tisdag 25 oktober 2016

Karlskronas betongförsvar och solida målvaktsspel fortsätter att övertyga - Johannes Jönsson återigen en klippa

Karlskrona skapade visserligen inte direkt jättemånga klara målchanser i kväll och Luleå hade ett litet chansövertag, men bortasegern får ändå betraktas som rättvis.

KHK spelade smart och agerade oerhört disciplinerat i defensiven. Blekinge-gänget var - precis som så många gånger förr under säsongen - oerhört tajta bakåt och spelade väldigt tillbakadraget.

Per Hånbergs gäng är en genuin lagmaskin med mycket karaktär och oerhört tuffa att möta i allmänhet.

***

Luleå fortsätter därmed att - precis som i de senaste matcherna - ha offensiva besvär. LHF har alldeles för få spelare som kliver fram i offensiven. Problemet med att laget får alldeles för få långa anfall är ett stort orosmoln för Luleå.

Det positiva i sammanhanget för norrbottningarnas del är att Kael Mouillierat - som besitter en hög offensiv kapacitet - är tillbaka på torsdag efter den långa avstängningen, samtidigt som Julius Juntilla troligen "bara" missar ett par matcher till.

Det är dock tveksamt, precis som nämndes inför säsongen, om Luleå är ett lag med SM-guldpotential med nuvarande forwardsbesättning. Känslan är fortfarande att LHF måste få in mer "pulver" framåt för att det ska bli hållbart.

***

Johannes Jönsson var väldigt stabil mellan Karlskrona-stolparna och hade stor del i segern. KHK:s succényförvärv är därmed fortsatt obesegrad i SHL den här säsongen.

***

Många backar tog för sig i bortalaget. Det gäller framför allt backparet bestående av Mattias Karlsson och Robin Gartner. Två stabila pjäser över hela banan.

***

Kedjan med Emil Lundberg, Joel Kellman och Alexander Bergström var matchens bästa. En trio som snurrade på friskt i anfallszon emellanåt och gjorde det svårt för Luleås backar.

***

Tredjekedjan (Anton Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson) var för övrigt Luleås vassaste. Snacka om en kedja som fortsätter att visa prov på en hög lägstanivå.

Matchfakta

Luleå - Karlskrona 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Andra perioden:
1-0 Brendan Mikkelson (Daine Todd, Andreas Falk), 1-1 Morten Madsen (Emil Larsson, Daniel Gunnarsson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
1-2 Niklas Arell (Jimmy Andersson, Emil Larsson).

Skott: 25-17 (6-4, 11-6, 8-7).
Utvisningar: Luleå 4 minuter. Karlskrona 6 minuter.
Domare: Mikael Sjöqvist och Tobias Björk.
Publik: 4.558.

4 kommentarer:

Anonym sa...

KHK är som sagt...inte roliga att möta nu.
;-)
Jönsson grym igen. Och igen...och igen.
KHK saknade 5 tongivande spelare och manövrerade ut Luleå ändå. Hatten av.
KHKs pp-mål föregicks av en tveksam utvisning...men det var solklar interference på Jommy A innan som domarna blundade för. Tackling med pucken 25 m bort. Typ.
Luleås mål föregicks dessutom av att tekningen vanns med spark. Vilket Skuggan klädsamt också påpekade efter matchen.
Enormt starkt KHK. Igen...och igen. Och igen...
Frölunda hemma torsdag. Öka publiksnittet ytterligare? Kom igen nu karlskroniter. Detta är ju för fan idrottshistoria!

Anonym sa...

Går man inte på hockey på torsdag...
Tjaa... då undrar man om Blekinge är så intresserat av hockey på hög nivå. Faktiskt.
Karlskrona är ju dessutom det enda SHL-lag som ökat sitt snitt. Det är inte mer folk på andra arenor, med några få undantag i t ex storstäderna.
Fyll för f.. hallen på torsdag nu!

Anonym sa...

Varför skriker ni i Luleåbåset för den utvisningen ni fick då KHK kvitterade till 1-1. Inte lika intressant att yttra sig vid ert 1-0 då det var spark på pucken vid tekningen.

Anonym sa...

Ställ upp för KHK på torsdag då de möter Frölunda och se till att Arenan blir fullsatt. Detta är stort av klubben, spelarna och tränarstaben. Ger dessutom PR för Karlskrona som kommun

Skicka en kommentar