torsdag 21 juli 2016

Luleås centerbesättning är bättre än på många år

Det faktum att centerbesättningen - där alltför mycket hängde på Lucas Wallmark - var för tunn ställde till det rejält i fjol. Nu ser det betydligt bättre ut på den fronten för Luleå.

Tim Kennedy och Kael Mouillierat tillför spetskompetens som gör centerbesättningen högintressant.

Centersidan känns tämligen välbalanserad i allmänhet.

Transatlanterna har offensiva skills som sticker ut, samtidigt som rutinerade Andreas Falk är en solid tvåvägspjäs.

Lägg därtill att framtidsnamnet Christopher Mastomäki - som var stabil i fjol och lär gå framåt den kommande säsongen - finns att tillgå. Ytterligare en pålitlig tvåvägscenter.

Kreative Jacob Lagacé behärskar dessutom centerpositionen på ett bra sätt. Han lär dock vara en tilltänkt ytterforward som läget är nu.

Problemet när det gäller forwardsbesättningen är att det ser halvdant ut på ytterforwardssidan. Johan Harju, Bill Sweatt och Julius Junttila är visserligen relativt starka kort, men det behövs minst ytterligare 1-2 "vingar" med spetskompetens för att Luleå ska kunna kriga om SM-guldet på allvar.

Det kan dock vara vettigt att inleda säsongen med den nuvarande truppen.

Luleå väntas presentera två tunga nyförvärv i dag

I dag är det dags för en ny upplaga av "LHF Live".

Det är inte bara NHL-meriterade Kael Mouillerat - tillika ett nyförvärv som varit känt i några dagars tid - som ska presenteras, utan Luleå kommer offenliggöra ytterligare ett nytillskott, uppger sportchefen Lars "Osten" Bergström för Norrbottens-Kuriren.

LHF har för närvarande - sett till vilka namn som är officiellt presenterade - tre målvakter, nio backar och 13 forwards.

Östersundsforwarden: "Vi har alla möjligheter att gå upp i HockeyAllsvenskan"

HA-meriterade Markus Molin fick större delen av den gångna säsongen förstörd på grund av hjärnskakningsbesvär. Nu är 29-åringen återställd och redo för revansch.

Skövde-bekantingen är mycket optimistisk när det gäller att infria jämtlänningarnas mycket höga målsättning.
- Jag trivs jättebra i staden. Klubben har en bra organisation, vi satsar och vi har alla möjligheter att gå upp i HockeyAllsvenskan. Jag vill gå upp, det är inget att hymla om. Jag spelar för att gå upp, säger Markus Molin till Östersunds-Posten.

Molin - som är bokförd för 95 allsvenska matcher - har svarat för 213 poäng på 270 bataljer i Hockeyettan-sammanhang.

Sollentunas tränare tror på ett AllEttan-avancemang

Sollentuna blev tia i Hockeyettan Östra i fjol, men har ett ganska intressant lagbygge på gång och spänner bågen högt inför den kommande säsongen.

Tränaren Mikael Erdtman tror till och med på AllEttan-spel.
- Sticker ut hakan... femma, med motiveringen, vi är ett år äldre i den gamla truppen där 17 man är kvar och krigar. Rutin har vi fått in med poängstarka spelare samt skridskostarka backar, säger han till Väsbys hemsida.

Mikael Erdtman ser många förbättringar i jämförelse med fjolårstruppen.
- Vi kommer att bli ännu tyngre att möta, högre press, längre perioder av puckinnehav är några av ingredienserna, Vi vet att många lag uppfattade oss som väl organiserade och i och med det tråkiga. Vi ska nog chocka dem i år igen, Vi är längre, tyngre och ännu bättre tränade, säger Sollentunas tränare.

En riktig tungviktsvärvning av Asplöven

Asplövens lagbygge har kommit igång på allvar. Jesse Rohtla - som kan ståta med 76 matcher i den finska högstaligan - utgör det senaste nyförvärvet.

Den 28-årige centern lirade i den finska högstaligan så sent som säsongen 2014/2015 och kommer närmast från spel i Vitryssland.

Sportchefen Per Kenttä om den tunga värvningen.
- Vindsnabb spelare med bra blick för spelet. Han kommer passa utmärkt i vårt sätt att spela säger AHC:s sportchef till klubbens hemsida.

Viktig pusselbit på plats i Sundsvalls lagbygge

Sundsvall får behålla en viktig pusselbit från den gångna säsongens lag.

Det handlar om Simon Lövgren, som svarade för 17 poäng på 50 allsvenska tillställningar i fjol.

"Lövgren visade förra säsongen att han höll även på en högre nivå och mot slutet av säsongen så lossnade det för centern. På de fem sista matcherna så gjorde Simon sex poäng och han hyllades stort av Leif Strömberg som beskrev honom som en potentiellt ny Linus Omark", skriver Sundsvall i ett pressmeddelande.

Hockeyettan-centern: "Jag vill fortsätta och bli en symbol för föreningen"

Niklas Åberg är fortfarande kontraktslös, men är inställd på att stanna kvar i Surahammar i minst ytterligare en säsong.

Den 25-årige centern - som har sex säsonger i följd bakom sig i Sura-tröjan - börjar "rota" sig i klubben.
- Föreningen gör ett fantastiskt jobb med många ideella krafter och jag har utvecklats jättemycket här, både på isen och utanför. Jag får hjälpa till med allt möjligt som att dra in sponsorer till exempel. Det gör ju att man känner mer för föreningen och att man får ta ett stort ansvar. Jag vill fortsätta och bli en symbol för föreningen, säger Niklas Åberg till Hockeyettan.se.

Åberg har svarat för 183 poäng på 235 Hockeyettan-matcher och fått chansen i en allsvensk batalj med Västerås.