tisdag 15 november 2016

Luleå visade karaktär - Gustavsson, Schira, Sweatt och Fabricius grundlade revanschen

Det var sannerligen en helt annan karaktär på kvällens Luleå i jämförelse med i de föregående bataljerna. LHF visade karaktär, spelade tajt i defensiven, höll mestadels ihop laget på ett imponerande sätt och vann välförtjänt.

Mittenronden var något utöver det vanliga och det faktum att powerplayspelet kom igång får betraktas som ett av många glädjeämnen för ett stenhårt jobbande Luleå som malde ner Växjö.

Den defensiva insatsen imponerar extra mycket med tanke på att LHF - återigen - saknade två nyckelbackar och Ilari Melarts comeback i nästa match lovar gott för laget.

***

Filip Gustavsson gjorde sin första sammandrabbning på relativt länge och agerade väldigt stabilt mellan stolparna. Stortalangen ska inte lastas för något av målen och visade prov på ett eminent lugn.

***

Många backar övertygade. Framför allt kylige Craig Schira, som var lysande framåt och oerhört kreativ i allmänhet.

Rutinerade Jan Sandström är en annan back som ska kreddas lite extra. I hans fall framför allt tack vare den defensiva prestationen.

***

Bill Sweatt var bäst på forwardsfronten och mycket nyttig med sin rappa skridskoåkning samt aggressiva spelstil. En spelare som låg bakom mycket i offensiven.

Karl Fabricius nätade inte bara, utan svarade för en heroisk insats i övrigt över hela rinken.

Tredjekedjan bestående av Andreas Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson ska också berömmas en hel del. Det gäller i första hand kloke Falk, som svarade för en solid tvåvägsprestation.

***

Växjö gjorde ingen bra match i kväll. Calle Rosén var en av få backar som förtjänar ett någorlunda bra betyg.

Firma Geoff Platt/Dennis Everberg är för övrigt ett par exempel på forwardspjäser som glimtvis var företagsamma.

Matchfakta

Luleå - Växjö 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

Första perioden:
0-1 Geoff Platt (Calle Rosén, Dennis Everberg).

Andra perioden:
1-1 Craig Schira (Jan Sandström, Julius Junttila), spel fem mot fyra, 2-1 Karl Fabricius (Jacob Lagacé), 3-1 Craig Schira (Jan Sandström, Andreas Falk), spel fem mot fyra, 3-2 Dennis Everberg (Olli Palola, Eric Martinsson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
4-2 Bill Sweatt (Jacob Lagacé, Christian Jaros).

Skott: 21-25 (5-7, 11-8, 5-10).
Utvisningar: Luleå 8 minuter. Växjö 4 minuter.
Domare: Patrik Sjöberg och Daniel Winge.
Publik: 3.889.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar