lördag 29 oktober 2016

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Färjestad - Leksand

Matchtips: 1.
En mycket enkeltippad match. Färjestad föll förvisso nu senast hemma mot Brynäs, men har sex vinster på sju matcher och det skiljer hela 16 poäng mellan lagen. Leksand har förlorat elva (!) av tolv matcher och slår sannerligen ur underläge i dag. FBK lär vinna redan under ordinarie speltid, trots att värmlänningarna inte direkt är något kanonlag i hemmaplanssammanhang.

***

Luleå - Linköping

Matchtips: 1.
Luleå är favoriter i dagens batalj. LHF har visserligen två raka förluster, men gjorde en väldigt bra match rent spelmässigt nu senast borta mot Örebro. Luleå var dessutom överlägsna när lagen möttes i premiären. Lägg därtill att LHC är på nedgång (två förluster i följd), samtidigt som LHF har ett bättre lag och är hemmastarka. Tipset utgörs av att Luleå håvar in tre pinnar inför hemmapubliken.

***

HV71 - Brynäs

Matchtips: 1.
HV71 jagar revansch efter två nederlag (varav nu senast mot just Brynäs) på de tre senaste matcherna. Smålänningarna har ett bra läge. HV71 är dels hemmastarka och har dels i grunden ett bättre lag än BIF. Det här är dock en tämligen oviss tillställning. Gävle-gänget är bortastarka och det är upplagt för en rysare. Tipset är att HV71 drar det längsta strået.

***

Frölunda - Skellefteå

Matchtips: 2.
Prestigemöte i Göteborg. Frölunda är favoriter. Västkustgänget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Skellefteå hittills. Frölunda är dessutom ruskigt hemmastarka. SKE är dock på stark uppgång i och med hemmavinsten mot Linköping och skadeläget har ljusnat ordentligt på sistone. Känslan är att västerbottningarna styr upp det här till slut. Delvis tack vare den offensiva spetskompetensen.

***

Växjö - Örebro

Matchtips: 1.
Växjö - som har tagit två trepoängare i följd - har ett kanonläge i dag. Örebro har varit ojämna och den spelmässiga insatsen nu senast var, vinsten till trots, tveksam. Lakers har ett mycket bättre lag och ska betraktas som favoriter. Tipset är att smålänningarna tar tre poäng igen, trots att ÖHK är ett rätt så bra bortagäng.

***

Malmö - Karlskrona

Matchtips: 1.
Toppmatch i Malmö Arena. Redhawks har haft det tungt på sistone. Tre torskar på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Karlskrona blir ett enormt kraftprov. Fyra trepoängare i rad inger respekt och KHK är ett suveränt bortalag. Malmö vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att skåningarna är hemmastarka. Tipset utgörs av att Redhawks inkasserar tre poäng.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Tydligen ska KHK förlora igen :o)
Med tanke på hur matchen såg ut när vi spelade första mot dem och den trend Mif har nu så tror jag på 2-3.

Anonym sa...

Alla lag i SHL har i grunden ett bättre lag? Fel. Kanske bättre spelare på papperet om de jämförs en och en.
Nu är ju hockey en lagsport och fram tills nu har ju Karlskrona visat sig ha "ett bättre lag" än de andra. De har ju tagit flest poäng, vilket det går ut på.

KHK har en supersvår bortamatch ikväll. Kan de hålla sig till sitt enkla spel och inte kladda med pucken kring eget mål kan de bli poäng här också. KHK var ju minst lika bra som Malmö när de möttes i Malmö för ett tag sedan.
Ingen tror att Karlskrona är etta efter 52 omgångar, utan vi som håller på detta grymma gäng och ser dem vecka ut o vecka in håller tummarna stenhårt för att målet att ha 4 lag bakom sig ska infrias!
Det kommer att ske om samma moral och stenhårda arbete som vi sett fram tills nu, genomsyrar framtiden.

Fortsätt knäppa "superexperterna" på näsan, KHK!
Hockeysverige behöver er! De har bara inte insett det än.
/Mats

Anonym sa...

1
1
2
2
X
X

Sjömannen sa...

Växjö - Örebro 4-0

Anonym sa...

x
x
1
1
1
1

Anonym sa...

Hockeysverige behöver "kusinen från landet", "Sveriges polacker", "det som katten släpat in", "den objudna gästen", "återvändsgränden i sydost" etc.
De gör SHL mer intressant, inte sant? ;-)
Fortsätt "köra" med Sanny, Petter och resten av cmore-kidsen. De har ett alldeles för lätt arbete. Fortsätt ge de lite utmaningar.
Stå upp, KHK!

Anonym sa...

Härligt med alla kommentarer mot de som tror sig veta bäst.
SÅ KALLADE EXPERTER. Ta till Er av J.Andersson i SVT. Där har ni killen som analyserar på ett seriöst sätt.

Anonym sa...

Dagens mest enkeltippade match hittar vi i Karlstad. tack o bock ! FBK ? Nej då, eller jo då, men bara med max 2 mål...
FBK-Leksand 2 (+2,5)
1.67 x 3000 ger 5010kr i lädret. Never att Leksand förlorar med mer än 2 mål, finns inte på kartan. Kom ihåg det.

Anonym sa...

Leksand +2,5 var det ja, ser helt klar ut!

Skicka en kommentar