lördag 30 juli 2016

Huddinge-forwarden: "Jag hör hemma i Allsvenskan"

Marcus Bergman har karriärens bästa säsong hittills bakom sig. Huddinge-forwarden mäktade med 28 poäng - varav hela 19 nätkänningar - på 36 matcher och vann namnkunniga HIK:s interna skytteliga.

Intresset har gett upphov till ett stort intresse från andra klubbar.
- Jag väntar och kollar vad som kan komma upp. Jag har haft kontakt lite här och var men jag avvaktar vilken chans som kan komma upp. Jag tycker att jag hör hemma i Allsvenskan och jag vill syssla med det här på heltid då behöver jag hitta en klubb där jag kan ta ytterligare kliv, säger 23-åringen till Hockeyettan.se.

Bergman utesluter dock inte en fortsättning i Huddinge-tröjan.

Luleås sportchef: "Junttila är ju en av Finlands absolut intressantaste spelare"

Luleå har som bekant gjort ett antal högklassiga nyförvärv, däribland Julius Junttila.

Det är emellertid namn som Tim Kennedy, Kael Mouillierat och Daine Todd som har fått mest uppmärksamhet hittills.

Sportchefen Lars "Osten" Bergström är övertygad om att finländaren med A-landslagsmeriterna blir en hit.
- Junttila är ju en av Finlands absolut intressantaste spelare. I medievärlden anses han kanske inte vara lika "flashig" som Rajala men det kommer vara en fantastiskt bra spelare för oss, säger Luleås sportchef till Norrbottens-Kuriren.

"Osten" är nöjd med lagbygget i allmänhet - inte minst centerbesättningen.
- Centersidan ser ut att kunna bli fantastiskt stark och ett bra lag behöver en bra centerstomme. Om det fungerar för Bill Sweatt ser jag även honom som ett nyförvärv. Han kunde inte göra sig själv rättvisa på hela förra säsongen. Vi hade ett bra lag i fjol men jag tycker att det ser ännu starkare ut nu, säger Lars Bergström.

Scouten om HV71-nyförvärvet Dylan Reese: "Träffar ofta målet, men har inte så tungt skott"

NHL-meriterade Dylan Reese presenterades som HV71:s tilltänkte spetsbacksnyförvärv förra veckan.

VIK Fan Central har varit i kontakt med en NHL-scout som har bra koll på jänkaren.

Scouten om 31-åringens egenskaper.
- Bra fötter, ganska rörlig, kan sätta bra fart på pucken i PP. Träffar ofta målet, men har inte så tungt skott. Inte fysisk, men jobbar bra med klubban i egen zon, säger scouten och fortsätter:
- Mycket bra karaktär. Slet av hälsenan i september förra året i gymmet, kom tillbaka sent på säsongen. Skridskoåkningen tog stryk av skadan men han var ok igen i slutet av säsongen. Borde vara en ok spelare i SHL, svårt att säga dock hur mycket han kommer att producera.

Oskar Sundqvist: "Grejen var väl att Skellefteå var snabbare än Luleå"

Stanley Cup-mästaren Oskar Sundqvist fick genombrottet på seniornivå i Skellefteå, men det hade lika gärna kunnat bli spel i Luleå för bodensaren.

Sundqvist om beslutet.
- Grejen var väl att Skellefteå var snabbare än Luleå. Jag hann vara på två visningar där innan Luleå Hockey hörde av sig vilket var ganska avgörande för jag hade redan hunnit bestämma mig för Skellefteå, säger 22-åringen till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
- Jag kände att det var Skellefteå som ville satsa på mig.

Oskar Sundqvist hamnade i SKE 2010 och var ordinarie i A-laget i två säsonger i följd innan flytten till Nordamerika förra året - en säsong där forwarden fick prova på både NHL- och AHL-spel.

Norrbottningen - som kommer visa upp Stanley Cup-pokalen i Boden om några veckor - har en säsong kvar på kontraktet med Pittsburgh Penguins.

Backen med meriter från den finska högstaligan spetsar Hockeyettan-laget

Hudiksvall har gjort klart med en högklassig backförstärkning. Det handlar om välmeriterade Markus Västilä.

Den 23-årige pjäsen är bokförd för 28 matcher i den finska högstaligan och fick chansen där så sent som i fjol.

Alf Nordh (ordförande i Hudiks sportgrupp) om klassvärvningen.
- Vi har haft ögonen på honom ganska länge och nu har vi löst alla detaljer. Markus är den spetsbacken som vi har letat efter länge så det känns jättebra att det nu är klart. Så det betyder att backsidan nu är komplett med 8 backar. Han är en allround-back som har sin främsta styrka i skridskoåkningen som kommer vara en av ledarna i vår defensiv, säger Alf Nordh i ett pressmeddelande.

Felix Maegaard Scheel hyllas

Felix Maegaard Scheel gjorde en bra säsong i HockeyAllsvenskan med Björklöven 2014/2015, men hade det desto tuffare i fjol och jagar revansch i Södertälje.

Tränaren Mats Waltin hyllar dansken.
- Det är en spelare som har väldigt mycket i sig. Han är en målskytt, har en bra speluppfattning och är en skön vinnarskalle. Han har sådana där grundingredienser som borgar för att han ska kunna få en riktigt bra hockeykarriär. Men nu måste han ta nästa steg för att verkligen etablera sig som en elithockeyspelare, säger SSK:s tränare till LT.

Den 23-årige forwarden har svarat för 43 poäng på 108 sammandrabbningar på allsvensk nivå och var rena rama poängmaskinen under två säsonger i Olofström i Hockeyettan-sammanhang.

Henrik Hetta: "Annars brukar det inte vara en kotte på första träningen i de lag jag spelat"

Skellefteå har gjort flera spännande nyförvärv inför den kommande säsongen.

Det gäller inte minst tvåvägscentern Henrik Hetta, som närmast kommer från seriekonkurrenten Malmö.

Jämtlänningen ser fram emot den första isträningen och att få träna inför storpublik.

Hettas svar på frågan om han hade hört talas om ovanstående sedan tidigare.
- Ha, ha, det har jag. Det är tydligen fullsatt och det kommer att bli en häftig upplevelse. Annars brukar det inte vara en kotte på första träningen i de lag jag spelat. Det är också tur att vi får köra lite på is med hockeyskolan så jag inte blir som en Bambi på hal is, säger Henrik Hetta till Norran.

Owuya hamnar i Hockeyettan

Sebastian Owuya är tillbaka i Hockeyettan efter en säsong i den norska högstaligan.

Det blir närmare bestämt en comeback i Sundsvall för den storvuxne backen, tillika KHL-meriterade Mark Owuyas bror.

Den 25-årige backen med SHL-meriterna är bokförd för 30 poäng på 113 Hockeyettan-bataljer och kan ståta med hela +41 på plus/minus-fronten.

"Nygamla Sebastian Owuya hälsar vi åter tillbaks till laget med sin storlek och räckvidd, kommer bli viktig i egen zon med sin defensiv och träningsvillighet", skriver klubben i ett pressmeddelande.