tisdag 18 oktober 2016

Petter Emanuelsson, Filip Gustavsson och Christian Jaros klev fram - inledningsronden räddade Luleå

Hockey är sannerligen en ologisk sport emellanåt. Luleå spelade stundtals ut Färjestad i lördags och hade ett enormt chansövertag, men föll med 1-3, varpå det blev tre poäng i kväll  - trots att den spelmässiga prestationen inte var i närheten av nivån i FBK-matchen.

LHF gjorde sammanfattningsvis inte något mer än en "hyfsad" match sett till helheten.

Inledningsronden var lysande - definitivt en av de bästa hittills den här säsongen - men därefter blev det stundtals oerhört ängsligt och Luleå stod på hälarna i defensiven mot powerplaystarka Malmö.

Luleå var dock sammantaget det bättre laget även rent spelmässigt och har anledning att vara stolta över att vara ett av endast två lag som har tagit full pott mot succélaget Redhawks den här säsongen.

***

Jättetalangen Filip Gustavsson ska inte lastas för de insläppta målen i boxplay och gjorde det väldigt bra mellan stolparna. Ett välkommet besked för Luleå efter att Joel Lassinantti haft ett par ganska tunga matcher bakom sig.

***

Christian Jaros blev inte bara matchvinnare med sitt kyliga 3-2-mål, utan var även bra i övrigt i sin comebackmatch. Luleås bäste back.

***

Tredjekedjan var - återigen - väldigt bra. Det var framför allt Petter Emanuelsson som klev fram och visade vägen. Snacka om att nyförvärvet har fått en succéstart den här säsongen och gjort det betydligt bättre än väntat. Åtta poäng, varav sex mål, på nio matcher inger respekt.

***

Fredrik Händemark - som var lite av en doldis inför säsongen - var bäst i Malmö-lägret och visade prov på en solid insats över hela rinken.

***

På tal om exempel på Malmö-spelare som ska berömmas. Firma Andreas Thuresson/Ilari Filppula blixtrade till rejält emellanåt och visade prov på det breda offensiva registret.

Matchfakta

Luleå - Malmö 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)

Första perioden:
1-0 Anton Hedman (Petter Emanuelsson, Craig Schira), 2-0 Petter Emanuelsson (Johan Harju, Bill Sweatt), spel fem mot fyra, 3-0 Christian Jaros.

Andra perioden:
3-1 Rhett Rahkshani (Nichlas Hardt, Andreas Thuresson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
3-2 André Benoit (Fredrik Händemark, Nils Andersson), spel fem mot fyra, 4-2 Petter Emanuelsson (Christopher Mastomäki), mål i tom målbur.

Skott: 31-28 (10-7, 11-9, 10-11).
Utvisningar: Luleå 8 minuter. Malmö 12 minuter.
Domare: Morgan Johansson och Marcus Linde.
Publik: 4.793.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar