söndag 24 juli 2016

Så här kan Luleå formera laget med nuvarande spelarmaterial

FORWARDS

Bill Sweatt-Tim Kennedy-Petter Emanuelsson

En kedja vars primära uppgift utgörs av att ta ett mycket stort offensivt ansvar. Fart, fläkt, kreativitet och goda skottegenskaper i stora lass.

Johan Harju-Kael Mouillierat-Julius Junttila

Ytterligare en kedja som får en utpräglad offensiv roll. Har potential att bli en av SHL:s vassaste "linor".

Jacob Lagacé-Andreas Falk-Anton Hedman

En kedja med en mer defensiv inriktning som är oerhört jobbig att möta, men ändå en trio som bör kunna producera relativt mycket framåt också.

Karl Fabricius-Christopher Mastomäki-Johan Forsberg

Den gångna säsongens framgångsrika "brunkarkedja" är intakt. En nyckelkedja sett till defensiven. "Råämnet" Christopher Mastomäki har potential att bli ett stort utropstecken.

Trettondeforward:

Gustav Rydahl/Isac Lundeström/Anton Toolanen.

***

BACKAR

Brendan Mikkelson-Craig Schira

Fjolårssäsongens stabila backpar sett till den andra säsongshalvan. Mycket tuffhet och defensiv disciplin, men även en del offensiva skills.

Ilari Melart-Christian Jaros

Ytterligare ett backpar som var suveränt under den andra säsongshalvan i fjol. Christian Jaros har en enorm uppsida och det här backparet kan mycket väl bli ett av SHL:s vassaste.

Daine Todd-Jan Sandström

Offensivt inriktade Daine Todd paras ihop med defensivt pålitlige och rutinerade Jan Sandström. Ett backpar med spelare som kompletterar varandra utmärkt.

Sjundeback:

Viktor Amnér/Linus Nässén/Pontus Själin.

***

MÅLVAKTER

Joel Lassinantti (Filip Gustavsson)

Lassinantti förstemålvakt på förhand, men supertalangen Filip Gustavsson ska på intet sätt räknas bort i kampen om förstaspaden. Utan tvivel ett av SHL:s starkaste målvaktspar som läget är nu.

Tredjemålvakt:

Oscar Masiello.

Kyle Cumiskey hyllas: "Passar ännu bättre i AIK än Modo"

Skellefteå-nyförvärvet Kyle Cumiskey är ett välbekant namn för Anders Forsberg, tillika den före detta SKE-tränaren. Forsberg hade kanadensaren under sin tid som tränare i Modo.

Anders Forsberg är mycket positiv till Skellefteås värvning av den rutinerade backen.
- Jag ser att AIK har värvat Kyle. Det kommer att bli en kanonförstärkning. Han är en fantastisk skridskoåkare och passar ännu bättre i AIK än Modo, säger 49-åringen till Norran.

Cumiskey gjorde bra ifrån sig i Modo, men Anders Forsberg anser att han hade en för defensiv roll och inte utnyttjades på ett optimalt sätt under tiden i Övikslaget.

Den 29-årige backen svarade för 60 poäng på 91 SHL-matcher under tiden i Modo.

Asplöven, Sundsvall, Östersund, Piteå och Kiruna till AllEttan - enligt spelbolaget

Norrettan väntas - enligt många välinitierade - bli den bästa Hockeyettan-serien och det är ovisst i kampen om vilket lag som tar förstaplatsen.

Svenska Spel har offenliggjort oddsen för vilket lag som vinner serien och Asplöven rankas högst med 2,6 gånger pengarna.

Sundsvall är tvåa med tre gånger pengarna och Östersund samt Piteå följer därefter med sex gånger pengarna var.

Samtliga odds:

Asplöven: 2,6.
Sundsvall: 3.
Östersund: 6.
Piteå: 6.
Kiruna: 12.
Kalix: 20.
Örnsköldsvik: 20.
Teg: 40.
SK Lejon: 100.
Vännäs: 100.
Sollefteå: 150.
Brunflo: 150.

Niklas Olausson: "Det finns lite svenska alternativ kvar"

Niklas Olausson var som bekant sugen på en comeback i Luleå, men LHF:s centerbesättning är numera fylld.

Det kan dock ändå bli spel i Sverige den kommande säsongen.

Olaussons svar på frågan åt vilket håll det lutar åt.
- Det är lite svårt att säga, men det finns lite svenska alternativ kvar. Eller så blir det utlandet igen vi får helt enkelt se, säger Tingsrydsbekantingen till Norrbottens-Kuriren.

Den spelskicklige centern har två säsonger i den schweiziska högstaligan bakom sig och var en framträdande SHL-spelare i fem år dessförinnan.

Åker/Strängnäs-backen får chansen i det allsvenska laget

Daniel Nilsson - som gjorde bra ifrån sig i Åker/Strängnäs på Hockeyettan-nivå i fjol - kommer att provspela med Oskarshamn framöver.

Den 21-årige backen om förutsättningarna.
- Jag får ingen lön av IKO nu och har kanske lite luddigare förutsättningar än de andra spelarna. Men det viktiga för mig är att få in en fot, att få visa upp mig och få en ärlig chans att växa in i det och spela till mig ett kontrakt. Jag har spelat i USA och i Strängnäs och det är klart att IKO inte har riktig koll på mig, säger Daniel Nilsson till Barometern.

Nilsson svarade för tio poäng på 30 Hockeyettan-matcher i fjol och noterades för +4 rent plus/minus-mässigt.

Den HA-meriterade backen har förlängt kontraktet med Hockeyettan-laget

Sundsvalls lagbygge har tagit fart. Tommy Stenqvist - som har 67 allsvenska matcher på meritlistan - är det senaste namnet som är klar inför den kommande säsongen.

Den 21-årige backen gjorde det riktigt bra i Tik säsongen 2013/2014, varpå han missade säsongen därpå på grund av skadeproblem och inte har kommit upp i samma höga nivå sedan dess.

Sportchefen Stefan Lindqvist om påskriften.
- Jag är oerhört glad att Tommy fortsätter spela med oss. Det kommer bli ett viktigt år för honom då han kommer få en större roll med mer ansvar, säger Sundsvalls sportchef till klubbens Facebook-sida.

Skellefteås glädjebesked

Det har spekulerats i att Jimmie Ericsson ska opereras i slutet av juli och att Skellefteå-kuggen riskerar att missa SHL-inledningen, men så är inte fallet.

Lagläkaren Karin Rundblad räknar med att den rutinerade forwarden kan gå för fullt på ispremiären, uppger hon för Norran.

Den 36-årige lagkaptenen återvände till Skellefteå den gångna säsongen efter att ha lirat i KHL ett år dessförinnan och gjorde bra ifrån sig i såväl offensiven som defensiven.

Premiär för Kristianstads nya spabad