söndag 23 oktober 2016

Lundeström, Mikkelson och Sweatt visade vägen för avbräcksdrabbade Luleå

Luleå gjorde sammanfattningsvis inte direkt någon kanonmatch i kväll. Tvåmålssegern känns oerhört missvisande sett till matchbilden och det här var lagets sämsta hemmamatch sett till spelet i årets upplaga av SHL hittills.

Faktum är att HV71 var betydligt bättre än LHF rent spelmässigt och hade ett rejält spelövertag i de två första perioderna, varpå norrbottningarna ryckte upp sig i slutronden.

Avbräcksläget måste lyftas fram som en delförklaring i sammanhanget. Luleå saknade fyra tilltänkta nyckelspelare (Ilari Melart, Jan Sandström, Kael Mouillierat och Julius Juntilla), samtidigt som Christian Jaros inte fullföljde matchen - då är det klart att det blir tufft att föra en match mot ett så pass skickligt lag som HV71.

Det ska dock tilläggas att LHF släppte till relativt få klara målchanser i den här matchen, vilket - utöver segern i sig - får ses som det stora glädjeämnet för hemmalagets del.

***

Det insläppta målet var en rejäl tavla, men Joel Lassinantti var återigen bra sett till helheten och svarade för ett antal stabila ingripanden mellan stolparna.

***

Brendan Mikkelson var något av en härförare på backsidan och riktigt bra över hela banan. Luleå-backen tog ett enormt stort ansvar i ett läge där backbesättningen som sagt var ordentligt vingklippt. Kanadensarens bästa match den här säsongen så här långt.

***

Isac Lundeström gjorde ett snyggt mål och var även bra i övrigt. Det är uppenbart att 16-åringen är en talang utöver det vanliga.

Kvicke Bill Sweatt ska också berömmas lite extra för en väldigt stark offensiv insats.

Hårt jobbande Johan Forsberg - som återigen fick chansen i en lite mer "spetsig" kedja - gjorde det också väldigt bra och visade framfötterna över hela rinken.

***

Andreas Borgman klev fram mest i HV71-lägret och tog många bra offensiv över hela banan.

***

Mattias Tedenby blixtrade till stundtals i offensiven och visade prov på sitt vassa offensiva register.

Matchfakta

Luleå - HV71 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Andra perioden:
1-0 Isac Lundeström (Bill Sweatt, Brendan Mikkelson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
2-0 Johan Forsberg (Brendan Mikkelson, Bill Sweatt), 2-1 Andreas Borgman, 3-1 Daine Todd (Andreas Falk, Anton Hedman).

Skott: 26-24 (7-11, 5-8, 14-5).
Utvisningar: Luleå 6 minuter. HV71 10 minuter.
Domare: Wolmer Edqvist och Pehr Claesson.
Publik: 4.245.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar