tisdag 9 augusti 2016

Hockeyettan-laget förstärker forwardsbesättningen - lirare med meriter från den finska högstaligan ansluter

Hudiksvall ser allt mer ut som ett tämligen givet AllEttan-lag. Joonas Sammalmaa är den senaste klassvärvningen.

Den 25-årige forwarden har provat på spel i den finska högstaligan och kommer närmast från lir i den finska andraligan, där han mäktade med 55 poäng på 62 grundserie- och slutspelsmatcher förra säsongen.

Alf Nordh (ordförande i Hudiks sportgrupp) om lagets senaste spetsnyförvärv.
- Som läget är just nu är laget komplett i och med att Joonas ansluter. Han har visat att han är en vinnare både i poäng samt att hans lag har vunnit flera gånger. Han har en näsa för mål och är mycket snabb på skridskorna, en speedkula helt enkelt. Han är inte stor men mycket teknisk och är en bra passningsspelare. Joonas Koskinen och Markus Västilä som redan finns i Hudik har kommit in bra i laget och vi tror Joonas Sammalmaa kommer anpassa sig snabbt, säger Alf Nordh i ett pressmeddelande.

Väsby spetsar forwardsbesättningen - AIK-bekantingen förstärker

Väsby har gjort klart med ytterligare en högklassig förstärkning. Det handlar om SHL-meriterade Calle Åsell.

Den 22-årige forwarden noterats för åtta poäng på 52 allsvenska matcher med AIK förra säsongen och är bokförd för 18 bataljer på SHL-nivå.

Sportchefen Tom Tärnström om det högkaratiga nyförvärvet.
- Grymt kul att få hem Calle till Väsby igen! Jag har haft detta som mål enda sedan i mars månad då vi inledde vår dialog och nu har det äntligen landat. Calle brinner för klubben och för uppgiften att sätta nya Väsby Hockey på kartan igen. Med tre års erfarenhet av SHL och Hockeyallsvenskt spel kommer han tillföra både rutin och kvalité på forwardssidan. Klassförvärv helt enkelt! säger Väsbys sportchef till klubbens hemsida.

Center med allsvenska meriter till Skåne-laget

Tyringe tappade som bekant nyligen Adam Alvedal. Nu står det klart att Skåne-klubben har gjort klart med en annan center.

Det rör sig om Christoffer Rasch. Den storvuxne 22-åringen fick chansen i 19 allsvenska matcher med Mora i fjol och var även utlånad till Mariestad på Hockeyettan-nivå.

Norrmannen med juniorlandslagsmeriterna har tillhört Moras organisation sedan säsongen 2010/2011 och är bokförd för totalt 49 matcher i HockeyAllsvenskan.

Karlskronas NHL-meriterade back: "Ingen ska komma hit och tro att vi är något strykgäng"

Karlskrona har gjort ett antal spännande nyförvärv i jakten på att undvika bottenträsket.

NHL- meriterade David Printz är ett bra exempel i sammanhanget.

Den 36-årige backen har goda förhoppningar om att KHK ska bli betydligt bättre än i fjol.
- Jag trivs med utmaningen som väntar här och allting beror på hur du väljer att se på det. Vi har en bra trupp och vi kommer kriga för varje poäng i varje match. Målet är väldigt enkelt, vi ska vinna så många matcher vi bara kan. Ingen ska komma hit och tro att vi är något strykgäng, säger den före detta Djurgårdsbacken till Blekingesport.

Defensivt inriktade Printz kommer närmast från spel i den tyska högstaligan.

Cumiskey: "Jag kan utnyttja min skridskoåkning på ett annat sätt när det blir större rinkar"

Kyle Cumiskey var en av Modos viktigaste spelare under sin första SHL-sejour. Den 29-årige kanadensaren är glad över att vara tillbaka i svensk hockey igen och trivs alldeles utmärkt med att spela på stor rink.

Skellefteås prestigenyförvärv anser att han alltjämt har en uppsida.
- Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas. Och jag har hört mycket gott om Skellefteås organisation och hur hårt de tränar. Dessutom trivdes jag alldeles utmärkt i den svenska ligan när jag var här i Modo. Jag kan utnyttja min skridskoåkning på ett annat sätt när det blir större rinkar, säger Kyle Cumiskey till Norran.

Den NHL-meriterade backen har bra koll på Joakim Lindström och Oscar Möller - tillika två av Skellefteås slagkraftiga nytillskott - sedan tidigare.
- Jag vet hur duktiga spelare det är tack vare min tid i Modo. Det ska bli roligare att spela med dem än mot, säger SKE-nyförvärvet.

Cumiskey har noterats för hela 60 poäng på 91 SHL-matcher och väntas bli en av ligans vassaste backar den här säsongen.

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Sebastian Bengtsson vill bära laget offensivt

Kristianstadsstjärnan Fredrik Hansson om laget: "Många skickliga spelare som kommer göra oss bättre i år"

Hammarbys tränare hoppas på ett AllEttan-avancemang