söndag 31 juli 2016

Luleås NHL-meriterade nyförvärv om fansen: "Passionerade och högljudda"

NHL-meriterade Kael Mouillierat - tillika en av LHF:s två namnkunniga centernyförvärv - är på plats i Luleå för första gången någonsin.

Spelmotorn har bara hört positiva saker om staden och organisationen.
- Jag har hört mycket bra grejer om staden och människorna här, sen ville jag verkligen testa att spela i SHL och Luleå har en bra organisation och stöttning i staden. Jag är förväntansfull och det blir en bra utmaning, säger den 28-årige centern till Norrbottens-Kuriren.

Kanadensaren har även hört mycket gott om fansen.
- Jag har hört att de är passionerade och är högljudda och verkligen står bakom laget. Men också att det kan vara jobbigt för motståndarlagen att komma hit. Jag ser verkligen fram emot den första hemmamatchen, säger Kael Mouillierat.

Mouillierat har i första hand spelat AHL-hockey de senaste åren och är bokförd för 215 pinnar på 297 bataljer i NHL:s farmarliga.

Östersund jagar spetskompetens

Östersunds trupp är näst intill spikad. Det är bara en back med det lilla extra som ska värvas innan sportchefen Mikael Eriksson är riktigt nöjd.

Mikael Eriksson om vad jämtlänningarna är ute efter.
- Vi letar efter en back. Vi vill ha en etablerad back som vet vad som krävs. En som kan svälja mycket istid, säger ÖIK:s sportchef till Östersunds-Posten.

Östersunds sportchef är i första hand nöjd med forwardssidan som läget är nu. 

Det beror inte minst på värvningarna av spjutspetsarna Jonathan Tholander och David Lillieström Karlsson.

Skellefteå-tränaren: "Hela Sverige undrar vad som händer här"

Marcus Norell - som närmast kommer från Troja/Ljungbys J20-lag - är nybliven tränare i Skellefteås J20-gäng.

Den 45-årige smålänningen är grymt inspirerad inför uppdraget.
- Hela Sverige undrar vad som händer här och det gör jag med. Nivån här är så hög och att då försöka utveckla något som redan är så bra, det är i sig också en jäkla utmaning, säger Marcus Norell till Norran.

Norell har i övrigt bland annat ett förflutet som J20-tränare i AIK och kan ståta med meriter från HockeyAllsvenskan (Mölndal) som spelare.

Visby/Romas sportchef: "Vi har så klart även högre mål med säsongen än AllEttan"

Visby/Roma har ett väldigt bra lag på gång och många välinitierade tror att gotlänningarna är ett givet lag för AllEttan.

Sportchefen André Lundholm är mycket optimistisk.
- Att nå AllEttan är självklart vårt första mål, vi har spelat AllEttan sju av åtta år i Hockeyettan. Man kan aldrig ta någon för givet men min tro och förhoppning är att vi är bland de fem bästa lagen efter 22 omgångar. Vi har så klart även högre mål med säsongen än AllEttan men just nu ligger allt fokus på att göra en bra höst för att vara bra förberedd inför våren, säger André Lundholm till Väsbys hemsida.

André Lundholms svar på frågan om ett avancemang till HockeyAllsvenskan är klubbens långsiktiga målsättning.
- Både ja och nej. Ja utifrån att vi har varit och nosat på kvalserien ett flertal gånger och väl där kan ju allting hända. Men första steget måste vara att nå kvalserien ett par år för att skaffa sig rutin för att sedan ha en rimlig chans att ta steget. Sen brottas vi med en väldigt undermålig ishall, så länge vi inte har en ny anläggning ser jag det som uteslutet (utifrån gällande regelverk) att vi kan ta steget upp om än vi skulle lyckas kvalificera oss sportsligt, säger han.

Lucas Wallmark: "Hoppas och tror att Löven kommer ta steget tillbaka i finrummet"

Lucas Wallmark har representerat klubbar som exempelvis Luleå och Skellefteå, men det är i Björklöven som den kreative centern har klubbhjärtat.
- Jag både hoppas och tror att Löven kommer ta steget tillbaka i finrummet, men det viktiga är att inte stressa fram något. Utan att försöka behålla sina lovande juniorer samt att lägga pengarna på rätt spelare. Vilket jag tycker dom försöker göra nu. Så det känns tryggt med Jocke som GM, säger 20-åringen till Löven4Ever.

Wallmark har inte spelat i Björklöven sedan 2010.
- Är det så länge sedan? Man börjar bli gammal.. Ha, ha! Jag har alltid sagt att jag en dag kommer att spela i Björklöven igen, säger Lucas Wallmark.

Lucas Wallmark siktar på att ta en ordinarie plats i Carolina Hurricanes, men mycket talar för att det blir en del spel i farmarlaget Charlotte Checkers (där Ulf Samuelsson och Peter Andersson är tränare) den kommande säsongen.
- Det ska bli kul med Uffe och Peter som tränare, jag har bara hört gott om dom så det känns superbra! säger västerbottningen.

Ryan Gunderson: "Skulle jag tillbaka till Sverige skulle det vara Brynäs"

Många Brynäs-supportrar har drömt om att få tillbaka Ryan Gunderson i laget de senaste åren.

I maj blev det verklighet när powerplaybacken sajnade med Gävle-klubben.

Den spelskicklige jänkaren om beslutet att välja Brynäs.
- Det var inget svårt beslut att återvända till Brynäs, skulle jag tillbaka till Sverige skulle det vara Brynäs. Det är härligt att vara tillbaka och det ska bli kul att träffa människor jag inte träffat på länge och spela framför fansen igen, säger 30-åringen till Gefle Dagblad.

Gunderson - som kommer från två relativt framgångsrika säsonger i KHL - har mäktat med finfina 111 poäng på 164 SHL-matcher.

Felix Maegaard Scheel ser ljust på Södertäljes lagbygge - med betoning på lag