lördag 15 oktober 2016

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Djurgården - Örebro

Matchtips: 1.
Djurgården är inne i en svacka. Fem förluster på de sex senaste SHL-matcherna talar sitt tydliga språk. Örebro är en lurig motståndare. ÖHK har inte direkt rosat marknaden sett till det helhetsmässiga, men är på gång i och med två raka vinster. Örebro är dessutom ett hyfsat bortalag. Dif har dock ett bättre lag och tipset utgörs av att stockholmarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.
Växjö har haft det oerhört tungt den senaste tiden. Fyra raka nederlag i SHL-sammanhang säger en hel del. Brynäs blir en tuff uppgift. BIF åkte visserligen på en oväntad smäll nu senast hemma mot Leksand, men har tagit sex pinnar på de tre senaste matcherna och gjort en bra säsong sett till helheten. Lakers har dock i grunden ett bättre lag. Känslan är att smålänningarna styr upp det här redan under ordinarie speltid.

***

Rögle - HV71

Matchtips: 2.
Rögle har hamnat i en svacka. Fyra raka förluster talar sitt tydliga språk. Det är inte allför mycket som talar för ett trendbrott i dag. HV71 föll förvisso nu senast hemma mot Örebro, men har håvat in nio poäng på fyra senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än RBK hittills. Bortastarka HV71 lär vinna igen. Delvis tack vare det defensiva övertaget.

***

Frölunda - Linköping

Matchtips: X.
En mycket oviss batalj. Frölunda är favoriter. Göteborgarna har vunnit fem av de sex senaste SHL-matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Linköping är ett negativt överraskningslag så här långt och har varit ruskigt ojämna. Grundkapaciteten är dock mycket hög. Känslan är att LHC får med sig minst en pinne från den här tillställningen och därmed bryter Frölundas trepoängssvit i hemmaplanssammanhang.

***

Luleå - Färjestad

Matchtips: 1.
Luleå jagar lagets fjärde seger inom loppet av fem matcher. Möjligheterna är mycket goda. LHF har ett bättre lag än Färjestad, som varit ojämna hittills. FBK är dock på stark uppgång. Två vinster i följd mot namnkunniga lag talar sitt tydliga språk. Luleå är dock hemmastarka. Tipset utgörs av att LHF drar det längsta strået inför hemmapubliken.

***

Karlskrona - Skellefteå

Matchtips: 2.
Skellefteå är hårt pressade inför matchen mot succélaget Karlskrona. SKE har fyra SHL-nederlag i följd och är en stor besvikelse hittills. KHK blir ett kraftprov. Blekinge-gänget har sex vinster i följd och kan ståta med en mycket stark defensiv. Skellefteå har dock i grunden ett bättre lag och känslan är att vinden vänder för västerbottningarna i kväll. Delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skellefteå får det jättetufft mot Karlskrona.
På papperet ett bättre lag, inte mkt bättre, men bättre.
På isen har ju Karlskrona visat sig i grunden ha ett bättre lag.
Det vänder dock snabbt i hockey...
Vi får se om Skellefteå har den ödmjukhet som krävs för att så KHK. Jag tvivlar.
Hur som helst så hoppas vi på RocknRoll.

Lar sa...

212111

Stolta Karlskrona sa...

KHK kommer vinna igen.

Anonym sa...

1

2

2

2

2

2

Anonym sa...

Desperation mot ödmjukhet..njae blir KHK idag 5-2..RBK kryssar mot HV

Anonym sa...

Nu är tränarna o experterna ute igen...
Enligt Färjestadcoachen var Fbk bara bra halva matchen mot KHK. Alla lag som torskar mot KHK har gjort sin sämsta match på ca 100 år.
ExpertSanny som totalsågat och ifrågasatt allt kring Karlskrona gav sig nu på intresset/publiken i Karlskrona.
Känns mönstret igen? ;-)
KHK är fortfarande den objudna gästen. Den fula ankungen. Något som katten släpat in.
Underbart. En nagel i ögat på alla "som vet".
Ikväll blir det tufft mot ett lag som måste vända trenden. Skellefteå lär dock få jobba för poäng...

Anonym sa...

Karlskrona kan spela SM-final inom 3 år.
/Mats

Anonym sa...

Modo storsvek, men ingen hare pinkar i snön, som det heter.
Idag har vi en fin dubbel som bara ska sitta, tjoflöjt.
Frölunda-LHC X2
Karlskrona-SAIK X2
2.79 x 1000 ger 2790 riksdaler rakt ner i lädret.

Anonym sa...

Jag tror också KHK kommer vinna igen.
Frågan är om det blir ikväll? ;-)

Skicka en kommentar