lördag 6 augusti 2016

Dragskott.nu avslöjar: Den HA-meriterade forwarden är på väg bort från Skåne-laget

Tyringe har åkt på ett antal tunga spelarförluster de senaste månaderna. Nu är ytterligare en viktig spelare på väg bort.

Det handlar om Adam Alvedal. Den 23-årige forwarden uppges (trots att han förlängde kontraktet så sent som i maj) vara nära att lämna Tyringe, enligt Dragskotts källa.

Alvedal noterades för 15 poäng - varav tio mål (bara två andra Tyringe-spelare som överträffade den noteringen) - på 35 matcher förra säsongen.

Hässleholmsprodukten har i övrigt bland annat ett förflutet i Troja/Ljungby, där han är bokförd för ett par matcher i HockeyAllsvenskan.

Simon Karlsson: "Det var ändå fem, sex lag i allsvenskan som visade intresse nu"

Simon Karlsson - som nyligen värvades av Södertälje - betraktas som något av en "högriskspelare" med tanke på sjukdomshistoriken.

Det var dock betydligt fler klubbar än SSK som visade intresse för den NHL-draftade backen.
- Det är klart att man varit lite orolig att ingen skulle våga. Men det var ändå fem, sex lag i allsvenskan som visade intresse nu, säger den Karlskrona-fostrade backen till LT.

Karlsson vet inte när han kommer kunna gå för fullt.
- Det är väldigt svårt att säga. Det är väl mest hjärta och lunga - alltså konditionsmässigt som är den tyngsta och jobbiga biten. Det kommer nog ta ett litet tag innan man kommer in i det fullt ut, säger Simon Karlsson.

Mats Lavander har för avsikt att fortsätta spela hockey

Mats Lavander är 37 år och har haft stora skadeproblem de senare åren, men har ändå för avsikt att fortsätta med hockeyn.

Det blir dock ingen comeback i moderklubben Piteå - åtminstone inte den här säsongen.
- Nej, Piteå är väl som avskrivet egentligen. Jag kommer inte att spela i Piteå i år och nog inte träna heller. Men om jag hamnar där i någon ledarroll i framtiden vet jag faktiskt inte. Det är många bitar som ska falla på plats och just nu är det lite svårt att säga någonting, säger Mats Lavander till Norrbottens-Kuriren.

Lavander fick det stora genombrottet på SHL-nivå i kedjan med Linus Omark och Johan Harju säsongen 2008/2009. 

Norrbottningen - som lirat i Björklöven de tre senaste åren - har i övrigt bland annat representerat Brynäs och var med om att vinna SM-guld med Gävle-gänget 2012.

Lån med allsvenska meriter till Huddinge

Huddinge har gjort klart med en backförstärkning i form av ett lån. Det handlar om Almtuna-backen Simon Stensson.

Den 21-årige Ais-produkten fick chansen i 27 allsvenska matcher i fjol och var utlånad till Hockeyettan-laget Arlanda i 13 bataljer.

Almtuna-sportchefen Tobias Pehrsson om lånedealen med HIK.
- Simons styrkor sitter i sin storlek, tuffhet, defensiva spel och ett enkelt första pass. En ambitiös spelare, som har stor drivkraft att utvecklas och bli så bra som möjligt - en bra karaktär helt enkelt. Att signera Simon som en av åtta backar och en utlåning till Huddinge känns som en kanonbra lösning för alla parter, säger Tobias Pehrsson i ett pressmeddelande.

Asplöven fortsätter att rada upp slagkraftiga nyförvärv

Asplövens lagbygge har kommit igång på allvar och nu börjar det se riktigt lovande ut.

Joonas Hurri och Antti Kangasniemi - tillika två spelare med meriter från den finska högstaligan - är de senaste tillskotten.

Sportchefen Per Kenttä om 25-årige Hurri.
- Trots sin låga ålder har han rutin från spel på högre nivåer och är en tvåvägsback som är skridskostark säger Asplövens sportchef till klubbens hemsida.

Antti Kangasniemi, 31, är AHC:s tilltänkte förstecenter.
- En klok tvåvägscenter som kommer få stort förtroende, en ryggrad, säger Per Kenttä.

Lars Molin om beslutet att välja Östersund: "Lätt beslut att ta"

Borlänges nye marknadsansvarige: "Ska ta nästa steg med föreningen"