvar i nykomlingarnas jakt på att i första hand undvika negativt kval.

7. Wictor Ragnewall, Oskarshamn
Succélaget Tingsryd hade ett suveränt målvaktsspel i fjol. Wictor Ragnewall - tillika en av Taif:s dåvarande målvakter - är ett kanonnyförvärv att Smålandskollegan Oskarshamn. Ragnewall har goda möjligheter att fylla luckan efter Frölunda-flyktade Dan Bakala.

8. Henrik Lundberg, Västerås
Västerås har bantat spelarbudgeten rejält och kommer troligtvis gå en tuff säsong till mötes, men målvaktsbesättningen ser relativt intressant ut. SHL-meriterade Henrik Lundberg är lagets starkaste målvaktskort på förhand.

9. Tim Sandberg, Tingsryd
En av HockeyAllsvenskans mest underskattade målvakter. Tim Sandberg - som tog steget ned i Hockeyettan i fjol - får visserligen svårt att ersätta någon av Tingsryds oerhört tunga målvaktsförluster fullt ut, men lär vara en av seriens tio främsta burväktare.

10. Alexander Sahlin, Södertälje
Nykomlingarnas trolige förstemålvakt. En av SSK:s viktigaste spelare i jakten på den snabba allsvenska återkomsten. Ytterligare en tämligen underskattad målvakt.

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 8

8. Örebro (9/15)

Målvakter: +++

Julius Hudacek och Axel Brage.
Örebros starkare lagdel. Snudd på en fyra. Julius Hudacek håller rätt så hög SHL-klass och tillför spets. Axel Brage är förvisso ett oprövat kort på den här höga nivån, men känns underskattad och har oerhört mycket potential.

***

Backar: +++

Petr Zamorsky, Gustav Bäckström, Viktor Ekbom, Dominique Heinrich, Johan Motin, Alexander Hellström, Bobbo Petersson och Peter Andersson.
En lagdel som inte direkt lär ge motståndarna "skrämselhicka", men trots allt är hyfsad. Förtjänar en svag trea. Nyförvärvet Dominique Heinrich kan bli ett utropstecken. Här finns det bra defensiva kvaliteter, men Örebro saknar genuin spetskompetens på förhand och bredden är inte direkt lysande.

***

Forwards: +++

Libor Hudacek, Martin Johansson, Tom Wandell, Daniel Viksten, Siim Liivik, Joel Mustonen, Kalle Olsson, Greg Squires, Marcus Weinstock, Johan Wiklander, Gustaf Franzén, Joakim Andersson, Rasmus Fyrpihl, Michael Haga och Kalle Jelvert.
Närke-gängets forwardssida är relativt intressant, men hör definitivt inte hemma på SHL:s övre halva. Tom Wandell - tillika prestigenyförvärvet - Martin Johansson och Daniel Viksten får dra ett väldigt tungt lass. Örebro har bra spetskompetens, men ett antal osäkra kort och forwardsbesättningen är inte nog bred för att förtjäna något bättre än en trea i betyg på förhand.

Läs även:

Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Dragskotts avslöjande bekräftat: Den poängstarke forwarden förstärker Hockeyettan-laget

Dragskott.nu avslöjade som bekant att poängstarke Emil Eriksson var ytterst nära ett kontrakt med Hockeyettan Södra-klubben Varberg.

Nu är det officiellt att den 21-årige forwarden förstärker västkustgänget.

Eriksson svarade för hela 52 poäng på 27 Division 2-matcher i Hedemora-tröjan förra säsongen.

Tränaren Jonas Johnson om nyförvärvet.
- Glädjande att Emil väljer att spela för oss. Ursprungligen från Säter i Dalarna och har de två senaste säsongerna spottat in poäng för grannklubben Hedemora i Div. 2. Han är en teknisk och spelskicklig spelare, och kommer passa väldigt bra in i vår grupp, säger Varbergs tränare till klubbens hemsida.

Karlskronas tränare om magplasket: "Jag är inte orolig"

Det faktum att allsvenska lag besegrar SHL-gäng på försäsongen är inte direkt ovanligt, men segersiffror i stil med Västerviks 7-0 (!) i går hör inte till vanligheterna och kom som en chock för många.

Tränaren Per Hånberg om resonemanget med spelarna efter fiaskot.
- Vi har talat om attityden och vädrat tankar som vi tränare har inför framtiden. Vi har sagt att det här vill vi inte se mer. Nu har vi stängt den här matchen. Nu går vi vidare, säger han till Kvällsposten.

KHK-tränaren ser ljust på framtiden.
- Jag är inte orolig. Det här laget är fullt med människor som vill framåt och vill vinna, säger Per Hånberg.

Kristianstadsnyförvärvet Sebastian Magnusson: "Hockeyettan blir bara bättre och bättre"

Östersundsnyförvärvet Jonathan Tholander: "Gillar att vara framför mål"