torsdag 27 oktober 2016

Hudacek och Viksten räddade Örebro - en väldigt, väldigt bra insats av Luleå rent spelmässigt

Det faktum att Luleå inte fick med sig en enda poäng från Behrn Arena i kväll får betraktas som tämligen sanslöst. En seger med låt säga minst två måls marginal hade varit mer rättvisande sett till matchbilden.

LHF gjorde sammanfattningsvis tre riktigt bra perioder rent spelmässigt och hade ett stort chansövertag mot ett ängsligt Örebro.

Luleå fick många långa anfall, var väldigt kreativa och visade prov på en härlig intensitet mot ett ÖHK som stundtals hade svårt att hänga med i svängarna.

Det är en sån här match som LHF - uppskattningsvis - vinner "nio gånger av tio".

***

Julius Hudacek räddade onekligen Örebro. ÖHK-målvakten stod på huvudet långa stunder och var, trots att ingripandet i samband med det andra målet såg lite halvbilligt ut, fullständigt lysande helhetsmässigt.

***

Få utespelare klev fram i hemmalaget.

Kedjan med Daniel Viksten, Michael Haga och Kalle Olsson utgör en trio som ska kreddas. Framför allt Viksten - inte minst med tanke på det kyliga 3-2-målet.

***

Isac Lundeström var bäst i Luleå och gjorde sin, rent spelmässigt, bästa SHL-match hittills i karriären. En riktig artist som var suverän framåt.

På tal om exempel på LHF-forwards som ska berömmas. Tredjekedjan bestående av Anton Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson var - precis som vanligt - riktigt bra och tog ett stort ansvar över hela rinken.

***

Brendan Mikkelson och Daine Todd var för övrigt bäst på backsidan. Ett backpar med spelare som kompletterade varandra väldigt bra.

Matchfakta

Örebro - Luleå 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Första perioden:
0-1 Brendan Mikkelson (Isac Lundeström, Kael Mouillierat).

Andra perioden:
1-1 Kalle Olsson (Marcus Weinstock, Libor Hudacek), spel fem mot fyra, 2-1 Martin Johansson (Libor Hudacek, Petr Zamorsky), 2-2 Petter Emanuelsson (Anton Hedman, Andreas Falk).

Tredje perioden:
3-2 Daniel Viksten (Kalle Olsson, Michael Haga),

Skott: 27-35 (12-15, 7-13, 8-7).
Utvisningar: Örebro 4 minuter. Luleå 6 minuter.
Domare: Morgan Johansson och Wolmer Edqvist.
Publik: 5.165.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar