tisdag 26 juli 2016

Dragskotts avslöjande bekräftat: Poängmaskinen byter klubb

Dragskott.nu avslöjade - redan den 12 juni - att poängmaskinen Christopher Usov skulle lämna Hockeyettan-nykomlingarna Tumba.

Nu är det officiellt att den 21-årige forwarden lämnar klubben.

Seriekonkurrenten Haninge blir den nya klubbadressen för Djurgårdsprodukten.

"IFK Tumbas målkung Christoffer Usov är klar för Anchors. Den 21-årige rightaren gjorde hela 31 mål och 20 assists på 36 matcher den gånga säsongen för Tumba i Division och kvalet till ettan. Usov har tidigare spelat i bland annat Djurgårdens IF, AIK och Hammarby samt Kenai River Brown Bears i NAHL", skriver Haninges hemsida om nyförvärvet.

Scouten om André Benoit: "På NHL-nivå var han lite för liten och hans fötter var bara genomsnittliga"

Södertälje-bekantingen André Benoit presenterades som klar för Malmö för några dagar sedan i syfte att ersätta Derek Meech.

VIK Fan Central har varit i kontakt med en NHL-scout angående 32-åringen.

Scouten om kanadensaren.
- Har inte sett Benoït spela på ett tag. Men är en "kvalitetskille" utanför isen, en positiv ledare. På isen har han verkligen gjort det mesta av sin talang, säger scouten och fortsätter:
- På NHL-nivå var han lite för liten och hans fötter var bara genomsnittliga (bra balans, men inte alltför snabb acceleration). Men smart back, bra med pucken och är farlig i PP. Bör ge bra produktion. Var alltid på gränsen NHL/AHL.

Tingsryd är inte intresserade av Karlskrona-produkten

NHL-draftade Simon Karlsson - som har tillhört HV71 de två senaste åren - är återställd efter en längre tids besvär med körtelfeber.

Det har ryktats om att Tingsryd ska förstärka backsidan och att Karlskrona-produkten kan vara aktuell, men så är inte fallet, vilket sportchefen Tomas Bergstrand bekräftar för Vxonews.se.

Simon Karlsson var en av Karlskronas viktigaste spelare säsongen 2013/2014 och hade stor del i att laget gjorde succé i HockeyAllsvenskan.

Huddinge-tränaren Fredrik Mälberg: "Tre lag sticker ut: Huddinge, Hudiksvall och Visby"

Fredrik Mälberg är tillbaka som tränare i Huddinge efter tre säsonger på annat håll.

HIK:s lagbygge har kommit igång på allvar den senaste tiden och Mälberg är mycket optimistisk inför den kommande säsongen.
- Lagbygget känns bra, vi har bra konkurrens med en bra blandning av olika spelartyper, samtidigt som vi fått behålla stommen. Känner inte att det är någon direkt pusselbit som fattas, men jag jobbar hela tiden med att få in rätt typ av spelare, säger Huddinges tränare till Väsbys hemsida.

Den 40-årige tränaren tror att Huddinge, Hudiksvall och Visby/Roma kommer kriga i toppstriden i Hockeyettan Östra.
- Lite koll har jag och kommer sätta mig in mer i det när serien startar. Men tycker väl som många andra att det är tre lag som sticker ut. Huddinge, Hudiksvall och Visby. Sen är det väldigt öppet där många lag kan vara med och tampas om de två sista platserna till Allettan, i alla fall sportsligt. Det är ju norra serien i år så frågan är hur det går ekonomiskt för vissa!? säger Fredrik Mälberg.

Borlänge, Mariestad och Skövde är Hockeyettan Västras tre bästa lag - enligt spelbolaget

Svenska Spel har presenterat oddsen för vilket lag som vinner Hockeyettan Västra.

Borlänge - tillika den gångna säsongens överraskningslag som tog sig hela vägen till det allsvenska kvalet - rankas högst med 2,85 gånger pengarna.

Mariestad och Skövde - som ger 3,5 gånger pengarna var - har också ett relativt lågt odds.

Samtliga odds:

Borlänge: 2,85.
Mariestad: 3,5.
Skövde: 3,5.
Kumla: 10.
Åker/Strängnäs: 12.
Enköping: 15.
Lindlöven: 25.
Forshaga: 30.
Arboga: 30.
Grästorp: 75.
Surahammar: 100.
Köping: 100.

Den SHL-meriterade backen förstärker Sundsvall

Sundsvall fortsätter att göra tunga nyförvärv. SHL-meriterade Albin Runesson är det senaste tillskottet för medelpadingarna i jakten på HockeyAllsvenskan.

Den 20-årige backen med 28 SHL-bataljer på meritlistan kommer närmast från Modos organisation och spenderade större delen av den gångna säsongen i J20-laget.

Sportchefen Stefan Lindqvist om nytillskottet.
- Vi är glada att Albin valde Sundsvall. Han är en allround-back som vi hoppas kommer att tillföra mycket, säger Sundsvalls sportchef i ett pressmeddelande.

Den A-landslagsmeriterade lettländaren förstärker Skåne-laget

Tyringe har gjort klart med ett spännande nyförvärv. Det handlar om lettländaren Alberts Ilisko, som kan ståta med A-landslagsmeriter.

Den 25-årige backen kommer närmast från spel i seriekonkurrenten Nybro, där han svarade för sex poäng på 21 matcher i fjol.

Ilisko ser sig i första hand som en back med en defensiv inriktning.
- Jag är en defensiv back med en bra förstapass, kan hålla motståndarna borta och dela ut tacklingar. Man vill alltid förbättra sitt spel och den möjligheten finns i Tyringe, säger han till klubbens hemsida.