tisdag 16 augusti 2016

Dragskott.nu rankar Hockeyettans tio bästa forwards

1. Tony Lagerström, Åker/Strängnäs
Hockeyettans poängkung förra säsongen. Den juniorlandslagsmeriterade centern - som har en hel del erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan - hör hemma på en högre nivå. En vass tvåvägsspelare.

2. Antti Kangasniemi, Asplöven
En av många högklassiga Asplöven-nyförvärv i jakten på en plats i HockeyAllsvenskan. Allroundcenter med rätt så mycket rutin från spel i den finska andraligan.

3. Sebastian Bengtsson, Kallinge/Ronneby
Kallinge/Ronneby har gjort många bra värvningar. Sebastian Bengtsson - som var med om Västerviks allsvenska avancemang förra säsongen - är en av de mest intressanta. En rejäl offensiv tillgång för Blekinge-gänget.

4. Lucas Venuto, Kristianstad
En mycket underskattad lirare som stundtals dominerade i Hockeyettan i fjol. Kanadensaren med de ganska fina OHL-meriterna har ett brett offensivt register och lär ösa in poäng.

5. David Fredriksson, HC Dalen
HC Dalen har något stort på gång och är definitivt en AllEttan-kandidat. Rutinerade David Fredriksson är den viktigaste spelaren. En spelare med mycket karaktär och starka egenskaper över hela rinken.

6. Victor Crus Rydberg, Vimmerby
Vimmerbys prestigevärvning. Den AHL-meriterade centern har visserligen en besvikelse i Vita Hästen i fjol, men är en toppspelare på Hockeyettan-nivå. Tingsrydsprodukten kommer framför allt bli en offensiv kraft.

7. Stefan Söder, Troja/Ljungby
Troja/Ljungby har en högintressant forwardsbesättning. Målfarlige Stefan Söder sticker ut mest som läget är nu.

8. Fredrik Hansson, Kristianstad
Kristianstads andra forward i den här rankingen. En av många vassa forwards i säsongens upplaga av KIK. Stark offensiv kraft med ledaregenskaper.

9. Andreas Nordfeldt, Kallinge/Ronneby
En av få Kallinge/Ronneby-spelare som är kvar från förra säsongen. Rutinerade Andreas Nordfeldt får ta ett stort ansvar över hela rinken med sina allroundkvaliteter.

10. Olle Julkunen, Asplöven
Finländaren - som har SHL-erfarenhet från tiden i Luleå - är tillbaka i svensk hockey. En av Asplövens bärande spelare. Skottstark spelare, som dessutom har fina defensiva egenskaper, och mycket rutin.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan
Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i Hockeyettan

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 9

9. HV71 (9/15)

Målvakter: +++

Fredrik Pettersson Wentzel och Linus Söderström.
HV71:s målvaktsbesättning tillhör visserligen inte SHL:s övre halva, men är utan tvivel stabil. Fredrik Pettersson Wentzel håller riktigt bra klass och stortalangen Linus Söderström lär inte direkt göra bort sig på SHL-nivå.


***

Backar: +++

Adam Almqvist, Kristofer Berglund, Andreas Borgman, Jacob Cederholm, Niklas Hansson, Christoffer Persson, Lawrence Pilut och Dylan Reese.
Backsidan håller också bra SHL-klass. Inte minst tack vare att bredden är relativt angenäm. Det finns även rätt bra defensiva kvaliteter. Bristen på genuin offensiv spetskompetens gör dock att den här lagdelen inte heller förtjänar något bättre än en trea som läget är nu.

***

Forwards: +++

Mattias Tedenby, Chris Abbott, Simon Önerud, Martin Thörnberg, Mattias Tedenby, Pär Arlbrandt, Liam Andersson, Erik Andersson, Ted Brithén, Anton Bengtsson, Teemu Laine, Filip Sandberg, Kevin Stenlund, Oscar Sundh och Christoffer Thörngren.
Smålänningarnas starkaste lagdel. Forwardsbesättningen förtjänar en stark trea. En lagdel som är väldigt välbalanserad. Här finns det offensiv spjutspetskompetens (exempelvis Pär Arlbrandt och Mattias Tedenby), solida tvåvägsspelare (till exempel Chris Abbott) och ett antal stabila karaktärsspelare (exempelvis Oscar Sundh och Anton Bengtsson).

Läs även:

Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Öviks kommunalråd: "Minns vid bygget av arenan, att den största risken var att vi inte skulle ha ett lag i högsta serien. Nu är det så"

Det var inte direkt oväntat att Modo behöver mer pengar för att göra verksamheten hållbar långsiktigt på allsvensk nivå, men det faktum att det handlar om så pass mycket pengar slog ner som en bomb under gårdagen.

Modo vill bland annat ha ett ökat driftstöd med 11,8 miljoner kronor per år och sänkta räntor på lånen.

Kommunalrådet Glenn Nordlund hoppas att politikerna kan komma överens om en lösning med bygdens hockeystolthet.
- Vi har inte diskuterat ärendet i grunden inom partiet ännu, men vi vill hitta ett brett politiskt stöd för att kunna lösa den här frågan, säger Glenn Nordlund till Örnsköldsviks Allehanda och fortsätter:
- Att Modo Hockey behöver ett utökat stöd kommer inte som någon överraskning, de har hamnat i ett nytt läge. Jag minns vid bygget av arenan, att den största risken var att vi inte skulle ha ett lag i högsta serien. Nu är det så.

Södertälje-backen: "Det hade varit jättekul att spela upp SSK dit och göra SSK till ett stabilt SHL-lag"

Adam Hansen var med om att spela ner Södertälje i Hockeyettan, varpå han tog revansch i fjol genom att få vara med om den snabba allsvenska återkomsten.

Den 22-årige backen - som väntas bli en av lagets viktigaste spelare även den här säsongen - har betydligt högre ambitioner än spel i andraligan.
- Man vill väl spela på så hög nivå som möjligt. SHL. Det hade varit jättekul att spela upp SSK dit och göra SSK till ett stabilt SHL-lag. Sedan får man se var livet tar en, säger Adam Hansen till LT.

Hansen var inte ordinarie under hela säsongen när han senast spelade i HockeyAllsvenskan.
- Jag tycker inte att jag har fått visa upp mig än på den här nivån. Förra året fick jag mycket förtroende av "Matte" (Waltin). Förhoppningsvis fortsätter det den här säsongen också. Jag vill bli en stabil allsvensk back först, och sedan ta steget vidare uppåt, säger SSK-backen.

Leksands glädjebesked

Nyckelcentern Janos Hari har varit skadad en längre tid.

Nu står det dock klart att Leksandsliraren är redo för spel när LIF tar sig an Almtuna.

En annan intressant är att masarna gör ett målvaktsbyte. Henrik Haukeland får chansen mellan stolparna istället för KHL-meriterade Atte Engren.
- Det är väldigt positivt för oss. Det kommer att bli en tuff målvaktskamp. Ingen kan sitta lugnt, säger tränaren "Perra" Johnsson till Dalarnas Tidningar.

Kallinge/Ronneby-kuggen Andreas Nordfeldt: "Vill vara en spets i laget"