onsdag 10 augusti 2016

Viktor Mårtensson hamnar i Hockeyettan

Det har hintats om det ett bra tag. Nu är det officiellt att SHL-meriterade Viktor Mårtensson återvänder till Borlänge.

Den 27-årige forwarden med den tuffa spelstilen har tillhört Leksand de två senaste säsongerna och var dessförinnan en publikfavorit i Västerås-tröjan i fyra år.

BHF har tagit hjälp av extern finansiering för att få råd med Mårtensson.
- Vi har jobbat på detta ett tag och lyckats sy ihop detta med hjälp av några välvilliga sponsorer. Det är en Borlängegrabb och en profil som kommer hem efter fem säsonger i Allsvenskan och en i SHL. Alla vet vilken spelare Viktor är och det är upp till tränarna att bestämma vilken roll han ska ha i laget, säger sportchefen Mats "Horndal" Johansson till klubbens hemsida.

Tung värvning till Tranås - forward med allsvenska meriter förstärker

Offensivt skicklige Viktor Lennartsson lämnar Kumla. Det blir dock en fortsättning på Hockeyettan- nivå. Tranås är nämligen den nya klubbadressen.

Den 22-årige forwarden mäktade med 34 poäng på 36 matcher i Kumla-tröjan i fjol och var utlånad till Grästorp i slutet av säsongen, där han öste in poäng i Hockeyettan-kvalet.

Lennartsson har i övrigt bland annat ett förflutet i Mora och är bokförd för sju allsvenska sammandrabbningar.

Sportchefen Stefan Fransson om den sista pusselbiten i Tranås lagbygge.
- I Viktor får vi en kraftfull högerfattad forward med näsa för målet, bra skridskoåkning med ett rappt och bra skott. Han kommer att bidra med mycket, både på planen och i omklädningsrummet, säger Taif:s sportchef till klubbens hemsida.

Arlanda siktar på AllEttan-spel

Arlanda tvingades kvalspela för Hockeyettan-existensen i fjol. Ambitionerna är betydligt högre den här säsongen.

Siktet är närmare bestämt inställt på AllEttan-spel.
- Såklart hoppas jag att vi ska vara en av de fem första lagen i serien. Vår primära målsättning i år är att börja resan mot att vara en klubb som levererar bra förutsättningar för spelare som vill vidare i sina karriärer. Lyckas vi med det så ska Wings bli ett mycket jobbigt lag att möta denna säsong, säger tränaren Björn Lidström till Väsbys hemsida.

Björn Lidström tycker att Hockeyettan gör ett bra jobb, men är kritisk till de enskilda klubbarnas bristfälliga långsiktighet.
- Hockeyettan tycker jag gör ett bra jobb för att stärka produkten. Men som jag nämnde tidigare så tycker jag att klubbarna bör ta ett större ansvar för att utveckla spelare och jobba långsiktigt. Det är för många klubbar som bara satsar ett år i taget. Här måste man som ansvarig i styrelsen ta beslut om att bygga sin verksamhet över tid. En femårsplan minst och sedan orka och våga stå fast vid den. Får vi fler klubbar i Hockeyettan som gör det så tror jag att vi kommer få en väldigt positivt utveckling inom ettan och svensk hockey, säger Arlandas tränare.

Kael Mouillierat: "Du måste vara en komplett spelare för att spela i den här ligan"

Luleå-nyförvärvet Kael Mouillierat - tillika den enda av LHF:s två spetscenternyförvärv som har hunnit träna med laget (Tim Kennedy ansluter inte förrän i september på grund av familjeskäl) - ser sig som en tvåvägscenter.
- Jag tror att de har tagit in mig för att skapa poäng och bidra offensivt. Men du måste vara en komplett spelare för att spela i den här ligan och vara bra i båda zonerna. Jag kommer inte fuska och bara satsa på offensiven utan jag måste även ta ansvar i defensiven också, det är det jag vill göra, säger 28-åringen till Norrbottens-Kuriren.

Kanadensaren har bildat en kedja bestående av skridskosnabbe Bill Sweatt och skottstarke Petter Emanuelsson den senaste tiden.

Mouillierat trivs bra i den omgivningen och tror att trion kommer lyckas bra om det blir en fortsättning även när matchandet drar igång, berättar han för tidningen.

LHF drabbar samman med Kärpät i morgon och Asplöven på lördag.

Södertälje-backen kör vidare i Hockeyettan

Paul Eriksson fick inte följa med Södertälje till HockeyAllsvenskan. Nu har den 25-årige backen med två SHL-matcher på meritlistan hittat en ny klubb.

Det blir spel i Hockeyettan Östra med nederlagstippade Valbo.

Den före detta Djurgårdsjunioren svarade för tio poäng på 43 matcher och hade hela +24 (inklusive det allsvenska kvalet) på plus/minus-fronten förra säsongen.

Sportchefen Henrik Glaas om det högintressanta tillskottet.
- Här får vi in en toppback och en ledartyp som jag har stora förväntningar på. Paul var med och hjälpte SSK tillbaka till Allsvenskan förra säsongen och slutade på +18 i plus/minus statistiken, säger han till Valbos hemsida.

Björklöven-kuggen Stefan Öhman: "Vi har ett kanongäng"

Tingsrydsnyförvärvet Oskar Carlsson om toppstriden i HockeyAllsvenskan: "Kommer vara jävligt tajt där uppe"Mer om Tingsryd:

It's All About TAIF

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Martin Ekström: "Jag gillar att tacklas"