måndag 8 augusti 2016

Asplövens storsatsning fortsätter - back med meriter från den finska högstaligan ansluter

Asplövens lagbygge i jakten på en snabb återkomst till HockeyAllsvenskan blir allt starkare.

Eetu Heikkinen - som kan ståta med 89 matcher i den finska högstaligan på meritlistan - är den senaste klassvärvningen.

Den 28-årige backen med U18-landslagsmeriterna kommer närmast från spel i Kazakhstans högstaliga där han noterades för 17 poäng på 40 bataljer (inklusive slutspelet) förra säsongen.

Sportchefen Per Kenttä om den namnkunnige värvningen.
- En försvarare med offensiva kvalitéer som skall bli väldigt intressant att följa, säger Asplövens sportchef till klubbens hemsida.

Slovaken med juniorlandslagsmeriterna hamnar i Hockeyettan-laget

Visby/Roma har onekligen en högintressant målvaktsbesättning.

Stabile Sammy Gustafsson är dels kvar sedan tidigare. Nu står det även klart att gotlänningarna får förstärkning av en juniorlandslagsmeriterad slovak (Daniel Gibl).

Den 20-årige burväktaren kommer närmast från spel i den slovakiska högstaligan och har tidigare bland annat erfarenhet från OHL.

"Trots sin ringa ålder så har Daniel en mogen spelstil och vi tror att han kommer komplettera Sammy på ett mycket bra sätt", skriver Visby i ett pressmeddelande.

Per Kenttä: "Om de inte gått in hade vi inte kunnat göra den här resan"

Asplöven har värvat ett flertal klasspelare och är på väg att få en mycket slagkraftig trupp.

Mycket talar för att AHC kommer ha Hockeyettans bästa - åtminstone rent "pappersmässigt" - trupp när seriespelet drar igång i september.

Många utifrån är förvånade över att tornedalingarna har råd att förstärka laget i den här utsträckningen.

Sportchefen Per Kenttäs svar på frågan om Haparanda-klubben har fått hjälp av gamla sponsorer eller om det tillkommit nya.
- Nja, visst har vi någon ny men i det stora hela är det i princip samma marknad, säger Asplövens sportchef till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
- Om de inte gått in hade vi inte kunnat göra den här resan. Och det var ju det här vi ville säkra upp direkt efter förra säsongen.

Den SHL-meriterade forwarden förstärker Kallinge/Ronneby

Kallinge/Ronnebys forwardsbesättning är spikad för stunden. SHL-meriterade Mikael Johansson tar den sista forwardsplatsen.

Den 21-årige forwarden kommer närmast från Växjös organisation och är bokförd för tre poäng på 64 SHL-matcher.

Lakers-fostrade Johansson har i övrigt bland annat spelat allsvensk hockey med Pantern.

Sportchefen Mikael Johansson om nyförvärvet.
- Hans profil är perfekt för KRIF, vi har haft flera spelare med hans bakgrund genom åren. Mikael har flängt runt lite för mycket senaste säsongen så vi vill ge honom lite stabilitet i tillvaron, lite lugn och ro i sin utveckling. Nu är vi klara vad gäller värvningar, iallafall vad gäller värvningar inom den närmaste tiden och vad gäller forwards. Kanske vi plockar in något om några veckor, säger Krif:s sportchef till klubbens hemsida.

Skellefteå-nyförvärvet: "Jag vill se om jag nått taket eller kan gå ännu längre"

Gustaf Lindvall spenderade större delen av säsongen 2014/2015 på Hockeyettan-nivå som 24-åring, varpå han fick genombrottet i fjol och var en av AIK:s viktigaste spelare.

Skellefteå-produkten - som är tillbaka i moderklubben efter sex år på annat håll - anser att målvaktstränaren Stefan Persson har stor del i "revanschen".
- Vi kom väldigt bra överens och såg på saker på ett liknande sätt. Jag frågade honom vad jag behövde göra för att få jobba med honom och han sa att jag kunde komma dit som tredjemålvakt och bli utlånad till Arlanda Wings utan lön, säger Gustaf Lindvall till Norran.

Västerbottningen om målsättningen framöver.
- Bara att utvecklas. Jag sätter aldrig upp något mål om vad jag ska ha i räddningsprocent eller så där. Jag har bitar i spelet som jag vill bli bättre på och den dagen jag lägger skridskorna på hyllan vill jag kunna se hur bra jag blev. Jag vill se om jag nått taket eller kan gå ännu längre, säger SKE-målvakten.

Lindvall har - utöver AIK och Arlanda - fått speltid i Sundsvall, Timrå, Västerås och Tingsryd de senaste åren.

Viktor Mårtensson öppnar dörren för spel i Hockeyettan

Stefan Söders påskrift bidrog starkt till att Niclas Lehmann valde Troja/Ljungby

Örebro-nyförvärvet Gustaf Franzén: "Vi ska verkligen sätta Örebro på kartan"