lördag 22 oktober 2016

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Skellefteå - Frölunda

Matchtips: 1.
Tungviktsmöte i Skellefteå Kraft Arena. SKE har onekligen prickat in formen. Tre raka trepoängare och 12-3 i målskillnad på dessa matcher imponerar. Frölunda blir ett ordentligt kraftprov. Västkustlaget har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och gjort en bättre säsong än Skellefteå så här långt. Frölunda har dock inte direkt varit något suveränt lag i bortaplanssammanhang och känslan är att SKE blir för svåra i dag.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: 2.
En oviss match mellan SHL:s två sämsta lag rent poängmässigt. Leksand har förlorat nio (!) av tio matcher. Rögles förlustsvit är uppe i sju bataljer. RBK har i grunden ett bättre lag, framför allt sett till offensiven. Tipset är att skåningarna blir laget som bryter den negativa trenden i dag.

***

Örebro - Karlskrona

Matchtips: 1.
Örebro jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är mycket goda. ÖHK har ett bättre lag än Karlskrona och KHK är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Det är dock upplagt för en jämn match. Blekinge-gänget gjorde det riktigt bra som hemmabetvingade Brynäs nu senast och har gjort en mycket bättre säsong än Örebro hittills. Känslan är emellertid att Närke-gänget styr upp det här till slut. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Brynäs - Malmö

Matchtips: X.
En tämligen svårtippad sammandrabbning. Brynäs är på nedgång i och med torsken i Karlskrona, men har två vinster på de tre senaste matcherna. Malmö har gjort en suverän säsong rent helhetsmässigt, men har torskat två av de tre senaste bataljerna. Redhawks är förvisso bortastarka, men BIF är ett riktigt bra hemmalag. Tipset utgörs av att Brynäs får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Färjestad - Växjö

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Färjestad är favoriter i dag. FBK kan stoltsera med fem vinster i rad och betvingade Växjö så sent som i går. Lakers ska dock på intet sätt räknas bort. Inte minst med tanke på att smålänningarna är bortastarka. Tipset är emellertid att Färjestad återigen blir för svåra. Mycket till följd av FBK:s vassa defensiv.

***

Linköping - Djurgården

Matchtips: 1.
Dagens andra dubbelmöte. Linköping svarade för en heroisk uppryckning i går och mycket talar för ytterligare en vinst i dag. Djurgården är grymt formsvaga (fem förluster i följd) och LHC har ett bättre lag. Dif är dessutom mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att östgötarna tar tre poäng iden - delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Karlskrona har ett hyfsat bra bortaspel och två starka målvakter. Det och forwards höga arbetsmoral talar för KHK. Skador på tunga namn talar mot. Örebro har nog inte ett så mkt bättre lag än KHK, egentligen. Säkert dyrare/namnkunnigare. Men det är inte alltid samma sak.
Karlskrona har god chans på poäng.
3-3?

Anonym sa...

1
1
X
1
1
1
/Korbut

Anonym sa...

Totalt fel igår men som Halvard sa: " efter regn kommer gammelmorsan in med näbbgäddor". Vi kör med samma melodi idag, ett par halv brakare alltså. Tjo flöjt!
FBK-Växjö X2
LHC-Djurgården rak 1a
3.40 x 1000 ger 3400 i kassan. Fö faan LHC jobba !

Anonym sa...

Räkna aldrig bort KHK.
Räkna aldrig in Hudashow...
Thats hockey.

Skicka en kommentar