söndag 7 augusti 2016

Dragskott.nu avslöjar: Djurgårdsbekantingen är högaktuell för Hockeyettan-laget

Huddinges lagbygge börjar se riktigt intressant ut. Nu kan ytterligare en spännande pjäs ansluta.

Matthias Sundberg - som har allsvenska meriter sedan tiden i Djurgården - är nämligen högaktuell för HIK, enligt Dragskotts källa.

Den 23-årige centern tillhörde Vimmerby förra säsongen och var utlånad till Division 3-laget Flemingsberg i tre bataljer.

Sundberg har noterats för 82 poäng på 122 Hockeyettan-sammandrabbningar.

Dragskotts avslöjande bekräftat: Skåne-laget tappar forwarden

I går avslöjade Dragskott.nu att Adam Alvedal väntas lämna Tyringe.

Nu är det officiellt att den 23-årige forwarden lägger av.

Adam Alvedal om det faktum att han slutar.
- Jag känner helt enkelt att jag inte har den orken som det krävs att lägga ner. Det känns inte schysst mot dom andra i laget att inte vilja det lika mycket, sen tror jag att laget kommer att göra det bra ändå. Jag vill hälsa alla supportrar att det har varit underbara år i klubben och att det inte finns bättre supportrar på den här nivån. Jag förstår också att andra tycker det är tråkigt då jag har skrivit på ett nytt kontrakt inför säsongen men motivationen finns inte där och det har inget med laget att göra. Ishockeyn har varit en stor del av mitt liv så det har känts tungt, säger han till klubbens hemsida.

Teemu Elomo är tillbaka i svensk hockey

Teemu Elomo gör comeback i svensk hockey. Den rutinerade finländaren är klar som spelande tränare i Division 2-laget Olofström.

Forwarden har bland annat ett förflutet i Mora - varav tre säsonger i SHL-sammanhang - och representerade Tingsryd på allsvensk nivå för fem år sedan.

"Då Teemu har fått jobb i närområdet och ju har en del kontakter här nere sedan tiden som spelare i Tingsryd så tog han själv kontakt med OIK för en tid sen och vi är mycket glada att detta har löst sig på bästa sätt för båda parter", skriver OIK på klubbens hemsida.

Talangfabrikens glädjebesked - snajpern stannar

Marcus Bergman anser sig som bekant hålla allsvensk klass och hade relativt goda förhoppningar om spel i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Nu står det dock klart att den 23-årige forwarden kör vidare i Huddinge, vilket får betraktas som ett stort glädjebesked för 08-klubben.

Bergman mäktade med 28 poäng - varav hela 19 baljor - på 36 matcher förra säsongen och blev HIK:s målbäste spelare.

Pär Arlbrandt hyllar Roger Rönnberg och Roger Kyrö

Pär Arlbrandt misslyckades i både HV71 och Södertälje på SHL-nivå, varpå allt lossnade när han fick chansen i Luleå säsongen 2009/2010.

Den 33-årige liraren är tacksam över att han fick så pass mycket förtroende av tränarduon Roger Rönnberg och Roger Kyrö.
- Jag hade tur som fick komma till Västerås just när jag kom dit och sen fick chansen med Niklas i Luleå. De hade Roger Rönnberg och Roger Kyrö som tränare den säsongen och gav oss verkligen chansen, även när det gick lite knackigt i början. Jag har verkligen dem att tacka för mycket, säger Pär Arlbrandt till Hockeysverige.se.

Smålänningen återvände till HV71 i slutet av förra säsongen och sajnade ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016/2017, men det var aldrig aktuellt att skriva ett långtidskontrakt med moderklubben.

Arlbrandt motiverar dels beslutet med att det blir lättare att motivera sig till att prestera med ett kortare kontrakt. 
- Sen vill man ju känna att man hänger med också. Jag skulle skämmas om jag satt på ett långt kontrakt och det visade sig att jag inte längre hängde med, säger han.

Elias Edström om beslutet att ta steget ned i Hockeyettan: "Bra att få spela mycket"

Borlänges första isträning